Flet në çrregullime të gjumit


Fakti që një person është në gjendje të bisedoni me njerëz që dinë në një ëndërr për një kohë të gjatë dhe ky fenomen ka disa emra: snohovorinnya, somnylokvyya dhe të tjerët. Ekspertët i referohen snohovorinnya çrregullime shkatërruese të gjumit, e njëjtë si ëndrra të këqija të shpeshta, përgjumur, urinim i pavullnetshëm. Besohet se aftësia e të folurit në një ëndërr trashëguar dhe zakonisht prona të tilla kanë më shumë meshkuj se femra. Thuhet se ky fenomen njerëzit e prekshëm me temperamentin emocionale.
Deri më sot, asnjë përgjigje të vetme në pyetjen se arsyet e vërteta duke folur në një ëndërr. Shkencëtarët duke studiuar këtë fenomen priren të besojnë se duke folur në një ëndërr që shumica e njerëzve nuk kryejnë asnjë domethënie të veçantë semantik. Shpesh shumë njerëz duke folur gjatë natës pas aktive jetuar, emocionalisht ditë të dobishme, por, nga ana tjetër, shpesh duke folur në një ëndërr të çon në faktin se të nesërmen një person mund të ndjehen pak të lodhur. Nuk ka statistika unike besnikë, sa më shumë njerëz flasin në ëndërr, megjithatë, është e sigurt të them se kjo përqindje është mjaft e lartë. Sipas dijetarëve perëndimorë të cilët studiojnë veçoritë e gjumit të njeriut, të paktën 60% e njerëzve të flasin vazhdimisht ëndërr apo e bëri atë të paktën një herë në të gjithë jetën e tij. Megjithatë, ne do të jetë interesante për të hetuar çështjen dhe këtë dorë: flet në çrregullime të gjumit, sëmundja që të trajtohet apo krejtësisht normale?Ky fenomen i përhapur nuk mund të tërheqin pikëpamjet e shkencëtarëve dhe mjekëve, ekspertë të shqyrtuar një sëmundje, çrregullime të gjumit dhe të folurit vërejtjet e tyre mund të nxjerrë disa përfundime. Në veçanti, thekson se duke folur në gjumë ndodh në faza të caktuara të gjumit. Siç e dini, gjumi i njeriut përbëhet nga disa faza kryesore, kështu që, është folur gjatë fazës së dytë (besohet se kjo ndodh brenda mendimet, ëndrrat e palidhur) dhe njerëzit flasin në të ashtuquajturën "lëvizje REM sy. "


Kjo është vënë re shpesh këtë efekt, kur një person i cili flet në gjumin e tij, pyesin nëse ai me vetëdije dhe i përgjigjet në mëngjes, por njeriu nuk mund të mbani mend asgjë. Shpesh duke folur duket goxha funny nga jashtë, ajo është bërbëlit pandërgjegjshme në përgjigje të përjetojnë një ëndërr. Duke u përgjigjur në pyetjen nëse një patologji serioze duke folur në një ëndërr, duhet theksuar se somnylokvyya padëmshme për njerëzit dhe nuk konsiderohet si një problem serioz të natyrës mjekësore. Duke folur rrallë zgjat më shumë se 30 sekonda, por është në gjendje të përsëritet disa herë.


Më të bërbëlit njeri duke folur në gjumin e tij, është e kuptueshme dhe mjaft proyazykastoyu. Në disa raste, njerëzit të cilët janë të afërt, gjuha gjumi njeriu mund të duket fyese ose vulgare. Shpesh duke folur në një ëndërr është një koleksion i tingujve të fjalëve të veçanta, por mund të jetë në formën e tërë dënime të gjata. Fraza mund të adresohen me dikë ose të drejtuar në veten e tij. Një person mund të bërtas në gjumin e tij, dhe mund të flasin zë i. Me interes të veçantë është gjuha e njeriut, e cila tingëllon sikur në gjumë të flasin ndonjë gjuhë të huaj, frazat ndërtuar siç duhet, me intonacion, por fjalët e thëna janë të pashembullt në ndonjë gjuhë tjetër në botë. Ky fenomen tërheq në vetvete, por për të shpjeguar atë derisa ajo del.


Arsyet kryesore që e bëjnë njerëzit flasin gjatë gjumit, tmerret e natës kanë përjetuar emocionet e ditës, e stresit. Fenomen mjaft i përhapur në mesin e fëmijëve të vegjël, por shumë ekspertë që ka të bëjë me efektin natyral për shkak të zhvillimit të trurit. Më pas, shumë fëmijë të rritet më shpejt se nuk mund të vazhdojë të ketë një tendencë për të folur në gjumin e tij. Shumica e njerëzve flasin në ëndërr nën ndikimin e alkoolit, ndërsa duke marrë medikamente të caktuara, temperaturë të lartë, gjendje e sëmurë rëndë, me çrregullime të tjera të gjumit.


Për ata që janë dëshmi myyazytsilnymy si një e tyre të dashur është duke folur në gjumin e tij, është e rekomandueshme të mos për të trajtuar këtë kërcëllimë shumë seriozisht. Shumë besojnë se njeriu i cili flet në gjumin e tij të aftë si rrufe në qiell disa sekretet, por kjo nuk është kështu. Në mënyrë tipike, ky person flet në një ëndërr në realitet është e parëndësishme. Ata që nuk e kuptojnë fare se nëse sëmundja çrregullime serioze gjumit duke folur, duhet të dini se çdo veprim i veçantë kur një person fillon të flasë afër gjatë gjumit, nuk kanë nevojë. Jo domosdoshmërisht zgjoni atë, mos kini frikë, vetëm shikojnë fjetur dhe sigurohuni që ai nuk është i kërcënuar.


Trajtojnë këtë fenomen ka nevojë, me përjashtim të rasteve kur një person për shkak të rasteve të shpeshta të të folurit në gjumë, ndjenja e ardhshme ditë përshkuar, të lodhur. Përveç kësaj, fle rozyazyka mund të prishin seriozisht partner që fle aty pranë, dhe në qoftë se folur shoqërohet me manipulime të tjera, të tilla si ecje. Kjo është, në qoftë se një person beson se snohovorinnya normalisht pengon atë gjumë dhe ai mendon se ky është një problem për të, ndoshta kursi i trajtimit të përshkruar nga mjeku juaj. Nevoja për trajtim - një fakt të rrallë, por një ekspert mund të vijnë në përfundim të terapisë të tillë në bazë të ankesave të pacientit.


Ju mund të provoni për të reduktuar këtë veten duke folur në një ëndërr, në qoftë se ajo është një problem. Ju duhet të krijoni një blog, i cili regjistron çdo gjë që ndodh gjatë ditës, dhe faktet që janë të rëndësishme për të fjetur: çfarë kohëzgjatja, si është bie në gjumë, zgjuar etj E gjithë kjo do të ndihmojë për të sqaruar arsyet somnylokvyy.