Kërcënim për shëndetin në shtëpi dhe apartamente


Ashtu si çdo gjallese në tokë, njeriu ka një ndjenjë të vetë-ruajtje. Kjo ka kuptim në rastin e rrezikut për të kërkuar strehim në strofull e tij ose në shtëpinë e tyre. Për arsye të mirë të flasim për shtëpi si një fortesë. Ne ryatuyemosya atë nga era dhe të ftohtë, ngrohjes dhe shi. Por nganjëherë kjo është shtëpia amtare mund të jetë një burim i rrezikut të tmerrshme për shëndetin tonë.
Pra, çfarë është një kërcënim për shëndetin në shtëpi dhe apartamente? Ajo rezulton se rreziku mund të qëndrojnë në bojë të vjetër në derë, dhe një qilim në dysheme, në ujë, dhe madje edhe në tokë rreth shtëpisë.


Por kërcënimi kryesor për shëndetin në shtëpi - është ndotja e ajrit. Në gjendjen e tij ndikon shumë faktorë të dëmshme. Një faktor i dëmshëm - është armiku që duhet të njihet "person". Pas informuar - është forearmed. Pra, ne në mënyrë efektive dhe me dashje mund të luftojë këto faktorë të dëmshme.

Le të takohen me dhjetë faktorët kryesorë që përbëjnë një kërcënim për shëndetin e njeriut në shtëpi dhe apartamente.Lagështia e lartë dhe, rrjedhimisht, moulds dhe myk. Marimangat Pluhuri që jetojnë në qilim. Myk në gjendje të ndajë këto kimikate, të cilat shkaktojnë lodhje dhe një gjendje e dhimbshme të njerëzve. Shkaqet e këtyre rreziqeve, humidifiers meta dhe ajrit, ventilim dhe ventilimit objekteve të varfër, pezmatim i përkëdhelur.Të gjitha produktet e djegies, duke përfshirë monoksidit të karbonit. Efektet e dëmshme të këtyre elementeve mund të ndodhë kontaminuara (cluttered) ose edhe mungesa e shter lugat gazit dhe furrë dhe disponueshmërinë e kundërt goditje kur ngrohje dhe objektet e ngrohjes. Për të siguruar sigurinë në shtëpi dhe apartamente kanë nevojë për të instaluar prodhuar industrialisht të karbonit detektor monoksidit. Vendi më i mirë i saj në dhomë gjumi. Dhe në çdo rast nuk e mbylli atë drapirovochnymi objekte të tjera ose pëlhura.


Formal. Kërcënim për shëndetin e njeriut lidhur me lirimin e formal është shumë e lartë. Kjo mund të çojë në alergji dhe astmë apo probleme të tjera të frymëmarrjes lehta. Shpesh paraqitja e irritations të pashpjegueshme të lëkurës për shkak të lëshimit të formal. Ajo mund të jetë një burim i qilim ose zam që është përdorur për mobilje dhe dizajne të tjera. Duhanpirësit të cilët jetojnë në shtëpitë dhe banesat e ardhshme për ne, gjithashtu vë në dukje rrezikun tonë të jetës. Ajo qëndron në pirjen e duhanit në të njëjtën formaldehyde fatkeq, monoksidi i karbonit dhe kimikateve të tjera (mbi 4000). Shumë prej këtyre komponimeve përkasin një substancave irrituese të forta që shkaktojnë kancerin tek njerëzit.Radonit radioaktive gazit. Ai merr në mjedis. Burimi i paraqitjes së tij mund të jenë shkëmbinj apo të tokës nën themelet e ndërtesës ose rreth shtëpisë. Gazi radon lëshuar nga tabela e ujit apo disa materialeve të ndërtimit. Seeping në shtëpi, ai ndërton brenda dhe bëhet shumë e rrezikshme për njerëzit.
Komponimet organike të paqëndrueshme fraksion. Këto komponime janë ngjyra të shquar, fresheners ajrit, tretës, aerosols, veshje me pastrim kimik, ngjitëse, të komponenteve të ndryshme të mobiljeve dhe qilima, dhe materiale të ngjashme.

Kërcënim për shëndetin qëndron në pluhurat larëse, dhe mjeteve të ndryshme për të mbajtur pastërti në banjo dhe kuzhinë, të cilat ne të ruajtur në kabinete dhe closets. Shtëpia ne jemi të vendosur dhe insekticide për të kontrolluar insektet dhe madje pesticideve, të cilat ofron avullimit që vrasin shëndetin dhe shkaktojnë kancerin tonë.
Asbest. Dikur (20 vjet më parë), ishte një izolim i madh asbest. Prandaj, në shtëpitë e ndërtesave të vjetra duhet të jetë i pranishëm ky material i rrezikshëm. Substanca të rrezikshme janë ndarë shkatërruar ose dëmtuar pjesët e tubave izolues, izolimit të tingullit dhe Rondelet zjarri. Ata mund të prodhojnë bordet dysheme bërë e asbestit përzier. Nëse materiale që përmbajnë asbest, jo të dëmtuara, ato nuk përbëjnë një kërcënim për shëndetin e njeriut.

Lead. Shumë bojë prodhuar përpara 1978 përmbajë epërsi. Tani ajo nuk përdor për prodhimin e ngjyra, por shumë shtëpi të vjetra pikturuar atë ngjyrën. Prandaj, zskribayuchy lustrim vjetër bojë ose rërë dhe djegur materiale, pikturuar me bojë plumbi, ne mund të merrni helmuar nga avujve toksike.
Riparimet ambiente të mbyllura. Këto vepra mund të shkaktojë ndotje që përbëjnë një kërcënim për shëndetin e njeriut. Kjo është për shkak të faktit se materialet moderne e kursimit të energjisë të çojë në ruajtjen dhe akumulimin e shtëpive dhe banesave kimikate të dëmshme. Gjithashtu në ndërtimin e materialeve artificiale perdorur per prodhimin e cila përdor kimikate ndryshme.

Substanca të rrezikshme në ajër, kur ngrohje përdorin dru-djegia sobë apo fireplace. Përdorimi i vajgurit për ndriçim apo ngrohje. Përdorimi i një sistem të mbyllur ngrohjes me gaz. Polen, në shtëpi, mund të shkaktojnë alergji.
Tymi i duhanit. Ajo është një përzierje e tymit exhaled nga një duhanpirës dhe tymit nga cigare ndezur. Kjo përzierje e rrezikshme mund të shkaktojë disa sëmundje shumë të rënda, si shumica e duhanpirësve, dhe ata që janë pranë.Duke pasur parasysh të gjithë këta faktorë që përbëjnë një kërcënim për shëndetin tonë në shtëpi dhe apartamente, ajo mund të jetë në mënyrë që ajri në ndërtesë do të jetë më e dëmshme dhe e rrezikshme se sa jashtë saj.

Shkencëtarët kanë gjetur se ndonjëherë përqendrimi i ndotësve në ambiente të mbyllura se përqendrimit të tyre jashtë disa herë. Ndërkohë, sipas statistikave personi kalon pothuajse gjithë kohën e tij të lirë është në shtëpi.
Prandaj, në qoftë se shtëpia duke qenë më keq se në rrugë, ju duhet të i kushtoj vëmendje të shtetit dhe Indoor Air Quality. Dhe të mësojnë në lidhje me shkakun e ndotjes së ajrit, ne mund të qëndrojnë në atë më të rehatshme dhe të sigurt për shëndetin.