Sifilisi RIF




Sifilisi - një lëkurë-veneriane spirochete sëmundje patogjen i rrezikshëm i cili është quajtur si Treponema zbehtë. Infeksioni Sifilisi ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale me një partner të pacientit gjatë transfuzionit të gjakut në utero ose gjatë ushqyerjes me gji nga një nënë e infektuar. Metodat kryesore të diagnozës analitik të sifilisit - një Testet klasike serologjike (DAC), për shembull, reagimi i Wasserman dhe mënyra specifike treponemnыe. Treponemnыm metodë kryesore është immunofluorescence (IF) Testi i kryer në disa variacione.


Treponemnыy immunofluorescence testi (RIF) ose fluoreshente Treponemal antitrupave, mund të diagnostikojnë sifilis në fillim të zhvillimit të saj dhe kohë për të filluar trajtimin specifik. Materialet analitike është venoz apo kapilar të gjakut të pacientit.
Parimi bazë i këtij studimi është të identifikojë në gjakun e antitrupave specifike. Këto antitrupa të fillojë të bëhet menjëherë pas hyrjes në spirochete trupit (Treponema zbehtë).
RIF-200 me sifilis
Kjo është një mënyrë më efektive në gri - dhe sifilizi lykvordyahnostyky, e cila lejon për të identifikuar sifilis edhe fshehur. Në kryerjen e këtij reagimi mund të zbulohet në shumicën e pacientëve me sifiliz janë periudha kryesor i zhvillimit.

RIF-200 - një analizë të veçantë, thelbi i të cilit është që serum i pacientit është holluar 200-fish për të identifikuar protyvotreponemnыh antitrupa grup. Analiza vlerësuar së paku një pikë plus për sifilisit kontaminimit. Rezultati negativ do të thotë asnjë spirochete trupit dhe antitrupat.
MTL-ABS sifilizi
ABS modifikuar immunofluorescence - një analizë komplekse, e cila është kryer në të ulët-yndyrë kujdes slides. Materiale analitike - gjaku i pacientit është hetuar nga reagents veçantë, ndryshimet e temperaturës dhe kështu me radhë D..

Që nga periudha e inkubacionit të sifilisit mund të zgjasë deri në gjashtë muaj, simptomat tipike manifestohen menjëherë, testet DAC nuk janë gjithmonë të besueshme, e cila është shumë e vështirë për të diagnostikuar sëmundjen. Efektiviteti i trajtimit varet nga diagnoza e saktë dhe procedurat e trajtimit të filluara kohë sa është e nevojshme për të kryer testet Rif
Gjatë ngjizje immunofluorescence mund të jetë një pozitiv të rreme. Edhe gabime ndodhin në pacientët me sëmundje të ndryshme të indeve lidhës. Në këto raste është e nevojshme të ri-Rif analizën dhe më shumë hulumtime.