Simptomet e hipertensionit


Hipertension është e karakterizuar nga rritja e presionit te gjakut në mungesë të një sëmundjeje të organeve të brendshme. Zhvillimi i tij kontribuon në formimin e arteriosklerozës shkakton komplikime dhe sëmundje të tjera serioze. Simptomet e hipertensionit kanë qenë prej kohësh anashkaluar. Pas presionit të mund të ndryshojnë në varësi të stërvitje, moti dhe humor. Prandaj, personat mbi dyzet një duhet rregullisht të matur presionin.
Shkalla e hipertensionit
Le të konsiderojmë se si zhvillohet sëmundja. Në përgjithësi, mjekët janë tre gradë e hipertensionit.


Shkalla e parë
Sëmundja karakterizohet me rritjen e vogla në presion systolic: - diastolic 160-180 dhe mund të arrijë deri në 105. shenjat e para të hipertensionit janë:

 • Normalizimi i shpejtë i presionit në pjesën tjetër;

 • dhimbje koke;

 • Përkeqësimi i kapacitetit mendor;

 • në raste të rralla marramendje;

 • zhurma në kokën time.


 • Në këtë fazë, pothuajse EKG nuk tregon anomalitë, funksionin e veshkave nuk është prekur, fundus syrit ndryshime të nënshtruar.
  Shkalla e dytë
  Presion systolic është brenda 180-200 diastolic arrin 114. Megjithatë, ka shenja të qarta të hipertensionit:


 • dhimbje koke të shpeshta;

 • edemë;

 • rrahje zemre të shpejtë;

 • dobësi e muskujve;

 • të përzier.


 • Sondazhi zbuloi ndryshimet e mëposhtme:

 • EKG zbuloi zhvillimin subendokardialnoho dëmit;

 • goditje e trurit;

 • Studimi tregon venat fundus, prania e eksudate;

 • përkeqësimi në rrjedhjen e gjakut renal.


 • Faza e tretë
  Deri në shkallën e tretë shenja hipertensionit përfshijnë një presion të qëndrueshëm të lartë në të cilën diastolic është midis 115-129 systolic dhe për të arritur 230. Ndryshimet e vërejtura në sëmundje nga organet ralzlychnыh:


 • zemra - dështim të zemrës, duke rritur rrezikun e sulmit në zemër;

 • veshkat - uljen glomerular veshkave normë filtrimit, përkeqësimi i rrjedhjes së gjakut;

 • sy - zhvillimin anhyoretynopatyya (dëmtimi i retinës), ulur mprehtësi vizuale;

 • tru - shkelje e strukturës së sistemit nervor qendror, formimin e hematoma intracerebrale, zhvillimin e encefalopati.


 • Ky mosfunksionim i organeve ndërlikuar hipertensionit dhe çon në komplikime manifestimeve. Kështu, duke filluar një lezione patologjike të rrethit në të cilin shumica e komplikime çojnë në tipare të reja.