Zbulimet e rastësishme mjekësore që ndryshuan botën tonë


Besohet se historia e "grua tekanjoze" dhe nuk mund të tolerojë konjugimi konvencionale. Bota kurrë nuk do të dinë se çfarë ishte, në qoftë se Njutoni nuk kishte rënë në jetë mollë apo jo Percy Spenser aksidentalisht zbuloi mikrovalë.
Zbulim aksidental, ajo duket shumë më tepër se sa ju mendoni. Por më e rëndësishme mund të konsiderohet si ato që kanë ndikuar në jetën tonë. Kështu, ajo do të jetë rreth zbulimeve të rastit mjekësore, dhe duhet të fillojë me penicilinë.Dhe vetëm fatkeq pacientët e Aeskulapiusit patrajtuara, dhe bimëve dhe poultices dhe Leeches. Por bakteret rezistente dhe viruset rrallë dukej aq i dobët nën presion, duke marrë jetën e mijëra pacientëve me meningjitit, gripi dhe pneumonia. Ndërsa, në vitin 1928, Alexander Fleming rastësisht zbuluan një antibiotik më të zakonshme në botë - penicilinë. Dhe kjo ishte në sajë të pakujdesisë shumë të zakonshëm dhe sloppiness. Kjo nuk do të lani disa javë enët laboratorike, të cilat ai i kultivuar gripit sporeve. Nuk është çudi, kjo rrëmujë ka filluar me sukses të rritet myk, i cili mund të shtypur bakteret rezistente Staphylococcus aureus. Falë këtij absurditetit, tani njerëzimi ka qindra e penicilinës dhe homologët e tij sintetike.


Secili prej nesh kishte për të shkuar në X-ray. Por jo shumë e dinë se X-rrezet janë gjithashtu një çështje e fatit. Në vitin 1895 nuk dyshon Wilhelm Conrad rëntgen kryer një eksperiment me katodë luchamy.Uchenыy vuri në dukje se këto rreze të lënë një tablo të sipërfaqeve të caktuara. Pothuajse 2 muaj rëntgen nuk largohet nga laborator, duke u përpjekur për të gjetur një model. Dhe kjo ndodhi. Gjithashtu, shkencëtarët do të mund të kuptojnë se trupi shpikje të përkryer tejdukshëm njerëzore, dhe kjo mund të jetë i dobishëm në mjekësi.

Është e vështirë të supozohet se Viagra ishte gabim i dikujt. Ajo nuk ka filluar në të largët 1992. Anglisht kompani farmakologjike mbajtur zhvillimin e një ilaç i ri për angina dhe hipertensionit. Medikamente kryesisht nuk kanë ndikuar në gjendjen e pacientëve. Por pacientët meshkuj tregoi se tableta ndikimi i mrekullueshëm në funksionin seksual dhe përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme ereksionit. Shkencëtarët vendosën për të përfituar dhe u lirua «Viagra» - nga «energji» (fuqi, energji) dhe "Niagara" (Bashkuara ujëvarë e madhe). Shpikja e drogës solli krijuesit e përfitimeve financiare dhe Çmimin Nobel.

Një tjetër zbulim i rëndësishëm ishte për stimuluesin mjekësi. Në vitin 1941, në emër të qeverisë, mjeku ushtarak John Hopps ishte duke u përpjekur për të gjetur një mënyrë të shpejtë për të ngrohur njeriun ngrirë vështirë. Për ngrohja deri, ai përdori valët e radios të lartë të frekuencave. Hoppsu arritur të "drejtuar" zemra ndal duke përdorur impulse elektrike. Dhe pas 10 vjetësh u krijua një stimulues kardiak të plotë.
Rasti dhe fati ishin shumë motor i rëndësishëm për zbulimin e botës. Por mos harroni se randomness shkencore mbetet vetëm për aq kohë sa ata nuk e bëjnë model rozdyvlyatsya.