Deodorants janë të dëmshme për shëndetin e njeriut


Nëse besoni reklamat, përdorimi i deodorants për të na bërë të seksit të kundërt shumë më tërheqëse, pa përdorimin e një personi të vetëm, i cili është i shqetësuar për higjienën e tij dhe pamja, nuk do të jetë. Megjithatë, disa studiues kjo pyetje hedhur dyshime mbi këtë deklaratë sot, shumë janë të prirur të besojnë se deodorants janë të dëmshme për shëndetin e njeriut dhe provat cituar shumë fakte. Sa e rrezikshme këto produkte kozmetike qëllim për të eliminuar ose maskë erë të pakëndshme të djersës?


Fakti se era e djerse deodorant mund të jenë të dëmshme për shëndetin e njeriut, nuk flasim shumë kohë më parë, ndërsa këto pajisje tani përdoret rregullisht nga miliona konsumatorëve. Shumica prej nesh nuk mund të imagjinohet duke filluar ditën pa pasur nevojë të mos përdorni deodorant. Në të vërtetë, në transportin publik të mbushur me njerëz gjithmonë mund të kuptoni që kujdesen për pamjen e tyre dhe shëndetin e trupit dhe kush nuk është. Dhe edhe në qoftë se ata gjetën çdo arsye për të besuar se deodorants masë të caktuar të dëmshme për shëndetin e njeriut, shumë preferojnë të marrë rrezikun, por mos të jetë një burim i erë.


Thelb djersitje është një mekanizëm natyror me të cilin trupi mbron veten nga temperatura, por për njeriun modern konsiderohet pahijshëm në qoftë se ajo duket rroba lagur nga njollat ​​djerse pranë sqetull, në vende të tjera. Shpesh ndodh që njerëzit janë shumë të shqetësuar kur fillon të djersën dhe "erë" aroma e tij natyrore. Megjithatë, ai nuk e bëj ujë në djersë është burimi i erë, sepse kjo është një lëng pa ngjyrë, i lirë nga çdo lloj nuk ishte shije fare. Shkaku erë janë bakteret që jetojnë në lëkurë dhe e ushqimit tonë burim për ta është e lëngshme potovaya përmban substanca të ndryshme dhe ushqyesve. Ky produkt humbje e baktereve dhe shkakton erë, por më shumë një person djersitje, më shumë ushqim për bakteret janë, aq më shumë ata shumohen dhe prandaj lëshojnë erë të keqe.


Si deodorants dhe dëmtimit të tyre në shëndetin e njeriut, studimi i kryer nga shkencëtarët britanikë disa vjet më parë e bëri të qartë se përdorimi i antiperspirants, të mbyllur poret dhe për të parandaluar djersë jashtëzakonisht të dëshirueshme sepse përdorimi i stërzgjatur i këtyre fondeve mund të shkaktojë acarim të lëkurës dhe të shkaktojë Zhvillimi i proceseve inflamatore. Një çift i dekada më parë sprays për qëllim vetëm për të maskuar erën e djersës, goditje me çekan atë aromë më të këndshme dhe të fortë, por kohët e fundit u bë popullor deodorants shumë të ngurta në gjendje për të parandaluar plotësisht erë. Substancat të përfshira në këto produkte kozmetike pothuajse tërësisht vrasin microflora në sqetull dhe elemente të tjera që përbëjnë deodorant, duke krijuar aromë të këndshme, jo më pak helmuese.


Ekspertët deodorants më të rrezikshme me të drejtë të njohur kozmetike aerosol, të quajtur topin paktën dëmshme deodorant se thyer, por jo krejtësisht të shkatërruar microflora e lëkurës. Por, pavarësisht nga kjo, këshilla të ekspertëve të jetë e mundur që të përdorin mjete të tilla më pak grim dhe preferojnë respektimin më të rreptë të rregullave të higjienës, shpesh goditur murin e keqkuptimit në mes të konsumatorëve të zakonshëm.

Megjithatë, në mesin e ekspertëve në këtë debat çështje në lidhje me rreziqet e deodorants dhe antiperspirants qenë mjaft serioze. Sot, është supozuar se parrezikshëm (ose më pak të dëmshme) do të jenë kozmetike të tilla që korrespondojnë me disa rregulla:

1. Prodhuesi Prania e paketë të plotë të dokumenteve të konfirmuar përputhshmërinë e produktit me kërkesat e standardeve të shtetit, duke përfshirë dokumentet që konfirmojnë cilësinë dhe sigurinë e produkteve (certifikatat e cilësisë, shëndetësisë, origjinës, ISO, GMP).

2. Procesverbali i testeve të produkteve të ofruara nga indekset e sigurisë për konsumatorin.

Megjithatë, ekzistojnë disa fakte që provojnë dëmi disa deodorants dhe antiperspirants për njerëzit, në mënyrë të veçantë:
1. klorid alumini (Alumini chloride 6H2O), të përfshira në disa produkte kozmetike të destinuara për mbrojtje kundër djersitje është shumë e dëmshme. Shumica e produkteve që përmbajnë klorur alumini, shiten në barnatore, dhe i përdorin ato me kujdes është e rekomanduar për shkak se ajo nuk e përjashton një reaksion alergjik.


2. Ka disa prova që antiperspirants mund të rrisë rrezikun e kancerit të gjirit. Sëmundjeve çon përmbajtjes së lartë të aluminit në kripëra antiperspirant dhe Parabens.

3. Deodorants mund të çojë në inflamacion të lëkurës, si gjëndra djerse mbush kanalet. Së bashku me pastaj njerëzit largohen nga shumë substanca të dëmshme, duke përfshirë toksinave, dhe në qoftë se pengojnë këtë proces, shumica e këtyre substancave të mbetet brenda, duke rezultuar në dehje.


Shumë njerëz vënë në dukje se aromat sintetike të përfshira në deodorants, është mjaft i alergeneve të forta. Mjekët janë të këshilluar që të mos abuzojnë mjete të tilla për të larë ato para gjumit, nuk zbatohen në ditët kur nuk ka plane të largohet nga shtëpia, për t'i dhënë lëkurës një pushim nga kimikatet. Për të hequr qafe erën e djersës është e dëshirueshme për të pastruar trupin e toksinave, hani e drejtë, nuk do të abuzojnë alkool. Për shkak të rreziqeve të deodorants dhe antiperspirants filluan të flasin shumë, shumë njerëz filluan të preferojnë produkte të tjera higjienike, sidomos rekomandojnë përdorimin e vajrave aromatike, ujë tualet.