Ndikimi i aktivitetit diellor në shëndetin e njeriut


Si një fëmijë, ne rrezet e diellit çdo ditë vere të lumtur dhe nuk e kuptojnë të rriturit të cilët thanë diçka në lidhje me "stuhi magnetike" dhe nevojën për të gjithmonë të veshin një kapelë dhe të gjithë, ata u këshilluan të qëndrojnë në hije. Por ne pjekur, dhe ndikimi i aktivitetit diellor në shëndetin e njeriut bëhet më e qartë.
Me kalimin e kohës, dielli nuk duket për të na plyamkoyu rrezatues dhe të ngrohtë në qiellin blu, ajo tashmë na duket si një top të madh të gazit, në të cilin gjithmonë ndodhin reaksione termobërthamor. Ndikimi i të gjitha këtyre reagimeve të çon në faktin se dielli gjithmonë vlon, duke prodhuar një rrymë e grimcave të ndryshme, fusha magnetike dhe rrezatimit. Këta shkencëtarë e quajnë "era diellore." Kjo shpejtësia e erës nuk është konstante, ajo mund të arrijë në tokë dhe për tri ditë dhe ditën, duke sjellë me vete ultravjollcë dhe infra të kuqe rrezatimi që ndikon në shëndetin dhe shëndetin e përgjithshëm.Ndikimi i aktivitetit diellor, jo vetëm na ndihmon të lundruar në hapësirë, për të dalluar objektet, por edhe ndjehen të ngrohjes. Megjithatë, në qoftë se ju nuk do të bëjë asnjë hap për të mbrojtur lëkurën, ju mund të merrni djegur. Efekti neto i diellit në shëndetin e njeriut është se ndikimi i enëve të gjakut rrezatimit të zgjeruar, të përshpejtojë qarkullimin e gjakut, të rritur thithjen e lëkurës e shumë substancave biologjikisht aktive, si kaq shpesh rrezatim infra të kuqe është përdorur për të luftuar shumë sëmundje.


Rrezatimi ultravjollcë - pjesa më aktive e energjisë diellore. Kjo rreze rrezatim është i ndarë në A, B dhe C. më e rrezikshme e këto janë rrezet, por në sajë të shtresës mbrojtëse e ozonit të planetit tonë veprimtarisë së tyre për të arritur sipërfaqen e tokës reduktuar në masë të madhe. Por ndikimi trarëve A dhe B në lëkurën tonë prodhon vitaminë D, e cila është thelbësore për shëndetin e njeriut. Kjo rrezet ultravjollcë - burimi kryesor i kësaj vitamine, sepse ushqimi përmban shumë pak. Kërkesa e përditshme e vitaminës D është 20-30 mg, dhe yolks vezë, të cilat janë në vendin e parë në mesin e të gjitha produkteve përmbajtjen e kësaj vitamine, e cila është vetëm 3-8 mg. Në një gotë qumësht përmban rreth vitaminës D 0 5 UG, dhe produkte të tjera dhe më pak. Vitamina D ka një efekt pozitiv në thithjen e kalciumit. Në mungesë të kësaj vitaminë kalcium fillon të kulloj lehtësisht nga organizmi dështon në gjëndra veshkave, funksionin e tronditur tiroide, metabolizmin dhe imunitet keq.


Gjithashtu ndikim pozitiv Efekti i aktivitetit diellor ndikon në nivelin e endorphins në trup. Në të vërtetë, si mund të humbasë një ditë të ngrohtë me diell, sidomos kur kemi të shtrihen në një plazh diku në det. Por mungesa e energjisë diellore të çon në shëndet të dobët, reduktuar vigjilencë mendore, performanca të dëmtuar, rezistenca reduktuar të sëmundjeve, të rivendosur dhe procesi i shërimit shumë më të gjatë dhe rrit rrezikun e dëmtimit të sistemit musculoskeletal.

Ndikimi i rrezikshëm i aktivitetit diellor

Në të gjithë ju duhet të dini se kur do të ndalet, dhe sot mundësinë për të marrë të tepërt ngrohjes diellore ne kemi shumë më tepër se nedootrymaty, dhe kjo çon në një efekt krejtësisht të kundërt, që ndikojnë negativisht në shëndetin e njeriut.
Që duan të marrin një të bukur, tan artë në një kohë të shkurtër, pa përdorimin e krem ​​të veçanta mbrojtëse, ne kemi subjekt shëndetin tonë në rrezik të madh. Pas të gjitha, ajo mund të çojë në formimin e kancerit në lëkurë, përkeqësimi i muskulit të zemrës dhe përkeqësimi i sëmundjeve të sistemit endokrin.


"Erës diellore" përbëhet jo vetëm nga rrezatimi ultravjollcë, dhe fluksit magnetike, të cilat ne e quajmë stuhitë magnetike. Nëse ndikimi negativ i rrezeve UV në një farë mënyre zvogëlon shtresa e ozonit është e stuhitë magnetike nuk kemi mbrojtje. Fluksi magnetik përveç forcës dhe zhvillimit gjithmonë të ndryshme, kështu që ata nuk mund të klasifikohen në një farë mënyre. Megjithatë, ata ndajnë ndikim në shëndetin e njeriut. Që të njëzetat e hershme vërejtur ndikimin e stuhive magnetike për shëndetin. Kjo u vu re se gjendja e pacientëve fillon të përkeqësohet me shpejtësi pas një shpërthim diellor. Së pari dhe më kryesorja janë identifikuar sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut të sistemit. Në pacientët përjetuar presion në rritje, aritmi rrahje zemre, u rrit numri i infarkt miokardi.


Gjithashtu stuhitë magnetike ndikojnë në shtatzëni, duke shkaktuar një kërcënim të lindjes së parakohshme. Përveç kësaj, gjatë periudhës së aktivitetit të lartë diellor vërejtur rritje e numrit të aksidenteve, njerëzit kanë më keq tru dhe ngadalësuar reagim.