Marrëdhëniet ndërmjet ish-bashkëshortëve pas divorcit


Sigurisht ne martohen apo jo martohen në mënyrë që të divorcuar me kalimin e kohës. Në planet tona - jetë të gjatë të lumtur, por nganjëherë kjo është e ndryshme dhe marrëdhënie të tilla në dukje të forta të goditur dhe martesa prishet. Cilat janë marrëdhëniet e ish-bashkëshortëve pas divorcit dhe gjithmonë pas ky hap është i nevojshëm për të vënë një pikë yndyrë?
Na vjen keq, por në ditët e sotme fenomen divorci nuk është e rrallë. Dhe kjo do të jetë mirë në qoftë se ish-bashkëshorti pas divorcit kundërta në mënyrë paqësore dhe vazhdoi të ruajë marrëdhëniet miqësore. Por ndonjëherë vjen deri më tani se divorci mund të quhet fushë beteje përmes seksionit fituar pronës, fëmijët, të biznesit dhe më shumë. Janë të gjitha në mënyrë të pashpresë dhe ku është pasioni dhe dashuria që e bëri dy njerëz që jetojnë në një hap të tillë të rëndësishëm si martesa?


Psikologët thonë se ndryshojnë për të "drejtë", por në këtë rast ju mund të mbani një qëndrim të mirë ndaj njëri-tjetrit, pavarësisht nga fyerjet dhe akuzat e shkaktuar, dhe ndoshta edhe të rivendosur marrëdhëniet e tyre, por janë duke shmangur gabimet e bëra. Sa e çuditshme si ajo Dashuri, por ndonjëherë ju duhet një çift në divorc, për të kuptuar se çfarë ata janë bërë për njëri-tjetrin. Si të mos bërë gabime që në fund të fundit do të dëmtojnë martesën dhe kur njerëzit e duan njëri-armiq të tjerë?

Është miqësi pas divorcit

Shumë gra mendojnë se mbeturinat e dashurisë edhe e pamundur për të ndërtuar një miqësi, kështu që pas një divorci, ata përpiqen për të fshirë ish burrin e jetës së tij përgjithmonë. Dhimbje dhe pakënaqësi në shoku i tij dikur të dashur shtyp dhe shkatërron nga brenda. Ndonjëherë plagë nuk shërohen gjatë gjithë jetës. Edhe pse ka raste kur edhe divorci mund të parandalojnë gratë vazhdojnë të kujdesen janë ish-burrin, duke e ndalur atë nga krijimin e një marrëdhënie të re. Këtu natyrisht e më shumë varet nga shkaku i divorcit, karakterin dhe temperamentin e secilit bashkëshort.


Të dy situata nuk mund të konsiderohet i saktë për shkak se ata të shkojnë përtej normale. Ju nuk mund të shtypur imazhin e zemërimit dhe për të jetuar të kaluarën apo të kapem për shpresën gënjeshtërt për të luajtur përsëri marrëdhënie, në qoftë se ajo nuk ka parakushte. Marrëdhëniet ndërmjet ish-bashkëshortëve pas divorcit nuk mund të veshin një karakter miqësore, por të bëhen armiq të jeta nuk është e vlefshme, sidomos nëse ka fëmijë që kanë nevojë për dashuri të dy prindërit. Çfarëdo divorc shpërthyese, duhet të mendojnë për faktin se jeta nuk ka fund, dhe paqja ligët është më e mirë se një grindje të mirë. Nëse partneri juaj është i gatshëm për të ruajtur marrëdhënie miqësore me ju pas divorcit, ju nuk duhet të ndërtojë një mur kinez mes jush - kjo nuk është e mirë nuk do të rezultojë.


Bota është armiqësi ose
Para së gjithash, marrëdhëniet e ish-bashkëshortëve pas divorcit ndikon arsyeja fakt shpërthyer. Përshkruar pika e mëparshme në lidhje me një kursim të mundshëm të miqësisë nuk zbatohet për rastet e divorcit për shkak të një alkoolizmit bashkëshort, narkomania, rrahja dhe shkaqe të tjera të dëmshme. Një person i tillë nuk duhet të presin asgjë të mirë pas divorcit, dhe kështu që ju duhet të qëndrojnë larg nga ai dhe të përpiqen për të mbrojtur komunikimin e tij me fëmijët.

