Shkarkimi nga kërthizë
Kërthiza - është pjesë e trupit për të cilën pak i kushtoj vëmendje. Ky lloj kujtesë e zhvillimit paralindjes njerëzor. Dhe në qoftë se pothuajse të gjithë e di se si ta trajtoj një kollë, diarre ose presion në rritje, shkarkimin nga kërthizë shumë njerëz të cilët janë trajtuar më mirë në mënyrë të pavarur, vetëm vënë në një qorrsokak. Pra, çfarë mund të jetë për shkak të një sëmundje që shkakton dhe duhet të trajtohen shkarkimin nga kërthizë veten?
Shkarkimi nga kërthizë - ShkaqetKërthizë inflamacion në mjekësi njihet omphalitis. Më shpesh kjo sëmundje ndodh në të sapolindur, nëse nuk kujdeset si duhet plagë kërthizës. Në mëngjes mund të merrni mikrobet e ndryshme dhe ky është shkaku kryesor i inflamacionit. Sëmundja më e lehtë inflamatore e kërthizë është quajtur "qarë kërthizë." Ajo dallohet nga kërthizë shkarkimit transparente ose të verdhë, dhe butonin barku ka një rrjet të kuqe e inflamacionit.


Herë pas here "qarë kërthizë" është i mbuluar nga një kore, por kjo nuk do të thotë se inflamacion ishte e gjatë. Ajo ka vazhduar nën kore dhe pastaj shpërthen.
Nëse nuk trajtohet "kërthizë lagësht", pastaj me kalimin e kohës sëmundja bëhet formë më të ndërlikuar dhe këtu përsëri, jo vetëm pa mikrobe të ndryshme dhe bakteret të cilat janë shkaku kryesor i kësaj fushë për herë të parë të sëmundjes. Gjendja e njeriut në këtë sëmundje shumë më keq, ethe, ka humbur oreksin, të vjella mund të jenë në fëmijët dhe regurgitation.

Shpesh omphalitis abscesi përfundon sepsë, peritonit dhe madje edhe absces të mëlçisë.
Së fundi, një formë tjetër shumë e tmerrshme omphalitis quajtur gangrenizuar. Por sëmundja nuk ndodh aq shpesh karakteristikë e fëmijëve me peshë të ulët të lindjes dhe imunitet të dobët.
Nëse ju nuk filloni trajtimin në kohë, kërthizë mund të jetë kurë e vërtetë gyp është shumë, shumë e vështirë. Por shteti është "të qarat kërthizë" mund të ndodhë jo vetëm në të sapolindur, por njerëzit në pothuajse çdo moshë.

Shkarkimi nga kërthizë - trajtimFëmijët Omphalitis nuk duhet t'i trajtojnë veten. Mjeku sëmundje të denjë për vëmendje, sepse të gjitha mikrobet që janë gjetur në plagë kërthizës lehtë mund të hyjnë në gjak dhe kështu fëmija mund të jetë situata kritike që do të rrezikonte jetën e tij.
Çdo, edhe manifestimet më të vogla omphalitis, ju duhet të tregoni mjekun - një pediatër. Në forma të avancuara të sëmundjes fëmija ka të ngjarë të shtrimit në spital dhe spital ai do të shtyjë antimicrobials dhe plagë kërthizës trajtojë zgjidhje të veçanta.

Për omphalitis fëmijën nuk ka zhvilluar plagë kërthizës së fëmijës duhet të procesit nga dita e lindjes. Për këtë është e nevojshme për të gërmoj disa pika të peroksid, të thata dhe të gjelbër të shkëlqyer lyhet, dhe lëkurën përreth shpifje kërthizë e alkoolit. Dhe këto rregulla të thjeshta të ndihmojë të shmangur një sëmundje të rëndë.