Zgjedhja e instrumenteve për matjen e temperaturës


Ftohjet, grip, inflamacion dhe sëmundje të tjera në ethe shkaktojnë trupit. Shumë e rëndësishme është përcaktimi i saj, pasi kjo do të varet nga mjekim të mëtejshëm përveç nivelin e temperaturës mund të tregojë në fazën e sëmundjes dhe shërimit proces. Aktualisht në treg ka shumë pajisje për matjen e temperaturës, prandaj zgjedhja e instrumentit për matjen e temperaturës shpesh është e vështirë.
Që të filloni të analizuar se si për të matur temperaturën. Ajo duhet të mbahet mend se ajo mund të matet në vende të ndryshme, dhe në varësi të kësaj, parametrat do të jenë të ndryshme. Matje Pranë Temperatura:


- në sqetull,
- në rrudhë ijë,
- në gojë,
- në kanalin e veshit,
- në rektum,
- në vaginë.

Një nga matjet më të besueshme të kryera në anus. Ajo duhet të jetë në varg 362-377 C.
Nëse temperatura masa e vaginës, ajo do të jetë e ndryshme nga zorrës së trashë për 01-03 C.
Matja e temperaturës në gojë mund të bëhet me faqe dhe nën gjuhë, një rezultat i tillë do të jetë më e ulët nga 03-08 S.
Podmыshechnoe ose masë ijë përdoret më shpesh në shtëpi dhe në praktikën klinike. Dallimi në mes të matjes zorrës së trashë dhe axillary do të jetë 03-15 C.


Për të matur temperaturën duke përdorur pajisje të ndryshme.
1. Termopolosky
Kjo strips veçanta të veshura me substanca të cilat nën ndikimin e temperaturës ndryshon ngjyra. Ata janë mjaft të pasakta, por të shpejtë për t'u përdorur dhe të lehtë për t'u përdorur. Pajisje të tilla mund të ketë ndarje në "temperaturë të lartë", "nuk ka ethe." Kështu që ju mund të përcaktojë nëse për të matur termometër temperaturën apo jo.
Termopolosky të tilla shumë të rehatshme në rrugë, ata marrë hapësirë ​​të vogël dhe janë të lehtë për t'u përdorur. Thjesht aplikoni një shirit në ballë dhe prisni disa minuta.


2. termometra
Termometra janë të ndryshme, në varësi të mekanizmit të veprimit.
Termometra
Kryesore termometër Elementi merkuri është një tub kapilar me merkur. Kur ngrohet, rritet vëllimi dhe zhiva është ngadalë duke arritur provat e nevojshme në termometër. Kjo pajisje është e lirë dhe në dispozicion.
Para çdo temperaturë matjen e trupit, kontrolloni termometrin me kujdes të inspektojë atë. Shake termometrin deri sa dëshmia e tij nuk do të bjerë në 35 C.
Për më tepër shkundur kështu: Merrni maja e termometrit në një grusht në mënyrë që, ndërsa kreu pushoi kundër termometër sigurt në dorën tuaj, një rezervuar i merkurit shikoi poshtë, dhe të katit të mesëm termometër në mes të gishtit të madh dhe gisht tregues. Pastaj disa lëvizje të papritur shkundur termometrin.


Pastaj vendin termometrin për të matur temperaturën e një vendi, nëse ajo sqetull, para kësaj, fshij ato me alkool. Kjo termometër matur kohën për 10 minuta, me përjashtim të gojës dhe veshëve (ku koha është reduktuar në disa minuta).
Mos harroni se para se të përdorni termometrin dhe pasi ajo duhet të fshihen me alkool, por në asnjë mënyrë me ujë të nxehtë.
Kur zgjedh një pajisje të tillë të jenë të vetëdijshëm për mangësitë e saj, si termometër i zhivës mund të shpërthejë dhe të kapur merkur toksike në mjedisin e jashtëm. Kjo është shumë e brishtë, dhe kështu nuk jep rezultate të besueshme.


Termometër elektronike
Matja e temperaturës ajo është për shkak të sensorë të veçantë të ngrohjes. Ata janë mjaft të ngjashme me termometra zhivës, por ata nuk janë aq të brishta dhe të lehtë për t'u përdorur. Kjo termometër nuk ka nevojë për të xhiruar poshtë. Ju vetëm duhet për të fshirë me alkool para dhe pas përdorimit. Shumë termometra elektronike të pajisur me sinjal të veçantë të shëndoshë, që i japin një shenjë për kur të përfundojë matje. Megjithatë, mbani mend se në shumicën e rasteve, këto pajisje të sigurojë një sinjal në bazë të matjes të temperaturës në gojë, kështu që nëse ju masë atë në sqetull, ju duhet të vazhdojë për të matur temperaturën pas tonin.

Përparësia e madhe në përzgjedhjen e termometër është lehtësinë e përdorimit dhe ruajtjen.
Nuk janë termometra të veçanta për fëmijë, si nipples, ato janë të dobishme për matjen hrudnykam temperaturë që nuk mund të gjatë të mbajtur një termometër nën krahun e tij.

Infrared Termometri
Kjo termometër është shumë e saktë dhe të shpejtë për t'u përdorur. Vetëm shtypni butonin dhe të vënë pajisjen në ballë, vesh apo sqetull në një distancë prej 5 cm. Vetëm disa sekonda dhe pajisja do të ju jap një rezultat.

Nëse kjo termometri vlen të kujtohet se ajo është shumë e saktë, por vetëm nëse ajo është kualitative. Shumë e lehtë për t'u përdorur dhe të magazinimit. Ajo është e përshtatshme për matjen e temperaturës së trupit të fëmijës, si do të rezultojë shpejt, dhe fëmija nuk do të duhet të durojnë shqetësim.
Ka disa variante të termometra, të tilla si veshit, e cila ka një hundë të veçantë për futjen në kanalin e veshit dhe matjen e temperaturës. Të tjerët nuk kanë të bashkëngjitni skedarë të tillë dhe shpesh mund të përdoret jo vetëm si një pajisje mjekësore, por edhe për të matur temperaturën e objekteve të ndryshme. E vetmja pengesë e një pajisje të tillë, një çmim të lartë.

Të qëndrojnë të shëndetshme!