Palestër dhe për të forcuar sistemin imunitar


Në ndjekje të shëndetit dhe harmonisë së shumë prej nesh me kokën e tij të zhytur në palestër. Megjithatë, në vend që të bëhen të shëndetshme dhe të rregullt nganjëherë fillojnë të dhemb vazhdimisht. Pse po ndodh kjo?
Wonder ky fakt nuk duhet, si palestër dhe për të forcuar sistemin imunitar nuk janë gjithmonë të lidhura në proporcion. Marrëdhënia mes tyre është shumë e vështirë. Ajo është që të mendoj se sport - e sayazytsiddanyh zgjedhje, njerëz besnikë, ndërsa klasa palestër sjellë vetëm dobi për njeriun. Megjithatë, duke kërkuar për të përmirësuar arritjet personale, ju mund të merrni në telashe me ndonjë lloj të trajnimit, madje edhe më të dobishme dhe të padëmshme. Kjo është ajo që ndodh ndonjëherë të njerëzve që vizitojnë palestra edhe të respektueshme.Arritjet Çmimi - Shëndeti
Maja e përshtatshmërinë është stresi i fuqishëm per trupin e njeriut. Të mësohen për të stresit të ri në muskujt, ai ka nevojë për të shkundur deri motor, nervor, hormonal, kardiovaskulare dhe sistemet e tjera. Kjo nuk është e keqe, për shkak se në këtë fazë është e forcimin e sistemit imunitar. Kjo dashuruar duhet të ndalet vetëm mastering lloje të ndryshme të ngarkesave dhe nuk zatsyklyuyuchys për çdo sverhzadachah.
Faza tjetër është shumë e trajnimit fizik atletët profesionistë. Transporti bëhet shumë i fortë, kur duket se ajri nuk mjafton, zemra është gati të hidhen nga gjoksi im, dhemb muskujve dhe dridhen. Por njeriu nuk ndalet duke u përpjekur për të regjistruar arritjet. Por pas kalimit kasetë përfundojë vjen fazën tjetër - stresi muskulor dhe psikologjike. Ngarkesa e tepërt ndikojnë në gjendjen e trupit të njeriut, duke përfshirë edhe ndikimin në forcimin e imunitetit. Ky fakt tani është i justifikuar shkencërisht. Në gjakun e njeriut ka antitrupa të veçantë të quajtur imunoglobulinat. Ata luftojnë bakteret dhe viruset. Gjatë stresit intensiv në atletët disa imunoglobulinat zhduken. Aty qëndron arsyeja për ftohjet e shpeshta dhe sëmundjeve të tjera. Nëse palestër për të shpenzuar shumë agresive dhe shpesh mund të jetë në rrezik.


Qasja individuale
Që palestër, ne duhet para së gjithash të përshkruajë qëllimin e problemeve të tyre. Ndoshta nuk është e nevojshme për të arritur 50 cm në bel, por vetëm të hequr folds yndyrë. Pastaj me kujdes analizuar stilin e jetës tuaj dhe të zgjidhni programin e duhur të trajnimit atë.
Nganjëherë edhe kolegët nevojë programe të ndryshme palestër. Kështu, në qoftë se një vetë 30-vjeçari ka dy fëmijë, punon gjatë gjithë javës së punës, nedosypaye kronike dhe përdoret për të ngrënë ushqim hedhurinë, dhe një tjetër të njëjtën punë moshë disa ditë në javë, duke fjetur sa duhet, ajo duket pas Babysitting, dhe për gatim plotëson kuzhinier personal, ajo heshtje durojnë trajnim, i cili do të shkaktojë ndarjen e imunitetit për gruan e parë.

Stresi në familje dhe në punë gjithashtu mund të çojë në faktin se ngarkesa e zakonshme do të jetë e tepërt për sistemin imunitar. Po aq e rëndësishme është pajisje. Mos palestër breathable t-shirt, atlete të pakëndshme, heq më shumë pushtet dhe vetëm përkeqësohet humor. Shëndeti mund të përkeqësohet edhe "të butë", pilates, nëse ju përpiqeni për të kryer një detyrë të vështirë për veten e tyre ose të mbajnë paraqet për një kohë të gjatë.

Çdo gjë ka masën e vet
Për fat të keq, shëndetin e njeriut nuk mund të përcaktohet me sy. Prandaj, ekspertët rekomandojnë shqyrtohet periodikisht në sport klinikë apo palestër. Në mënyrë tipike, kjo lloj studimi përfshijnë teste në një biçikletë stacionare ose rutine, dhe elektrokardiogramë dhe analiza e gjakut.

Të testohen shumica prej nesh nuk i pëlqen, sepse duke bërë palestër duhet të paktën të monitorojë mirëqenien e tyre. Simptoma të tilla si pagjumësi, përkeqësimin e humor, lodhje të vazhdueshme, dhimbje të muskujve dhe dhimbje koke, ftohjet, sores ftohtë, puls të shpejtë, sugjeron se kaloi një kufi të rrezikshme. Megjithatë, ia vlen të përmendet se një humor të mirë nuk është një tregues ngarkesa dëgjueshëm, si gjatë ushtrimi fizik është duke bërë "hormon e gëzimit", në mënyrë që të heqë emocionale mund të fshehin imunoglobulinat djegies.


Në ndjekje të një jetese të shëndetshme nuk mund të tolerojë privimi gjumë, kequshqyerja, dhe duke marrë shtojcave të trajnimit të dyshimtë sverhyntensyvnыh. Për të ushtruar me kusht forcimin e sistemit imunitar, ne duhet të ndjekin disa rregulla të thjeshta:
• palestër duhet të jetë i rregullt, përndryshe ju nuk duhet të bëni këtë në të gjitha;
• Trajnimi nuk duhet të marrë më shumë 3-4 ditë në javë;
• mësime valle, gjimnastikë pushtet, vrapim nuk duhet të zgjasë më shumë se 15 orë, si dhe kohëzgjatja e ngarkesës intensitet të lartë nuk duhet të tejkalojë 40 minuta;

• nuk do të përpiqet për të humbur shumë, sepse njerëzit shumë të hollë ulur imunitetin.