Zgjedhjen e një termometër për të matur temperaturën


Hipokrati e kuptoi se ethe - një shenjë të sëmundjes. Megjithatë, si për të matur atë, nuk do të dalë. Sot nuk ka problem të tillë - thjesht shkoni në farmaci dhe për të blerë një termometër. Por ka një problem tjetër e zgjedhjes, për shkak të shumëllojshmëri të termometra sytë drejtuar. Në fakt, duke pasur parasysh të gjitha dafinat Hipokrati panairi - mjek lashtë Galen lëvizur në këtë çështje është shumë më shumë përzierje ftuar ujë dhe akull të valë për të marrë temperaturën neutral - lloj pikë referimi. Megjithatë, kjo Galen u ndal, dhe shpikja e termometrit gjithashtu nuk është arritur. Por Galileo krijuar thermoscope - një pajisje që mat temperaturën. Edhe pse paraardhësi i largët i termometra moderne ishin shumë primitive dhe ka punuar me saktësi, por ajo ishte një zbulim i madh. Dhe kur njerëzit vijnë për të mbushur termometra ujit, alkoolit dhe merkuri, dhe nuk ishte mjaft i vërtetë "termorevolyutsyya", në sajë të cilën ne tani e dimë saktësisht se kur ne të ngrohur, dhe kur temperatura normale. Çfarë duhet të zgjidhni një termometër për të matur temperaturën?

Megjithatë, sot shumë njerëz duket termometra merkurit, nuk arkaizëm - të themi, ato janë të vjetëruara, është koha të dalin në pension. Sidomos në këmbë e tyre në mënyrë aktive në vijim "të rinjtë" në një shumëllojshmëri të pajisjeve elektronike dhe infra të kuqe për të matur temperaturën e trupit rektumi, me gojë, në vesh, ballin, nën krahun e tij. Prodhuesit dhe nuk pajis keq në brirët e ndryshme, dritat funksion (kur temperatura e trupit është normale, ekran është ndezur drita jeshile kur ngriti - Kuq), kujtesën që ruan rezultatet e matjeve të fundit të qëndrojë dekorative. Si të mos merrni humbur në bollëk dhe të zgjedhin një pajisje të cilësisë?


Treqind vjet më parë, fizikanët admiruar zgjedhje dhe një termometër merkur, duke thënë: "Sigurisht natyra ka krijuar për prodhimin e termometrave merkurit." Por tani ai është trajtuar me dyshim. Në shumë vende evropiane termometra merkurit ndaluar janë thjesht për shkak të mbushje toksike. Megjithatë, ne kemi termometra merkurit janë ende mjaft të njohura, shumica spitalet dhe klinikat ruse të përdorin vetëm ato. Megjithatë, termometra merkurit janë dy avantazhet dhe disavantazhet. Cheapness, lehtësinë e përdorimit, qëndrueshmëri. Saktësinë e lartë: error pranueshme prej jo më shumë se 01 gradë. Në qoftë se ju thyhet një termometër, zhiva mund të depërtojnë në çarje dhe qilima, helmuar e ajrit në shtëpi. Ajo kërcënon dehje kronike, e cila duket shije metalike, dhimbje koke, stomatitit, sëmundje të veshkave dhe simptoma të tjera të pakëndshme. Një tjetër pengesë - gjatë matjes Koha: rreth 10 minuta.


Termometra elektronike të matur temperaturën e trupit duke përdorur një ndërtuar në sensor të veçantë. Rezultati shfaqet në mënyrë dixhitale në ekran. Dhe ju mund të shihni jo vetëm rezultatet e kërkimit, por "flip" të dhënat, gjetjen dinamikën e temperaturës. Termometër elektronike mund të masë temperaturën kudo: nën krah, në bërryl në rrudhë ijë, me gojë, rektumi. Besohet se termometra elektronike është një pengesë serioze - ato nuk janë shumë të sakta. Por prodhuesit e argumentojnë: gabim i instrumentit është 01-02 gradë. Ju vetëm duhet të lexoni me kujdes udhëzimet dhe ndiqni atë rreth.


Termometër elektronike absolutisht të sigurt në zgjedhjen dhe nuk mund të jetë i prishur. Matja temperature ne me pak se tre minuta. Përveç kësaj, shumë modele me karakteristika të tilla të dobishme si alarm audible - kur termometri diplomuar matjet sinjal. Timer kujton se është koha për të matur temperaturën. Theksuar lejon për të matur temperaturën gjatë natës, jo duke përfshirë edhe dritën. Termometra Infrared ishin relativisht e re, por gjithnjë e më konkurruese jo vetëm me merkur, por me termometër elektronik. Dhe të gjithë për shkak se ata janë në gjendje për të matur temperaturën pothuajse menjëherë, edhe pa e prekur trupin. Rastësisht, kjo pronë unike pajisje infra të kuqe - të llogaritur temperaturën të fluturojnë - vlerësuar jo vetëm në mjekësi, por edhe në industri, ku pajisjet e veçanta të monitoruar temperaturën në vende të largëta ose të rrezikshme.


Në qëllimin e njëjtë termometra infra të kuqe mjekësore, dhe zgjedhja e tyre janë thelbësore për të matur temperaturën e trupit në fëmijët e vegjël të cilët nuk mund të qëndrojë termometrin nën krahun e tij. Shumica termometra frontal infra të kuqe (të mjaftueshme për të mbajtur ato në ballë për disa sekonda për të marrë rezultat) dhe veshin (sensor është futur në kanalin e veshit dhe pas 1-2 sekonda jep rezultat). Instant, matja sigurt temperaturën e trupit; aftësia për të matur temperaturën; Funksioni i kujtesës dhe mbyllje automatike. Modelet Contactless lejojnë për të matur temperaturën, edhe në fëmijë, duke qarë dhe duke fjetur pacientët pa shqetësuese gjumin e tyre. Masa temperaturën e trupit vetëm në vende të caktuara, të tilla si hollin dhe në vesh. Shansi i një gabimi të madh: 03-05 gradë, veçanërisht në modelet më të lira. Modelet cilësore janë mjaft të shtrenjta: nga 1200 rubla. dhe më lart.