A mund të bëj banja dielli në mastitë
Përgjigja është shqetësim për shumë gra sëmundje të cilit u gjet. Mastopatia është një rezultat të sfondit hormonal në femra, e cila karakterizohet nga një zgjerimi fuqishëm i gjirit. Ky proces zakonisht mirë, por ndikimi i rrezatimit diellor dhe djegien nga dielli mund të shkaktojë zhvillimin dhe proceset malinje në indet e gjirit. Megjithatë, vetë gjirit mund të kontribuojë në zhvillimin e këtij lloji të tumorit nën ndikimin e diellit. Në mënyrë tipike, këto procese që dalin nga struktura e gjirit, e cila ndikon negativisht diellin. Rrezatimi nga dielli mund të shkaktojnë zhvillimin e kancerit të lëkurës, të cilat më vonë mund të përhapet në më gjirit.


Megjithatë, mundësia e djegien nga dielli për gratë me mastopathy mbetet dhe kjo në masë të madhe varet nga karakteristikat individuale të sëmundjes. Më parë, para udhëtimit të gruas pellg duhet gjithmonë të konsultoheni me gjinekologun tuaj. Në çdo rast, tan me këtë sëmundje duhet të kufizohet në mënyrë strikte, nëse nuk përjashtohet krejtësisht. Qëndrojnë shumë kohë në diell ndihmon mastitë në një formë më aktive. Dhe këto procese nuk është e drejtpërdrejtë dhe efektet indirekte e djegien nga dielli në gjoksin e tij. Rrezitje është veçanërisht aktive gjithashtu, mund të forcojë gjëndrat endokrine, dhe ata janë të njohur, janë përgjegjës për gjithë trupin hormonal. Kështu, hormonet e trupit të vijë edhe në këtë aktivitet dhe provokojnë zhvillimin e mëtejshëm të mastitit. Nëse tan me mastitë është miratuar nga mjeku juaj, nuk do të përpiqet, çdo gjë duhet të jetë në moderim dhe është e rëndësishme që të përdorin swimsuits më pak të hapura.

A është e mundur për të bëj banja dielli në mastitë dhomë me diell?
Solarium edhe në dimër lejon gratë për të gjetur një cirk të bukur. Kjo është vetëm se sa të sigurt kjo procedurë për gratë me mastopathy? Solarium - është e njëjtë efekti i diellit, vetëm me përdorimin më agresive të dritës artificiale. Rrezatimi i tillë nuk është në gjendje të përfitojë personi edhe të shëndetshme, dhe për pacientët me mastopathy ajo mund të jetë fatale dhe të shkaktojnë aktivizimin e mastitit.
Pse mund të bëj banja dielli në mastitë?

Djegien nga dielli - kjo është një shkelje e pigment natyral të lëkurës për shkak të ekspozimit të diellit. Si djegien nga dielli mund të shkaktojë mastopathy ose aktivizimin? Proceset e tilla nuk do të ndodhë, sepse dielli shkatërron lëkurën (edhe pse kjo arsye edhe ndikon fuqishëm paraqitjen e mastitit), por më tepër për shkak të ndryshimeve në statusin hormonal të trupit të femrës. Ajo krijon një mastopathy hormonal dështim, dhe për këtë arsye ajo nuk mund të shmanget. Kjo shpjegon undesirability e djegien nga dielli gjatë mastitë.