Balanca Acid-bazë e trupit


Uji - një komponent i rëndësishëm i çdo organizmi të gjallë. Në qelizat e trupit të njeriut përmban rreth 80% ujë. Acid vlera dhe alkaline - pH-tregues i trupit të shëndetshëm takon numrat e caktuara. Një pH përcaktuar përdorimin e urinës dhe pështymë. Rritja përqendrimet e joneve të ngarkuara pozitivisht kur pH është afër zeros - një ndryshim i acidit (acidosis), duke rritur numrin e joneve hidroksile në pH 140 - ndryshim alkaline (alkalosis).
Për më shumë informacion: të përcaktuar në nivel pH mund të jetë në mënyrë të pavarur kur duke përdorur strips provë që janë të lehtë për të blerë në një farmaci. Për të testuar strips bashkangjitur mësim në dispozicion e cila ofron sqarim për përcaktimin e bilancit acid-bazë.


Shkelja e bilancit acid-bazë në trup


Shumë ekspertë në të ushqyerit e besojnë se një shkelje e bilancit acid-bazë në trup është një kërcënim real për shëndetin e njeriut dhe mjedisin e pH-i balancuar është një parakusht për metabolizmin normale dhe prandaj ndihmon për t'i rezistuar sëmundjes.
Rritja e aciditetit në trup
Në acidifikimit rëndë të trupit të oksigjenit të organeve dhe indeve. Përveç kësaj, trupi vuan nga mungesa e mineraleve, e cila nga ana e bën kockat i brishtë, duke shkaktuar çrregullime kardiovaskulare dhe të tjerët.

Balanca Acid e trupit zhvendosur në arsyeve të mëposhtme:

 • Dietë të pasakta, marrja e tepruar e ushqimeve acid (bukë, sheqer, sodas ëmbël, ushqim të shpejtë në lidhje me acid-ngrënie);

 • abuzimi me alkoolin;

 • sëmundjet metabolike, sidomos - diabetit.


 • Simptomet e ndryshimeve negative në bilancin acid-bazë të trupit ndaj aciditetit janë:

 • sëmundjet e sistemit kardiovaskular, t h angiospasms..

 • shtim në peshë;

 • diabeti;

 • gurët në veshka dhe fshikëz;

 • Shkelja e sistemit musculoskeletal;

 • dhimbja e muskujve të përbashkët dhe për shkak të akumulimin e acidit laktik;

 • reduktuar imunitetin dhe vitalitet.


 • Rritja e alkali në trup
  Zakonisht alkalosis zhvillon abuzimin e llojeve të caktuara të drogave dhe mungesa në dietën e perime të freskëta, fruta. Me përmbajtje rritjen e alkali ushqimit tretet dobët dhe minerale. Kjo çon në pasojat e mëposhtme:

 • parazitëve aktive;

 • probleme të lëkurës që lindin;

 • reaksione alergjike akute;

 • nga erë të trupit;

 • sëmundjet përkeqësuara kronike.


 • Shërimin e bilancin acid-bazë të trupit


  Për të ruajtur raport optimal të alkali dhe acid kërkohet:

 • ushqimin e duhur;

 • Konsumi i ujit të pastër në sasi të nevojshme;

 • Përdorimi i rregullt i vitaminës dhe minerale komplekset;

 • ekspozimi i mjaftueshëm për të ajrit të freskët;

 • ushtrimi i moderuar.


 • Shumë produkte kanë një efekt të rëndësishëm në bilancin acid-bazë. Për të reduktuar indikatorët acid duhet të hani më shumë ushqime alkaline me qëllim të rritjes dietën e tyre për të përfshirë më shumë ushqime acidifikuese.

  Nga ushqime acid-formimit përfshijnë:

 • mish;

 • peshku dhe prodhimet e detit;

 • djathë, gjizë, kos;

 • vezë;

 • drithërat dhe bishtajore;

 • Sheqeri dhe ëmbëlsirat;

 • ushqim të konservuar;

 • fara dhe arra;

 • pije e ëmbël;

 • kafe;

 • alkoolit.


 • Oschelachyvayuschye ushqime të ndryshme të larta në përmbajtjen e ujit. Midis tyre - shumica e frutave dhe perimeve.
  Ushqime Neutral janë:

 • qumësht dhe prodhime qumështi;

 • vaj gjalpë;

 • vajra vegjetale.