Nëse arsyeja për divorc qëndron në familje apo psikologjikisht, marrëdhëniet e bashkëshortëve ish-mund të veshin paqësore. Një grua është gjithmonë e vështirë për të mbijetuar divorc për shkak se përveç barrës psikologjike e jetës merr një shumë probleme që zakonisht bartin supet e këtyre njerëzve. Edhe pse meshkujt feminor shpesh nuk mbetet prapa gratë e tyre "të forta" dhe vazhdojnë ndjekje të tyre pas shpërbërjes. Familja shkatërroi, i venitur dashuri - nevoja për të jetuar, të ndërtuar marrëdhënie të reja, por të mësuar nga gabimet tuaja dhe të jetë në gjendje të bëjë kompromis.


Gabime në marrëdhëniet pas divorcit
Me sa duket, nuk ka familja në të cilën marrëdhëniet e ish-bashkëshortëve pas divorcit nuk është subjekt i kritikave nga psikologët. Pasi familja ndahet, atëherë fajin të dyja. Ky proces ndikon dhe degradon tensionet tashmë komplekse, kështu që çifti të angazhuar në një numër të gabimeve të zakonshme që mund të lehtë të ishte shmangur.
- Themelore dhe të diskutueshme në procedurat e divorcit - një ndarje të pronës. Burri rrallë shkon vetëm me një furçë dhëmbësh, duke i lënë të tij "ish" dhe fëmijët (nëse ka). Në mënyrë tipike, ndarja e pronës është militant në natyrë. Në rrjedhën janë të gjitha do të thotë Sharjet dhe akuzat derdhur metra kub poshtër vetëm për të "fituar" një pjesë e madhe së bashku fituara (dhe nganjëherë nuk kanë të drejta të veçanta) pronë. Këto gjyqe të gjata rraskapitëse e të dy bashkëshortëve, jo vetëm moralisht, por edhe fizikisht.

- Shumë shpesh, gruaja ofenduar manipulon fëmijët të cilët zakonisht qëndrojnë me të pas divorcit. Babai i dashur shkaktuar lëndim moral që është i papajtueshëm me atë që fëmijët të ndjehen atë shumë fort përjetuar divorc mom preferuar dhe baba. Në nxehtësinë e luftës për ndarjen e pronës ose të fëmijëve në lidhje me ndjenjat e shumë thjesht harrojnë të kaluarën.
- Edhe në qoftë se ajo erdhi në gjykatë, nuk është një palë që nuk është realizuar artistikisht plotësisht nga marrëdhëniet dhe nuk përpiqen për të diskutuar mbi arsyen e hendekut. Është e mundur për të përzënë është, por kjo nuk është shpallur, nuk hetohen arsyet për një veprim të tillë, etj E gjithë kjo ndikon në marrëdhëniet e ardhshme. Heshtja e tillë është tensioni dhe vështirësitë në komunikim të mëtejshëm. Kjo nuk do të kishte qenë e vështirë që të ketë një dialog, por kjo duhet të ndodhë. Zbuloni shkaqet, motivet, gabime apo sjellje të veçantë të gjysmës së dytë.

- Gratë kanë tendencë për të argumentuar se burrat nuk kanë tendencë për t'u shqetësuar rreth shkatërrimit të familjes. Psikologët thonë ndryshe. Një njeri i rrallë ndjen një ndjenjë e fajit që nuk mund të shpëtojë martesën dhe të bëjë të lumtur një herë e donte shumë. Kjo është një nga arsyet kryesore pse njerëzit duke u përpjekur për të shmangur takimeve me tij "ish".

Mëso për të falur dhe për të dashur, vetëm atëherë ju do të jetë e ardhmja e lumtur.