Kërcënimi i infeksionit në kozmetike dyqan


Si një grua që vijnë në dyqan, zgjidhni një kozmetike të përshtatshme? Unë jam i sigurt se shumë njerëz do të përgjigjen që të përdorin këtë mostra test. Por, pas leximit të këtij neni kanë nayiyazytsirnishe, mendo se për të praktikuar në këtë mënyrë.
Shkencëtarët amerikanë kanë studiuar për analizë dhe hetim të bukurisë nga 20 prodhuesve të ndryshëm që prodhojnë kozmetike për buzët, sytë dhe lëkurën. Ajo doli se pothuajse të gjitha mostrat kozmetike është një kërcënim i vërtetë i infeksionit Escherichia coli, streptokokeve dhe staphylococci.Bakteret dhe mikrobet
Bakteret e rrezikshme për shëndetin, shkencëtarët gjetën në studimet e mostrave kozmetike, kjo mund të çojë në sëmundje të syrit, konjuktivit, dhe zhvillimin e akneve në lëkurë. Infeksioni ndodh me depërtimit të baktereve në poret, ku ata janë, atëherë në mënyrë aktive shumohen. E. coli, e cila eshte nje patogjen qe transmetohet me anë të duarve papastra të njeriut. Këto mikrobe habitat favorshme e cila është feces, është në duart e personit që nuk i respektojnë rregullat e higjienës personale. Në qoftë se brenda pak minutash pas sondës përplasjes me duart e pista e një njeriu që do të përdorin edhe një mikrob domosdoshmërisht bien mbi lëkurë. Disa hetimet e ofruara në kozmetikë dyqan, shkencëtarët kanë gjetur dhe baktereve të tjera të dëmshme dhe madje edhe myk.


Preservatives
Shumica e prodhuesve kozmetike shtoni preservatives në prodhimet e tyre, kozmetike janë dezinfektuar, duke shkatërruar mikrobet që bien në paketim të hapur me mjedisin. Në preservatives shtëpi në kohë të mjaftueshme për të përballuar me detyrën. Por, në afat të shkurtër ata nuk kanë kohë për të shkatërruar bakteret dhe për këtë arsye kërcënimi i infeksionit në kozmetike dyqan veçanërisht të mëdha.

Mënyra për të mbrojtur kundër infeksionit
Për arsye të dukshme, rrezikun e infektimit nga mikrobet iyazytsirna përdorur kozmetike disa njerëz. Infektuar nga bakteret në kozmetike dyqan mund të rrinë apo nëpërmjet furçë, pas kontaktit me lëkurën ose pështymë e një vizitori.

Kufizimet në përdorimin e hetimeve ekzistojnë, kështu që ju mund t'i përdorë ato, pavarësisht rrezikut të infeksionit. Edhe pse ka kompani që kërkojnë shitësit për të fshirë alkool hetimet sipërfaqe. Megjithatë jo të gjitha dyqanet është pastrimi i rregullt dhe hetimet plotë zëvendësim.

Respektimi i rekomandimeve të mëposhtme mbi përdorimin e hetimeve në kozmetikë dyqan, ju mund të mbroheni nga rreziqet:Nuk është e rekomanduar për të vënë kozmetike në fytyrë, veçanërisht buzët, u përpoq për të bërë dorën më të mirë.

Për të përdorur hetimi i ri pyet shkopin shitësi.
Pas aplikimit hetim duhet të lajë duart dhe të përballet me sapun dhe ujë.
Shmangni ofron mostër kufomat ose të kuq buzësh.
Përdorni vetëm ato mostra që janë trajtuar me alkool. Kjo është mënyra më e mirë e mbrojtjes ndaj infeksionit. Pas këtij trajtimi bakteret dhe mikrobet janë vrarë.
Shtyjë vizituar dyqan gjatë ditëve të javës. Gjatë fundjavës, blerësit më në dyqane. Preservatives bëjë neutralizuar bakteret vetëm gjatë ditëve të javës.
Mos përdorni grim sy, nëse vuan nga sëmundjet e parë. Për të shërohen rekomanduar që të përmbahen nga përdorimi i bojë për vetulla, hije dhe kozmetika e tjera për sytë.

Mos harroni se kozmetika duhet të jenë të mbyllura fort me një kapak dhe dyqan në një vend të errët. Kontaktoni me rrezet e diellit është e papranueshme për të shmangur preservatives shkatërrimit.A kozmetike rrezikun e gjetjes së një infeksion apo jo, edhe një laik mund të identifikojë. Në rast të ndryshimeve në erë produkt kozmetike, ngjyra ose cilësi shkelje, ajo duhet të hidhet.