Baltë Veprimit për trupin e njeriut


Për herë të parë vënë re baltë një efekt pozitiv në trupin e njeriut janë ende njerëz që jetojnë në Egjiptin e lashtë. Shpenzimeve këto para më shumë se ata nuk e kanë - procedura mund të kryhet, duke përdorur në masë se mbetur pas përmbytjes së lumenjve lokale - Nilit. Përdorur fillimisht vetëm poshtër, në mënyrë për të nxitur shërimin në kafshë mëngjes dhe vonë Egjiptasit e kuptuan se nuk ka baltë keqe dhe sjell në trupin e njeriut. Prandaj baltë quheshin ndryshe si trajtim egjiptian.


Që atëherë ajo ka qenë për shumë shekuj. Por efekti i baltës humbur jo vetëm rëndësinë e saj, por në të kundërtën - mori një numër shumë të madh të tifozëve, madje edhe tifozët e këtyre procedurave. Mud merrni natyrisht nga natyra. Nuk mund të ketë gjuha e përmbajtjes së tij të komponentëve kimike dhe aditivëve - vetëm pesha e natyrshme mund të sjellë efekt terapeutik dhe nuk e dëmtojnë trupin. Pesha e dobishme mund të gjenden nëpër brigjet e rezervuarëve, ku poshtër dobishme të akumuluara gjatë viteve dhe povikmy. Baltë terapeutik quajtur peloydamy. Sa më shumë kohë poshtër akumuluar në bankë, aq më shumë ajo është konsideruar e dobishme dhe e pasur përmbajtja vitaminë, hormonet, organike dhe inorganike komponentët. Në baltë dhe përmban edhe antibiotikët natyrore. Kështu, i poshtër me të drejtë konsiderohet si një trajtim shumë të dobishme dhe efektive për shumë sëmundje dhe është pjesë e barnave të shumta dhe ointments.


Baltë Veprimit, për fat të mirë, vënë re me kohë dhe vlerësuar në shkallën e duhur. Përndryshe njerëzimi do të humbasë një metodë të paçmuar për trajtimin e sëmundjeve të njohura. Në fuqinë e trajtimit ndikimit me baltë edhe në krahasim me procedurat hymoterapevtycheskymy kryera në pacientët me kancer. Mud mund të ketë disa contraindications serioze, për shembull, kardiovaskulare ngarkesë shumë e rëndë që është krijuar gjatë procedurës. Baltë Veprimit, i cili është në zemër mund të ndihet edhe për një gjysmë ore pas procedurës, është e rekomandueshme pushime relaksuese pas terapisë. Është e mundur që baltë do të ndikojë mjaft të papritur dhe të shkaktojë përkeqësimin e sëmundjes e cila te njerëzit manifestohet ose kronike.


Ecuria pozitive dhe shumë të dobishme baltë është ndikimi i saj ushtruar mbi nyjet dhe kockat. Një pronat mira terapeutike kanë fëlliqur në trajtimin e sistemit nervor të njeriut, në rigjenerimin e indeve të muskujve në sëmundjet e stomakut dhe organet tjera të përfshira në tretje. Ndikojnë pozitivisht në procedurat e trajtimit baltë mbi trupin e njeriut dhe në sëmundjet ekzistuese të sistemit riprodhues, dhe, në të dy burrave dhe grave. Përjashtimet janë vetëm intensive inflamacion dhe kancerit tumoreve. Në raste të tilla, është e rekomandueshme të mos përdorin baltë.


Mud mund të sigurojë ndikim të ndryshme mbi natyrën. Për shembull, vërejtur gjatë këtyre procedurave një efekt të fortë termike. Nëse një person nuk është shpenzuar në një vaskë të nxehtë me temperatura e ujit kalon dyzet gradë, pastaj të kalojnë maskë baltë, temperatura e të cilëve arrin dyzet e tetë gradë, ju mund. Kur temperatura e trupit të njeriut janë të përshpejtuar shumë procese fiziologjike që ndodhin atje.

Një tjetër veprim - mekanik. Dirt karakterizohet me masë relativisht e dendur, ai vijon se ata janë në gjendje për masazh në sipërfaqe të trupit, duke përmirësuar gjendjen e lëkurës, dhe capillaries të vogla të enëve të gjakut të cilat janë të vendosura direkt nën lëkurë. Dhe kështu aktivizon sistemin kardiovaskular, të cilat ne jemi quajtur për të kujtuar kur të vendoset për të përdorur baltë. Receptorët që ndodhen në lëkurë, baltë aktivizohet fuqimisht sozdayuschemusya efekt për shkak të fërkimit. Por kjo procedurë përmirëson pamjen e lëkurës dhe pastrimin e saj.


Dirt mund të sigurojë dhe të veprimit kimike. Fakti që ato përmbajnë në përbërjen e tyre e substancave të gaztë. Ata të përmirësuar thithjen e lëkurës të komponentëve minerale të baltës, për të cilin të gjithë procedurën dhe zativalasya. Komponentët janë ngopur baltë shumë lehtë mund të depërtojnë në trupin dhe për të prodhuar ka disa ndryshime në organet e brendshme.

Mud mund të sigurojë për të bërë një efekt të fuqishëm biologjik në trupin e njeriut. Arsyeja është se balta përmban një substancë të veçantë. Për strukturën dhe veprimet e ajo është shumë e ngjashme me hormon natyral i pranishëm në trup, përkatësisht sistemin e tij seksuale dhe e quajti folikulin. Dhe që nga kjo substancë është e domosdoshme për funksionimin normal të organeve riprodhuese të grave, trupi merr një dozë të mirë të saj gjatë procedurës baltë.


Vini re se papastërtitë mund të ndryshojnë në pamjen e tyre përmes depozitave. Për shembull, të dalluar baltë torfe origjina formuar pranë zonave kënetor për shkak të procesit të vazhdueshëm dhe mjaft të gjatë të dekompozimit të bimëve dhe të ndërveprimit të tyre me mikroorganizmave të ndryshme në mungesë të oksigjenit. Dirt dhe baltë janë. Me origjinën e saj të ndryshme nga torfe që grumbullohen vetëm në vende me kripërat e tretura dhe minerale, për shembull, në lidhje me det, në liqene ose estuaret. Nuk është një grup i tretë i baltës - një sapropelic. Ata janë të formuar si rezultat i një procesi të gjatë të kalbjes së mbetjeve bimore dhe madje edhe kafshë që grumbulluar kryesisht në pjesën e poshtme të pellgje me ujë të ndenjur. Në çdo rast, formimi i baltës vazhdon povikmy.