Ndikimi i gjakut në shëndetin dhe natyrën


A keni menduar ndonjëherë se mund të ketë një lidhje midis llojit të gjakut, shëndetit dhe individi në individ. Më nuk ka gjasa, por shkencëtarët japonezë të mbajë një opinion të ndryshëm. Më shumë se një milion njerëz morën pjesë në kërkimin shkencor Ponshtake Nomi në të cilën janë bërë konkluzione përkatëse. Askush nuk ju njeh më mirë se veten, kështu që krahasojnë mendimin e shkencëtarëve dhe të tyre. Çfarë "hit saktësinë" dhe se si, sipas mendimit tuaj, gjakut ndikon në shëndetin dhe karakterin e njeriut.


Për informacion në lidhje me veten apo të tjerët pak më shumë, shumë njerëz janë kthyer në horoskop. Ai jo vetëm që këshillon dhe paralajmëron, por edhe zbulon sekretet e karakterit, shëndetësore, dashuria dhe jeta aspiratave. Megjithatë, shumë njerëz nuk besojnë në horoscopes. Dhe të gjithë për shkak se ata nuk janë gjithmonë të sakta. Dhe kjo nuk është faji i yjeve që nuk bëjnë gabime, dhe aftësia për të krahasuar dhe astrologët e konsiderojnë detajet më të vogla (të korrigjuar yjet, datën e saktë të lindjes, vendin e lindjes, etj). Duke supozuar gabimin më të vogël, kjo do të bëjë rregullimet e tyre dhe horoskop saktësinë.


Kjo është krejt tjetër - ky grup i gjakut. Ajo konstante gjatë gjithë jetës sonë, si dhe shkencëtarët kanë gjetur, ndikojnë temperamentin tonë, shëndetin dhe natyrën.
Për një numër të karakteristikave të veçanta të plazmës dhe eritrociteve (qelizat e kuqe të gjakut), të miratuar grupet e përgjithshme të gjakut gjata, nga të cilat ka katër:
- 0 (1)
- A (2)
- Në (3)
- AB (4)
Kështu psikologët vërejtur në vijim - njerëzit me një grup të gjakut janë temperamentet shumë të ngjashme. Për shembull, gratë pronarët e tri llojeve të gjakut, është e vështirë për të gjetur një partner të jetës. Kjo është për shkak se ata janë të isha i vogël liri, të pavarur dhe nuk mburremi stabilitetin e humor dhe shijet.

Pronarët e restorant preferojnë të punësojnë persona me grupin 2 të gjakut. Sipas tyre, ata janë më të vështirë-pune, stresi i sinqertë dhe më pak të prirur, e cila është e rëndësishme në punën e tilla si shërbimi ndaj klientit.
Lloji i gjakut ndikon në pozicionin. Udhëheqja përpiqet të emërojë njerëz nga një grup si ata janë më energjik, me iniciativë dhe të vazhdueshme.
Studimi gjeti se njerëzit e një lloje të caktuara të gjakut, kryesisht për ato tema që posedon ose të drejtave të tjera të cilat janë të qenësishme për të gjithë, por të ndritshme ajo është e shprehura në to.


Ndikimi i grupit të gjakut në shëndetin
Shkencëtarët hetuar efektet e grupit të gjakut në shëndetin e njeriut dhe e bëri konkluzionet e mëposhtme:
- 1 oz. Gjaku - sundimtarët e saj të pajisura me shëndet të mirë, duke rritur jetëgjatësinë. Ata janë mjaft të guximshëm, si fizikisht dhe mentalisht, dhe për këtë arsye më pak të vuajnë nga neuroza dhe sëmundje të sistemit nervor. Shiko për traktin gastrointestinal, pasi një yyazytsirnist madhe të ulcerat e stomakut dhe duodenum.
- 2 oz. gjak - ky grup i njerëzve më të prirur ndaj sëmundjeve të sistemit kardiovaskular dhe rrezikun e infarktit të miokardit. Më shumë se ato të tjerët vuajnë nga sëmundje të tilla si reumatizma, skleroza e shumëfishtë, nephrolithiasis.

