Diagnostifikimi dhe sëmundje metodat e monitorimit


Kjo metodë u zhvilluar dhe zbatuar në praktikë byofyzykom amerikan Norman Holter në vitin 1961. Metoda ishte të dhënat e akumuluara në vlerësimin e ndryshimeve elektrike që ndodhin në zemrën e njeriut dhe parimet e transmetimit të leximeve elektrokardiogramë në radio. Cilat metodat e diagnostikimit dhe monitorimin e sëmundjeve?
Mbi pesëdhjetë vjet e kësaj metode diagnostik ka pësuar ndryshime të mëdha si në sistemin për regjistrimin dhe regjistrimin lexime elektrokardiogramë, si dhe kapacitetet e saj. Sot Radio transmetimin regjistrues EKG peshon më pak se 500 metra dhe do të regjistrojnë dëshmitë, si në shirit dhe në regjistrat e kujtesës elektronike. Ky specialist mund të vënë regjistrues për të kryer regjistrimin e vazhdueshëm ose ruajtjen e pjesëve të veçanta të hulumtimit.Regjistrues moderne për regjistrimin e numrit të kanaleve të përdorura ndarë në dy-, tre - dhe dvenadtsatykanalnыe. Nëse është e nevojshme, regjistrimi i vazhdueshëm i EKG mund të bëhet brenda shtatë ditësh (zakonisht intervale kohore deri në 24 orë deri në 48 orë, 72 orë dhe 7 ditë). Monitorimi i objekteve Holter ka nevojë për të paktën dy vizita në një specialist. Në takimin e parë në trupin e pacientit sensorë fortë disponueshme programuar për një numër të caktuar të orëve të regjistrues portative me të cilat pacienti nuk duhet të largohet gjatë kohës së studimit.


Shumë ekspertë gjatë pacientëve monitorimi Holter kërkohet të mbajnë një ditar të aktivitetit në të cilin të gjitha aktivitetet janë të regjistruar në mënyrë kronologjike dhe të regjistruara kushte fiziologjike dhe ankesat subjektive nëse ato lindin gjatë periudhës së studimit. Nëse ka dhimbje në zemër është natyra thelbësore e dhimbjes, koha dhe arsyeja për ndodhjen e saj, vendndodhja, disponueshmërinë e rrezatimi, metodën e largimit të saj.

Gjurmë të ngjashme të mundësojë një person të aftë në analizën e të dhënave për të krijuar shkaqet e shkeljeve. Gjatë vizitës së dytë, sensorë janë hequr, të dhënat janë të nënshtruar analizës kompjuterike më të plotë dhe të mësuarit dhe korrigjim specialist kardiolog. Pavarësisht nga cilësia e lartë e programeve moderne kompjuterike për përpunimin e të dhënave të marra monitorimin holterovskom, por vetëm një ekspert mund të kuptojnë të gjitha intricacies e rezultateve, të identifikojë modelet që nganjëherë nuk mund të përballojë për të rregulluar edhe algoritme më të zhytur në mendime dhe të sakta. Monitorimi Holter ju lejon për të zbuluar sulme ishemike asimptomatike ose pa dhimbje të muskujve të zemrës, për të analizuar shkaqet e të gjitha shkeljeve të zbuluara e ritëm normal të zemrës.


Përveç kësaj, ekspertët moderne përdorin këtë metodë për diagnostifikim funksionale monitorojnë efektivitetin e këtij trajtimi në këto sëmundjet e sistemit kardiovaskular, si miokardit, atherosclerosis, sulm në zemër, hipertensionit. Indikacionet për kryerjen e monitorimit Holter mund të shërbejë ankesa të ndryshme të pacientëve (marramendje, i dobët, palpitations), në të cilën procesi i studimit të disponueshme EKG dështuar për të zbuluar anomalitë serioze në aktivitetin elektrik të muskulit të zemrës. Përveç kësaj, monitorimi Holter për të vlerësuar rrezikun e rënda, të rrezikshme për jetën pacientët aritmia të cilët nuk e shoqëruar zakonisht me ankesat dhe asimptomatike.


Shumë shpesh këto aritmi zhvilluar në infarktin akut të miokardit fundit, formë hypertrophic cardiomyopathy. Holter bën të mundur për të bërë një vlerësim objektiv të dështimit stimuluesit kardiak për të përcaktuar shkallën e perfuzionit miokardi nën patologji të ndryshme. Gjithashtu, kjo metodë diagnostikuese është përdorur gjerësisht nga praktikuar mjekët për të vlerësuar efektivitetin qëllim trajtimin antiarrhythmic për të dhënat më të plota mbi të gjitha ndryshimet e përditshme të ritmit sinus në pacientët me shenja të dështimit të zemrës, infarkt akut të miokardit, me mosfunksionim të dyshuar të sistemit autonom nervor. Kështu, monitorimi Holter është larg nga mënyra më efektive e diagnostifikimit funksionale për zbulimin dhe parandalimin e çrregullimeve të ndryshme të aktivitetit elektrik të zemrës në patologjitë më të shpeshta.