Pllakat pas raportit seksualHome / Shëndeti / Medicines dhe droga / pilula pas marrëdhënie


Kur planifikoni një familje faktor shumë i rëndësishëm është aftësia për të mbrojtur kundër shtatzënisë. Për fat të keq, jo çdo femër e vënë atë seriozisht. Marrëdhëniet jashtëmartesore në mes të rinjve nuk e kishte konsideruar normë.Në jetën seksuale të parregullt nuk është çdo herë jashtë për të mbrojtur veten nga shtatzënia e padëshiruar. Ju pastaj mund të përdorni tableta pas marrëdhënies seksuale, që i përkasin grupit të kontracepsionit të urgjencës.
Përshkrim i përgjithshëm i barnave kontraceptive të emergjencësMetoda në të cilat marrin pilula kundër shtatzënisë, quhet kontraceptive postcoital. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se kjo metodë është e ndryshme besueshmërinë 100%. Prandaj, ajo është përdorur kryesisht:• gjatë marrëdhënieve seksuale të pambrojtur;• nëse ia plas kondomit;• pas përdhunimitKontracepsioni i urgjencës është gjë e hidhur pas raportit seksual 3-5 ditë pas kryerjes së tij, jo më vonë. Kjo seri e barnave hormonale që shtypin ovulacionit, duke krijuar pengesa për zhvillimin e mëtejshëm të vezës së fekonduar. Nuk është gjakderdhje menstrual, nga e cila vjen vezë.Pllakat më të përdorura, të përdorura në raste të tilla përfshijnë Postinor, эskapel dhe hynepryston.Karakteristikat pilula Postinor "Substance aktive e medikamentit është një hormon levonorgestrel. Shkakton ndalimin parandalon ovulacionin dhe fekondim. Akti Postinor fillon pas rreth 1.5 orë pas pranimit.Doza e rekomanduar - 2 tableta. Për besueshmërinë e pllakat e para për të pirë jo më vonë se 3 ditë pas veprës së marrëdhënieve seksuale, dhe një tjetër - me një interval prej 12-16 orësh pas i pari. Nëse ka të vjella, ju ende duke marrë pilulën Postinor 1. Në mënyrë tipike, menstruacioneve ndodh në mandatin e tij.Efektet e mundshme anësore: dhimbje koke, vjellje, dhimbje në bark të ulët, të vjella, diarre dhe të tjerët.Tablet është i kundërindikuar për personat nën 16 vjeç, sëmundje të mëlçisë, intolerancën të drogës gjatë shtatzënisë.Medikamente rekomanduar për të marrë vetëm 1 herë gjatë ciklit mujor për shkak të mundësisë së abuzimit.Hape Veprimit "Эskapel" dhe "Hynepryston" Postinor ngjashme. Merrni ato duhet të jenë brenda 3 ditëve pas raportit seksual incidentit. Ata janë gjithashtu nuk rekomandohet për përdorim si një veprim kontraceptive konstante, por vetëm në raste të veçanta, për shkak të efekteve anësore.Efektet anësore pas duke përdorur pilula kontraceptive e emergjencësPranimi në efektet anësore të këtyre barnave janë:• dhimbje koke;• shkelje muaj;• nauze, vjellje;• Luhatjet e tensionit të gjakut;• dhimbje barku;• ndjeshmëri të gjirit;• sterilitetin kur të marrë doza të tepërta të tabletave;• depresion;• dobësi.Zakonisht këto simptome zhduken brenda disa ditësh, por çdo grua është një reagim individual.Pilula pas raportit seksual nuk mund të marrë çdo grua.Kundërindikimet për kontracepsionin pilula emergjenteKëto barna janë kundërindikuar në rastet e mëposhtme:• Në moshën 35 vjeç;• Pirja e duhanit zgjatur (disa vite);Dhimbje koke • shpeshta;• në sëmundjet që përfshijnë gjakderdhje mitrës;• sëmundje të mëlçisë.