Ndikimi i emocioneve në shëndetin e njeriutShkencëtarët kanë vërtetuar ndikimin e emocioneve për shëndetin. Të njëjtat emocione në njerëz të ndryshëm mund të kenë një situata krejtësisht të ndryshme.
Emocionet - një marrëdhënie subjektive dhe shumë personal i njeriut të ngjarjes. Por çdo emocion të veçantë (të tilla si frika) të njëjtin efekt në trupin e një personi, pa marrë parasysh situatën në të cilën një person ndjen këtë emocion.
Fakti që emocionet pozitive të ndikojnë në shëndet të mirë - jo vetëm tonë "mend intuitive" Është një fakt i provuar shkencërisht! Emocionet pozitive të vërtetë ushqyer trupin tonë dhe promovimin e shëndetit të mirë. Në të njëjtën kohë, njerëzit që vuajnë nga depresioni dhe ankthi gjithmonë ndjehen më të prirur për sëmundje të ndryshme.
Si emocionet ndikojnë në trupin e njeriut?

Pse, kur ne jemi të frikësuar, ne mund të kandidojë shumë më të shpejtë? Pse zemra fillon rrahje e fortë dhe më shumë kur ne presim rezultatet e provimit ose të qëndrojë në frontin e një audience të madhe?
Sepse emocionet janë na përgatitur për veprime të caktuara. Emocion përkatës përgatit trupin tonë për sjelljen e duhur: në qoftë se ju të frikësuar, trupi është i mobilizuar për të shpëtuar; në qoftë se ju ndiheni zemërimin, trupi gati për të sulmuar. Në trup ka procese të përshtatshme për të na përgatitur për veprim në një situatë të veçantë. Kështu, kur rreziku rrit koagulimit të gjakut dhe është dalje e saj nga sipërfaqja e trupit - ajo do të reduktojë humbjen e gjakut në rast të lëndimit.

Sepse siç tregojnë studimet, kur gëzim lëshuar catecholamines - hormonet që parandalojnë inflamacionin. Në të njëjtën kohë me çlirim të endorphins, që janë në gjendje të reduktojnë dhimbjen.
Më i madhi ndikojnë emocionet ndikojnë në sistemin kardiovaskular. Zemërimi të fortë dhe acarim të zgjatur të nxitur përçarje e zemrës dhe zhvillimin e sëmundjeve të tilla si hipertension.
Qarkullimi i gjakut varet nga emocionet: për të ndryshuar impuls, presionin e gjakut, ton enë gjaku. Emocionet pozitive të shkaktojë rrjedhjen e gjakut në lëkurë dhe për të përmirësuar përbërjen e gjakut.

Emocionet ndryshojë normën e frymëmarrjes nga presioni i fortë një person mund të merret fryma. Njerëzit vazhdimisht përjeton stres shpesh vuajnë nga sëmundjet infektive të traktit të sipërm respirator. Dhe njerëzit që përjetojnë emocione pozitive, frymëmarrja bëhet më e lehtë.
Shkencëtarët kanë treguar se njerëzit pesimiste me vetëbesim të ulët, shpesh ndihen ankth dhe frikë më shumë se të tjerët vuajnë nga dhimbje koke, sëmundje të stomakut dhe shpinë. Në anën tjetër, optimistët janë më pak të prirur për ftohjet. Përveç kësaj, njerëzit shpesh përjetojnë emocione pozitive më të lehtë të bjerë në gjumë dhe të fle më të fortë, dhe kjo ndikon seriozisht shëndetin.

Të gjitha këto fakte konfirmojnë ndikim të rëndësishëm të emocioneve për shëndetin. Emocionet pozitive dhe negative të ndikojë në mënyrë të përshtatshme për shëndetin tuaj. Për këtë arsye një përfundim të thjeshtë:
Mendimet e ndritshme në kokën time - një komponent i detyrueshëm i një jetese të shëndetshme!