Stresi kërcënon një grua e jopjellor


Vështirësitë në konceptim, të cilat ballafaqohen shumë çiftet shpesh kanë rrënjë të ndryshme, arsyeja kryesore natyrisht është në dispozicion apo sëmundje, apo arsye të tjera fiziologjike. Megjithatë, për të mos përmendur se faktori psikologjik luan një rol po aq të rëndësishëm në këtë drejtim, infertilitetit, fyksyruyuscheesya pashpjegueshme - të njëjtën gjë e shpeshtë. Ekspertët sot absolutisht i bindur se stresi kërcënon një jopjellor grua në të njëjtën mënyrë si probleme të tjera shëndetësore që lidhen me funksionin riprodhues të grave ose burrave. Për të shmangur këto probleme shkencëtarët serioze zhvilluar programe të ndryshme për të ndihmuar gratë të përballen me pasojat e stresit. Stresi jo vetëm kërcënon shëndetin në përgjithësi, çdo grua duhet të mbani mend se shoku të fortë psiko-emocionale mund të ketë pasoja me ndikim të gjerë, duke përfshirë edhe fund infertilitetit.


Në funksion riprodhues të trupit të ketë një situata të fuqishme jetësore ndikimi nervore, të cilat përforcohen shpesh shkaqet e tjera të infertilitetit - abuzimi me alkoolin, duhanin, etj Stresi i vazhdueshëm është mjaft në gjendje të ketë një ndikim negativ në procesin e ovulacionit në gratë, përveç se ndikon në qendrat e trurit përgjegjëse për prodhimin e hormoneve. Stresi i rëndë mund të shkelë ciklit menstrual, një grua është më e vështirë për të planifikuar një shtatzëni, në rastet më të rënda, është e gjatë varfëri të vazhdueshme. Por ne nuk duhet të mendojmë se vuajnë varfëri për shkak të stresit kërcënon vetëm gratë. Mund të konsiderohet si një fakt i provuar se cilësia e spermës mashkull tension stresues bën një efekt shkatërrues në mënyrë të barabartë.


Kohët e fundit, shumë ekspertë mjekësorë të vënë një gjë të tillë si shterpësi psikologjike. Çiftet që nuk kanë arsye të veçanta për infertilitetit lidhura fiziologjisë shpesh nuk janë në gjendje të krijoj për faktorët psikologjik. Për më tepër, pothuajse çdo vështirësi të ngjashme Situata konceptues veten të bëhet stresi mjaft serioze për të çiftit, duke shkaktuar probleme të mëtejshme. Ndërsa në qoftë se nuk ishte, për shumë njerëz nuk është mjaft e qartë se si mund të ndërlidhur ankthi, stresi, tension dhe varfëri. Shpesh gratë janë mjaft skeptikë në lidhje me rekomandimet e mjekut për të mbrojtur veten nga stresi, sidomos në jetën e përditshme e bëjnë atë jashtëzakonisht të vështirë. Mundohuni të kuptoni se si stresi ndikon në funksionin riprodhues të grave, dhe në të njëjtën kohë të marrë në konsideratë këshillën e ekspertëve në këtë temë.


Sa e fortë ndjenja nervor mund të ndikojë në aftësinë për të krijoj? Mjekët kanë njohur gjatë se emocionet e fuqishme janë mjaft të aftë për të penguar punën e sistemit riprodhues dhe madje edhe plotësisht të ndaluar atë. Fakt i njohur se gjatë katastrofave globale (luftërat, epidemitë) në shumë gra kanë ndërprerje të përkohshme të ciklit menstrual. Në raste të tilla, për të folur për një mosfunksionim stresues ovarian ose varfëri psychogenic. Jeta moderne është e lidhur me një shumë të stresit, nervor mbi atë që mund të ndikojnë në shpërndarjen e substancave të nevojshme për organet e brendshme. Stresi, si fizike dhe morale mund të çojë në vrull muskujve, stresi i zgjatur ndikon në funksionimin e të gjitha organeve dhe sistemeve.


Është e njohur se stresi dobëson sistemin imunitar, duke e bërë trupin tuaj të pambrojtur ndaj shumë sëmundjeve. Në gratë me tension të zgjatur të ngjarë të ulet lëvizshmërinë e tubave fallopiane, përveç ndryshimeve në qafën e mitrës, vezore. Si dhe ndryshimet në qendrat e trurit përgjegjëse për prodhimin e hormoneve të nevojshme, këto ndryshime janë shumë të vështirë ose praktikisht e pamundur për të krijuar. Kjo është arsyeja pse fotografia klinike si një e tërë nuk mund të them se një grua është në gjendje që të kenë fëmijë, analiza tregon se ka arsye të dukshme e infertilitetit është jo, funksioni riprodhues bllokimi megjithatë psikologjike nuk lejojnë për konceptim.


Cilat janë mënyrat për të zgjidhur këtë problem mund të gjenden? Ekspertët besojnë se faktorët psikogjenike në lidhje me gjendjen e mendjes së një gruaje është pengesa më e vështirë për të kapërcyer në trajtimin e infertilitetit. Mjekësia moderne është në gjendje për të diagnostikuar dhe kuruar shumë Sëmundjet që më parë ishin një pengesë serioze për aftësinë për të lindur fëmijë. Megjithatë, çrregullime nervore janë shpesh të vështirë për të trajtuar drogës apo metoda fizioterapi. Në mënyrë që të njohin ngarkesën psikologjike të grave ekzistuese, madje edhe në mungesë të mendjes specifike traumatik fakteve që kanë ndodhur në jetën e pacientit, duhet të instaloni kontakt të veçantë konfidenciale me një specialist në këtë fushë. Puna e nevojshme me një psikolog me përvojë, një specialist në trajtimin e infertilitetit, kontakti me mjekë të tjerë.


Sot, mjekët janë të armatosur me metodat moderne të trajtimit të çrregullimeve të sistemit riprodhues për gratë trupi i të cilit fiksuar në përvojat. Terapia e tillë mund të ndihmojë në rastet kur infertilitetit në çifte atje për arsye të panjohura, duke lejuar shumë njerëz për të arritur një shtatzëni të dëshiruar. Më të rrezikuar për të infertilitetit psikologjike moderne grua biznesi punën e ngarkuar e cila mori përgjegjësinë për ato çështje që kërkojnë konsumin serioze të energjisë të përfshirë në garën e karrierës. Shoqëria jonë, e cila është konsideruar si i civilizuar dhe эmansypyrovannыm gjithnjë duke përjetuar probleme me funksion të mëdha të jetës, gruaja kronike lodhje nervor moderne nuk mund të ndjehen vlerën e saj të plotë për çështjen e mëmësisë.