Paketë individuale perevyazuvalnyy


Kur lënë me pushime - pyll, lumë, apo zonën dacha - ndonjëherë është e nevojshme për të siguruar ndihmën e parë jo vetëm në gërvishtjet dhe tregjet e vogla, por në raste më të rënda, djegie apo gjakderdhje. Për këtë ne duhet të ketë disa njohuri dhe kanë materialet e nevojshme dhe ilaçe.
Për shkak se këto lëndime janë tipike për ushtrinë, për dressings tyre komoditet janë krijuar paketa përshtatur që ishin lëshuar për çdo ushtar, sidomos gjatë operacioneve ushtarake apo trajnime. Tipar i këtij grup është sterilitet e saj, pasi ajo është e mbushur në një enë të mbyllur, të cilat mund të thyejnë vetëm para përdorimit të drejtpërdrejtë.


Paketë individuale salcë - një salcë mjekësore dizajn sterile të veçantë që lejon që të ofrojë ndihmën e parë për dikë dhe madje edhe veten.

Përbërja paketë salcë individuale


Në paketë janë:

 • Garzë ose fashë elastike. Madhësive të ndryshme Ndonjëherë: gjerësi 10 cm dhe gjatësi prej 5 m ose 7 m.

 • Pambuku garzë-pads. Zakonisht zakonshëm madhësinë Sjelljes 18h16 Shih. Grupe të ndryshme numri është e ndryshme, por zakonisht ka 2 copa - peredvyhaemaya mbi gjatësinë e fashë dhe stacionare (shtet i cili nuk mund të ndryshohet). Jastekë mund të përdoren janë bërë nga pëlhurë jo të endura të veshura ose nonwoven metallized që nuk është i mbërthyer për plagët fashë.

 • Pin Sigurt ose fasteners të tjera të llojit. Është e nevojshme për të siguruar zakonshëm.

 • Paketim individuale. Shumica - i papërshkueshëm nga uji, materiale rubberized që mund të përdoret gjithashtu në vendosjen mbi plagë. I njëjti funksion kryhet dhe letër pergamenë.


 • Paketimi duhet të jetë e bashkangjitur udhëzim dhe datën e prodhimit.

  Indikacionet për përdorimin e paketës individuale salcë


  Kërkon këtë grup në një fushë:

 • të ndaluar gjakderdhje;

 • lidhin arme zjarri apo thikë plagët;

 • Djegiet Mbylle nga u godit nga infeksioni apo fëlliqur.


 • Ja se si të përdorin paketat individuale salcë:

 • Zbulon paketën individuale. Nëse paketimin e sipërme rubberized, shkurtimet anësore do të bëhet i veçantë me të cilin lotsjellës dhe duhet të jetë. Kjo është bërë për lehtësimin e hapjes së paketës dhe për të ruajtur integritetin e materialit, si ajo mund të duhet, kur ju aplikoni zakonshëm.

 • Ne patëm marrë një paketë të mbështjellë në letër pergamenë dhe tërheqë atë zakonshëm me jastëkë, duke prekur vetëm anën e tyre të jashtme (gjithashtu theksohet fije të errët ose ngjyrë). E vendosur në një pin paketë që ajo nuk është e humbur, është më mirë për të bashkëngjitni për veshje në një vend të dukshëm.

 • Merrni majtë krahun fund e lirë të fashë, dhe të drejtën - roll tij. Duart edukuar drejt në mënyrë që të gjithë salcë trajtuar.

 • Vendos në plagë:


 • nëse zona e prekur është e madhe - pillows vendosni afër;

 • në qoftë se me anë të lëndimit - gji i ngushtë stacionare (fikse) jastëk, dhe prodhimi - peredvyhaemoy;

 • me gjakderdhje të fortë - pillows imponojnë mbi njëri-tjetrin;

 • Në thekshëm plagët e gjoksit, kati opsional jastëkët mbulesë rubberized të paketës individuale salcë.


 • Zamotuyemo fashë dhe të rregulluar atë në fund e pin tanishme caktuar.


 • E di se çfarë paketë individuale salcë duhet jo vetëm profesionistë të shëndetit, por edhe njerëzit e thjeshtë si ajo mund të shpëtojë jetën. Pra, mjekët rekomandojnë duke e lënë vendin ku nuk ka mundësi për të thirrur një ambulancë, të jetë i sigurt për të sjellë grupe dhe qetësues, ju lutem vijim. Blej paketën individuale për salcë në çdo farmaci.