Efekti i ngrohjes në sëmundje ishemike


Nga të nxehtit dhe të vuajnë zemër në njerëz të shëndetshëm. Dhe në qoftë se një person ishemike, ngrohjes mund të provokojë edhe goditje. Si hypertensive mbijetojnë ditëve të nxehta verore me humbje minimale? Le të flasim për ndikimin e ngrohjes në sëmundje ishemike.
Shumë njerëz, madje edhe të shëndetshme mezi tolerojë mot të tillë. Aq i lartë sa të temperaturës shumë të ulët - testi për organizmin. Merrni një dush të ngrohtë, por në çdo rast jo akull! Ujë të ftohtë mund të shkaktojë vrull e enëve të gjakut të cilat shkaktojnë një sulm në zemër. Pini ujë në pjesë të vogla gjatë gjithë ditës. Dhe nuk do te trupezuar me mbeshtjelljen veten me punë.Në hipertensionit, sidomos në sezonin e nxehtë off ushqimet yndyrore menu, të zvogëlojë sasinë e enët e mishit. Shumë të mirë në pije motit të nxehtë kefir, qumësht i thartuar pjekur, prostokvashu. Vetëm për trupin dhe përjashtimin e kripës - vetëm një pjesë e produktit. Pije e preferuar jo-gazuara, çaj të dobishme, të gjelbër dhe bimor. Shuma e përgjithshme e lëngjeve në ditë për hipertension nuk duhet të kalojë 15 litra. Një person që vuajnë nga hipertensioni, mbushje lëngjeve në gjak është stimulimi i receptorëve të enëve të gjakut. Kjo shkakton kur të ekspozuar ndaj nxehtësisë, rritje të presionit.


Hipertensioni nën ndikimin e ngrohjes nuk është gjithmonë e nevojshme të hollë gjaku, është një gabim. Sot, informacion shumë të ndryshme mbi këtë temë në sëmundje ishemike. Një indeks që karakterizon densitetin e gjakut mund të përcaktojë vetëm studim të veçantë. Ndonjëherë një person të marrë gjak nga një gisht, dhe kjo është e keqe. Por kjo nuk është një tregues i dendësisë së gjakut capillaries dhe tipar punon me sëmundje ishemike. Vetëm mjek në bazë të testeve mund të përcaktojë të nevojshme për të hollë gjaku ose jo. Për shembull, është e nevojshme për ata që kishte një goditje.


Një hypertonyku nën ndikimin e ngrohjes mund të shkoni në banjë, dhe të tjera është i kundërindikuar në mënyrë rigoroze. Prandaj, të konsultoheni me një mjek. Rregulli për të gjithë: temperatura në dhomë me avull nuk duhet të kalojë 100 gradë. Pas avull nuk mund të zhytet në trupin e ftohtë e ujit, derdh ujë akull. A nuk të sjellin veten në marramendje, dështim të frymëmarrjes. Mos pini shumë ujë në banjë. Përjashtojë birrë dhe pije alkoolike. Kardiologët rekomandohet për pacientët me hipertension dhe në sëmundje ishemike pjesën tjetër në klimat ku ata jetojnë. Ndryshimet nuk janë efekt shumë të mirë për shëndetin. Presionin e lartë të gjakut mund të jenë në të nxehtit, kjo nuk është e rekomanduar për të ndryshuar ushqimin, sepse në një vend tjetër dhe ushqime të tjera. Dhe si do të ndikojë në trup - askush nuk e di.