- 3 Dhjetor. gjakut - shkencëtarët vlerësojnë sundimtarët shëndetësore të këtij grupi të gjakut si një kryq në mes të grupit të parë dhe të dytë. Ato janë sëmundje më karakteristike e joints, dhimbje të nervit shiatik, dhimbje të ulët mbrapa, pneumoni. Gratë në këtë grup më të prirur sepsa Postpartum dhe purulent mastitit.
- 4 oz. Blood - shumë të rralla, dhe për këtë arsye ende kuptohet dobët. Megjithatë, kjo ishte një numër i konkluzioneve. Ky grup i gjakut nuk bëni vet një imunitet të mirë. "Preferuar" sëmundje: zemra, sinusit, bajame, grip dhe infeksione të tjera.


Ndikimi i grupit të gjakut në natyrë
Si rezultat i studimeve Ponshtake Nomi identifikuar karakteristikat e mëposhtme veçantë të një grupi të caktuar:
- 1 oz. gjak - ky grup i njerëzve theksuar lideri prirjeve. Qëllimi është arritur me çdo kusht. Ato karakterizohen nga kokëfortësinë dhe ata nuk janë të frikësuar për të marrë rreziqe. Dëshira e tyre për të rriten dhe të shkojë përpara, të krahasueshme me presionin ushtarak dhe sulm. Ata janë të sigurt në aftësitë e tyre, ambicioz, dhe emocionale, xheloz dhe jo pa metushlyvosti.

- 2 oz. Gjaku - njerëz të qetë, harmonike dhe të mirë të marrë së bashku me të tjerët. Ata si rregull në çdo gjë, miqësore, pacienti dhe të ngadalshëm. Të gatshëm për të dëgjuar të tjerët, por para kësaj, të gjithë po peshohen mirë dhe analizuar. Kombinimi i sens të përbashkët dhe kujdes në kufi me slabovolyem. Disavantazhet përfshijnë kapacitetin e tyre të tepërta dhe paaftësia (ose mosgatishmërinë) për t'u çlodhur. Dhe ata janë shumë kokëfortë.
- 3 Dhjetor. gjakut - njerëz që preferojnë pavarësinë personale dhe lirinë. Ata janë mjaft fleksibile dhe në gjendje për të përshtatur për çdo gjë, sepse mbështeten vetëm në veten e tyre. Ka një imagjinatë të pasur dhe "Gjuha varur." Njerëzit janë prirjet krijuese, është optimist për të ardhmen. Të prirur për të papritur ndryshimet humor dhe i pabalancuar.

- 4 oz. Gjaku - njerëzit e këtij lloji të gjakut takt, të balancuara dhe të qetë. Të pajisura me simpati dhe dhembshuri, të gatshëm për të kryer akte altruistë. Ato janë interesante në komunikim, në gjendje për të zbavitem bashkëbiseduesin, në mënyrë që ata të zvarritet. Nuk përjashtohen sulmet flash emocionale drejt bashkëbiseduesit, ton të mprehtë e komunikimit.

Këto përfundime ishin shkencëtarët japonezë kryen kërkime mbi ndikimin e grupit të gjakut në shëndetin e njeriut dhe natyrës. Tani ne e dimë pak më shumë për popullin japonez. Por këtu është pyetja. Dhe e gjithë kjo i takon banorët e tjerë të planetit? A ka një lidhje në mes të grupit të gjakut dhe të vendbanimit të personit ose kombësisë?

Pa pritur për studimet e reja, ne mund të përgjigjem të njëjtën pyetje gjetjet spivstavyvshy e shkencëtarëve nga shëndetin dhe karakterin tonë. Ky është një plus caktuar. Ditur "njollat ​​e lënduar" tuaja dhe sytë hapur mbi natyrën e tij "të padurueshme", ne mund të japim atyre vëmendje të veçantë dhe të jetë një pak më të mirë.