Ndikimi i mjedisit në shëndetÇdo vit njerëzit janë më të hiqen nga natyra. Gjatë gjithë historisë njerëzore, njerëzit nuk përshtaten me natyrën, por natyra përshtaten. Ne jemi duke u përpjekur për ta bërë mjedisin më të rehatshme dhe kështu shpesh nuk mendoj se si kjo do të ndikojë në shëndetin tonë. Dhe në të njëjtën kohë shumë i sëmundjeve (përfshirë lindura), është i lidhur me një mjedis të varfër. Ne të gjithë e kuptojmë se si ndotja e ajrit, ujit dhe tokës ndikon në shëndetin tonë.


Deri sa ju të çojë një jetë të shëndetshme në kushte të tilla të pafavorshme? Unë ju nxis vidyazykatysya i të gjitha mirësive njerëzore, të shkojnë të jetojnë në pyll dhe të shkojnë në dietë ushqimore të papërpunuara. Jo, njerëzit primitiv, kaq afër natyrës rrallë ka jetuar për 40 vjet. Unë mendoj se ju duhet të gjejnë një kompromis në mes civilizimit dhe shëndetin. Nëse jetoni në qytet, do të përpiqen për të vizituar më shpesh jashtë, ecin në park, por jo përgjatë rrugës.
Mendoni se si stilin e jetës tuaj ndikon në shëndetin. Shumë njerëz sot janë të shqetësuar për probleme vizion dhe sjellje. Kompjuter dhe TV shkatërrojnë vizionin tuaj, kështu që të marrë disa minuta një ditë të bëjë ushtrime për sytë për të parë libra seri ndryshimi.

Nëse puna juaj përfshin një mënyrë jetese i ulur, të jetë i sigurt për të bërë cdo ore pauza të shkurtra: ngrihem, ecin, rozimnitsya. Në mbrëmje rregullisht të angazhohen në sporte.
Unë mendoj se ideja është e qartë: tani që dëmtojnë shëndetin e tyre, nëse ju lutem - të bëjë atë për diçka të dobishme!
Sigurohuni që merr në trupin tuaj. Nëse ju keni mundësi për të përdorur perime rritur në kopshtin tuaj, të jetë i sigurt për të përdorur atë. Zgjidhni produktet më natyrore: në vend të bar zakonshme çokollatë të blerë çokollatë, dhe ujë sode në vend të lëng shtëpi kuzhinier.

Kushtoj vëmendje për përbërjen e tua pastë dhëmbësh, shampo, kozmetike, detergjenteve. Shumica e tyre përmbajnë substanca të dëmshme për njerëzit. Substanca më të rrezikshme të përfshira në kozmetikë dhe kimikatet shtëpiake - është sodium sulfate laureth (Sodyum lauryl sulfate). Mundohuni të zgjidhni një grim që nuk ka atë në depo tuaj. Ajo është e shtrenjtë, por kursimet shëndetësore nuk duhet të jetë.
Është e qartë se ne nuk mund të mbrojë veten kundër të gjitha ndikimeve negative të jashtme. Por, duke udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme ne në një farë mase të kompensuar këtë ndikim negativ. Mos harroni se shëndeti është dhënë për ne nga natyra!