Viskozitetit të gjakut


Viskoziteti i gjakut - një raport të qelizave të gjakut dhe vëllimin e pjesës së lëngshme (plazma). Ajo është tepër tregues i rëndësishëm i gjakut. Ajo përcakton periudhën maksimale të funksionimit normal të sistemit të qarkullimit të gjakut, për shkak të lartë të viskozitetit të, aq më shpejt "hahet" zemrën.

Simptomet e ndryshimeve të viskozitetit të gjakutGjaku është e përbërë nga plazmës dhe qelizave. Në qoftë se elemente të formuara (qelizat) është më shumë se plazma, viskozitetit të gjakut rritet, dhe anasjelltas. Ajo ndikon në presionin e gjakut dhe shkalla në të cilën gjaku rrjedh nëpër arteriet. Rritja raporti viskozitetit të gjakut? Gjaku trashet dhe transporti mund të funksionojë. Kjo çon në përçarje të proceseve Redox në indet dhe organet e trupit, duke përfshirë mëlçisë, trurit dhe të veshkave.

Fakti se cilësia e gjakut është zvogëluar, dhe ajo nuk mund të kryejë të gjitha funksionet e tij, mund të tregojë manifestimet klinike e mëposhtme:

 • dobësi;

 • dhimbje koke;

 • shurdhim në këmbë;

 • lodhje;

 • depresioni;

 • hutim;

 • presionin e lartë të gjakut;

 • nervozizëm;

 • të qenët i përgjumur;

 • goja e thatë;

 • vazhdimisht duart dhe këmbët të ftohtë;

 • paraqitja e nodules në venat.


 • Duke reduktuar viskozitetit të gjakut disa shenja.

  Çka e shkakton një ndryshim në viskozitet gjakut?


  Rritja e viskozitetit të gjakut të shkaktojë një rënie në temperaturën e trupit, punë të rënda dhe të zgjatur, konsumit të ulët të lëngjeve dhe konsum të alkoolit. Në disa raste, kjo shifër rritet me inhalimi i gazrave eter, përdorimi i diuretics, ose antipyretics djersitje. Gjithashtu, rritja e viskozitetit të gjakut mund të jetë në dietë të gabuar, një person i kufizon në masë të madhe me përdorimin e kripës, hani jo më shumë se 2 herë në ditë, ha tepër ose të marrë një sasi të konsiderueshme të proteinave dhe ushqime niseshte për vakt.

  Viskozitetit të ulët të gjakut:

 • vazhdoi punën e moderuar;

 • vaskë të nxehtë;

 • droga dru kinine;

 • ethe;

 • nivelet e larta të oksigjenit në gjak;

 • acid fosforik.


 • Përcaktimi i viskozitetit të gjakut


  Përcaktimi i viskozitetit të gjakut është kryer duke përdorur një instrumenti veçantë - e viskozimetër. Në një nga pajisjes pipettes kapilar do të distiluar me ujë, dhe e dyta, të njëjtën sasi e gjakut nga një gisht. Pastaj kthehet valvula tri-palësh për të lidhur dy tubth me një tub gome, përmes së cilës e ajrit është nxjerrë prej tyre për të formuar një vakum. Kolona uji dhe gjaku të fillojnë të lëvizin përpara me shpejtësi të ndryshme, në varësi të viskozitetit. Rezultati i kësaj analize të viskozitetit të gjakut mund të shihet në shkallë të diplomuar të tubth.

  Si për të rritur viskozitetin e gjakut?


  Normalisht, indeksi i viskozitetit të gjakut në meshkujt është 43-54 dhe për gratë - 39-49.
  Nëse analiza e juaj pak, ju duhet:

 • Vëzhgoni regjimit të pijshëm normale.

 • Shmangur banjot e nxehtë.

 • Mundi temperaturën në përmirësimin e saj.


 • Duke rritur koeficientin e viskozitetit të gjakut, ju duhet të:

 • Para së gjithash, të balancuar ushqimin dhe pini më shumë ujë, çaj bimor ose jeshile, perime apo lëngje frutash.

 • Për të siguruar trupin tuaj me blloqeve të ndërtimit për të rivendosur qelizat e gjakut dhe muret vaskulare duhet të hani rregullisht (3-4 herë në ditë), që të përfshijë në dietë më shumë ushqim deti dhe perime (mundësisht nuk gatuaj ato, dhe hani të papërpunuara).

 • Mos hani banane, kos dhe perimet me gjethe.


 • Zvogëlimi i viskozitetit të gjakut të kontribuojë hudhër dhe qepë. Çdo ditë hani një fetë e hudhër dhe një gjysmë qepë të papërpunuara. Substancat të përfshira në to, të parandaluar qelizat e gjakut nga fërkimit së bashku.