Shërimi shëndetësor pas infarkt miokardi


Njerëzit të cilët kanë pasur infarkt miokardi, duhet të mbani mend se rreziku i miokardit ri mjaft të larta, në fakt, një rrezik mjaft të lartë të vdekjes së papritur. Kjo është arsyeja pse shërim shëndetësor pas sulmit në zemër - një proces shumë i rëndësishëm, i rëndësishëm. Rehabilitimi pas sulmit në zemër do të zvogëlojë rrezikun e ngjarjeve negative. Shërimi shëndetin pas pësimit të një infarkt miokardi atyre përfshin një kompleks të masave dhe përdorimin e barnave të caktuara. Është e rëndësishme që pacienti përmbushur të gjitha rekomandimet e propozuara nga një mjek dhe të marrë medikamente të nevojshme.


Njeriu pësoi një atak në zemër kërkon një mbështetje të caktuar psikologjike, dhe ajo ka nevojë për të menduar në lidhje me ndryshimin ritmin e jetës. Rivendosjen e shëndetit apo rehabilitim pas sulmit në zemër - një proces shumë i rëndësishëm i cili është i nevojshëm në mënyrë për të rivendosur funksionet vitale të pacientit, aktivitetin e tij të jetë e mundur dhe për të reduktuar rrezikun e sulmeve të përsëritura. Shpesh në fazat e hershme të sëmundjes, pacientët nuk janë në spitale dhe të shkarkohet në shtëpi. Është e rëndësishme që të jenë të përgatitur fizikisht, merrni të paktën një njohuri themelore se si të sillen dhe të jetojnë pas infarkt miokardi. Shërimi shëndetin pas detyrë të miokardit infarkt nuk është aq e thjeshtë sa mund të duket, shumë keq, por edhe në klinika të ndihmuar pacientët është i kufizuar. Pacienti duhet të kërkojë që të përshtaten me gjendjen e tij të ri, të rritur e nevojshme në aftësitë e përditshme të jetës fizike, për të eliminuar të gjithë faktorët e dëmshëm që çuan në sëmundje. Përveç kësaj, ajo është e rëndësishme për të përmirësuar stabilitetin e tyre emocionale, të mësojnë për t'iu përgjigjur në mënyrë adekuate për të ndikimit të dëmshëm të jashtëm, të kërkojë të kthehet në shoqëri, duke marrë atë një pozicion të mirë.


Pikat kryesore të rehabilitimit pas infarkt miokardi janë:
1. Disa dietë. Nëse është e nevojshme, humbje peshe graduale nëse peshë të tepërt.
2. Kontrolli i presionit të gjakut, kolesterolit dhe nivelet e glukozës.
3. Parandalimi i lodhjes kronike dhe stresi.
4. Ushtrimi Dozimi dhe fizioterapi.
5. Asistenca psikologjike.

Gjithkush ka nevojë për aktivitet fizik, duke përfshirë edhe kjo vlen për njerëzit që kanë pësuar infarkt miokardi. Megjithatë, mbani mend që ushtrojnë në pacientët me sëmundje të zemrës duhet të jenë të qetë, gradualisht rritet. Fillimi më i mirë për të bërë gjimnastikë nën mbikëqyrjen e mjekëve, dhe ata japin disa këshilla në lidhje me një të caktuara të energjisë shkarkohet medikamente të sistemit të nevojshme për përdorim.


Të cilat sistemi i të ushqyerit, dieta e nevojshme pas infarkt miokardi.
Të gjitha mjeku nevojshme jep këshilla, por parimet themelore mund të dallojë veten. Për të zvogëluar rrezikun e sulmeve të përsëritura, zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes së zemrës, duhet të hani perime më të gjelbër, të lashtave rrënjë, bukë, fruta dhe peshk. Të zvogëlojë sasinë e mishit të konsumuar, duke zëvendësuar pulave yndyror dietetike. Në vend të yndyrave shtazore është e preferueshme për të përdorur perime, vaj ulliri mundësisht. Limit futje kripë tërësisht vidyazykatysya e tymosur mish, pasta, alkoolit, çokollatë, kafe. Të njom trupin me kalium, ajo është e rekomanduar për të ngrënë kajsi të thata, kumbulla të thara, rrush, ushqim deti të pasur me jod.


Kontrolli kolesterolit pacient i cili pësoi një atak në zemër.
Kolesterolit të lartë mund të bëhet një faktor që rrit gjasat e sulmit në zemër, kështu që kontrollojnë atë - thelbësore. Sepse pastrimin lartë kolesteroli mund të jetë i bllokuar arteriet, e cila është e lidhur me zhvillimin e sëmundjeve koronare të zemrës dhe si pasojë, manifestimet e tij negative, duke përfshirë edhe infarkt miokardi. Përqendrimi i kolesterolit në gjak mund të rregullohet dhe për shkak se reduktimi i saj ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës, përveç kësaj, kolesterolit të lartë ndikim negativ në anije të tjera.


Duhet të heqin qafe e peshë të tepërt pas infarkt miokardi?
Muskujve kardiak është rëndë ngarkesës, nëse masa e trupit është shumë më e lartë se normale. Prandaj, në mënyrë të duhur dhe në mënyrë adekuate për të rinovuar pacient me emrin pas pësimit të një sulmi në zemër, ju duhet të humbni peshë në qoftë se ajo është e tepruar. Duhur, korrekt humbje peshe duhet të konsultoheni me një mjek i cili do të rekomandojë një program që synon gradual, humbje peshe të qëndrueshme.


Lëvizja e rregullt, pas një sulmi në zemër.
Çdo program rehabilitimi pas infarkt miokardi përfshin stërvitje të rregullt. Dëshmuar se dhënia e aktivitetit fizik të paktën 20 minuta. një ditë mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga sëmundjet e zemrës me 30%. Aktiviteti fizik mund të reduktojë presionin e gjakut, aktivizon shumë procese metabolike, të zvogëlojë nivelin e sheqerit në gjak (në pacientët diabetik). Në fazën e parë, pas pësimit të një sulmi në zemër, pacienti duhet të jepet një sasi të caktuar të ecur kohë boshe, nga 5 min. dhe gradualisht duke rritur ecën.


Kontrolli i presionit të gjakut dhe sheqerit nivelet.
Rreziku i përsëritur sulm në zemër rritet për shkak të rritjes së presionit të gjakut. Është e nevojshme për të monitoruar vazhdimisht presionin është tensioni i lartë: systolic mbi 140 mmHg diastolic sipër 90 mmHg Në diabet është e rëndësishme për të kontrolluar nivelin e sheqerit në gjak, duke zvogëluar rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe sulm në zemër. Kjo mund të arrihet me anë të aktivitetit fizik dhe masat e caktuara dietike.