Njerëzit Meteosensitive dhe vagaries e motit


Meteozalezhnist - një dukuri praktikisht i panjohur për njerëzit e përkryer të shëndetshme. Megjithatë, një pakicë e tillë në këtë planet. Pra, nga 50% deri 70% të popullsisë së botës - njerëz meteosensitive vagaries e motit dhe të shkaktojë atyre shumë probleme. Ajo zgjedh si ato të shëndetit dhe të cilëve mirëqenien papërsosur.
Sipas hulumtimit meteodependent shëndetin e njerëzve, ata shpesh abuzojnë varëshme të çojë mënyrë jetese të sëmurë, të tilla si: të punojë shumë, fle pak, shumë rrallë jashtë, hahet keq, nuk pushojnë, pak vëmendje i është kushtuar sportit.


Sipas vlerësimeve të ndryshme, nga 50% në 80% të njerëzve mirëqenien e të cilëve varet nga klima, sëmundjet kronike. Më akut të përgjegjshme ndaj vagaries e motit meteosensitive njerëzit me sëmundje kardiake, dystonia, hipertension, alergji, astma, kyçeve reumatizma, sëmundjet e mushkërive. Përveç kësaj, ndjeshmëria për ndryshimet klimatike ndikojnë në gjendjen emocionale, veçanërisht të prirur për meteozalezhnosti kolerik dhe melankolik.
Megjithatë, për t'iu përgjigjur vagaries akute të motit, jo domosdoshmërisht vuajnë nga të gjitha këto Sëmundjet. Quite një numër arsyesh. Problemet më të mëdha në trupin e njeriut, të ndritshme mund të manifestuar simptome meteosensitivity.


Biometeorolohy varësisht nga simptomat e meteosensitivity dalluar 3 gradë.
• Easy meteosensitivity është një Sëmundjet e vogla që ndodhin gjatë ndryshimeve të papritura të motit. Pavarësisht nga fakti se njerëzit meteosensitive ndjehen të dobët, i lodhur shpejt, gjumë të dobët, ekzaminimi mjekësor nuk ka gjetur atyre probleme serioze shëndetësore.
• meteosensitivity mesatare. Kjo fazë karakterizohet nga "hedhje" tensioni i gjakut, ndryshimet në sistemin kardiovaskular, rëndim i bronkit, gastrit, ulcerat gastrike, ulcerat duodenale.

• meteosensitivity rënda. E natyrshme në njerëzit që vuajnë nga format e rënda të sëmundjeve të rënda. Simptomat e saj zakonisht janë të lidhura me natyrën e sëmundjes themelor, ata janë të ndarë në katër nëntipe:
1. zemra nëntipi - për një dhimbje tipike të zemrës dhe gulçim;
2. Truri nëntipi - në qoftë se ajo e njerëzve meteosensitive përjetojnë marramendje, dhimbje koke, kumbues dhe gumëzhimë në kokë;
3. asteonevrotycheskyy nëntipi - ai karakterizohet nervozizëm, nervozizëm, ndryshimet në presionin e gjakut, pagjumësi;

4. nëntipi përzier - karakterizuar nga një kombinim i simptomave të tri llojet e para dhe në njerëzit që vuajnë nga disa sëmundje të rënda.

Masat parandaluese dhe trajtimi meteozalezhnosti
Parandalimi duhet të varet nga ato simptoma që njerëzit të përjetojnë meteosensitive. Personalisht butë meteosensitivity duhet të mendoni për stilin e jetës tuaj. Në raste të tilla, për të lehtësuar meteosensitivity në vend të ndjekin rregulla të thjeshta dhe relativisht banale: stërvitje, fle mirë, zahartovuvatysya, merrni vitaminat, hani, vidyazykatysya zakone të këqija të drejtë. Vagaries e motit - është një sinjal për të zvogëluar aktivitetin mendor dhe fizik, për të shmangur punën e vështirë, e cila mund të çojë në lodhje. Për më tepër, në ato ditë, më mirë për të kufizuar në mish dietë, yndyrë, erëza, ushqimin tuaj dhe të skuqur preferojnë të hahet perime dhe qumështit.


Për parandalimin e mirë do t'ju ndihmojë të quajtura gjithashtu adaptogens, droga dmth që nxisin përshtatjen ndaj kushteve të pafavorshme të mjedisit. Por, para se të marrë konsultimet e tyre të detyrueshme me një specialist, sepse këto barna mund të rrisë presionin e gjakut.
Simptomat e mesme dhe meteozalezhnosti rënda tregojnë praninë e sëmundjes së avancuar. Prandaj, gjëja e parë për të bërë ekzaminimin dhe trajtimin. Duhet të shihni një mjek i cili mund të përcaktojë diagnozën, trajtimin dhe marr procedurat dhe droga që të përmirësojë simptomat meteosensitivity.