Shije metalike në shkaqet e mundshme gojëShije hekuri në gojë mund të mos duket simptomë më të rëndë, por të lënë atë pambikëqyrur në çdo rast e pamundur. Arsyet për këtë shije mund të jetë mjaft banale dhe korrektues i lehtë, por nganjëherë kjo është një shenjë e sëmundjeve të afërt.
Nëse jeni të shqetësuar shije metalike, në çdo rast, ju do të duhet të shikoni një doktor. Por, para se do të jetë e dobishme për të mësuar në lidhje me shkaqet e mundshme të këtij fenomeni. Nëse keni shpenzuar një analizë të vogël të rastit të tij, mjeku do të jetë më e lehtë për të zgjidhur problemin tuaj.
Çfarë mund të jetë një shije metalike në gojën tuaj?


Arsyeja më e qartë është prania e metalit të njëjtë në zgavrën e gojën tuaj dhëmbëve, kurora ose formatimin e teksteve. Jonet metalike janë formuar nën ndikimin e acideve, duke krijuar shije të veçantë në gojë.
Gjakderdhje mishrat - është një tjetër shkak i zakonshëm i shije hekuri. Shpjegimi është shumë e thjeshtë - gjaku përmban hekur
Rastësisht vizualisht njoftim gjakderdhje të vogël është shumë e vështirë, por buds shije njohin atë më të saktë.

Arsyeja për ndodhjen e shije metalike në gojë mund të jetë ujë. Uji që kalon nëpër gypat e vjetër ndryshkur (si në vendin tonë shumica) përmban shumë hekur, kështu që nuk është e rekomanduar pa pastrim të mëtutjeshëm.
Por jo vetëm rubinet uji mund të shkaktojë një shije metalike në gojë. Abuzimi i "ujit mineral" mund të çojë në të njëjtat pasoja.
Nëse dukuri e shije metalike shoqërohet me simptoma të tilla si dobësi, të qenët i përgjumur, lodhje dhe nervozizëm, arsyeja mund të jetë mungesa e vitaminave. Në këtë rast, problemi është zgjidhur lehtë vitamina mjaft të zgjedhura të saktë.

Një arsye më serioz mund të jetë helmuar substancave të dëmshme: arsenik, bakër, zink apo metalike të tjera. Nëse ju punoni në një fabrikë ose në një laborator, kjo ka kuptim për të parë trupin tuaj për praninë e metaleve të rënda.


Sëmundjet që shkaktojnë një shije metalike në gojë

Kjo sëmundje që mund të tregojë këtë simptomë:Diabeti;
Gastrit kronik dhe Helicobacter pylori prania e baktereve;
Sëmundje tiroide;
Sëmundje të mëlçisë;
Shkelja e tëmthit.
Në rrugën e sëmundjeve dhe drogës mund të bëhet. Shumë produkte që përmbajnë metale në strukturën e saj mund të prodhojë efekte të ngjashme anësore. Ne shpesh dëgjojmë ankesa në lidhje me shijen e metalit dhe të njerëzve duke marrë vitamina.
Nëse ju vëreni simptoma të tilla pas trajtimit, është e këshillueshme që të informoni mjekun tuaj.


Watches - një shije metalike shkaktojnë në gojë


Së fundi dua të përmend edhe një shkak të mundshëm. Në një nga forumet njeri mjekësor përshkruar një rast ku filloi të ndjehen shijen e hekurit, pasi blerja e orëve të reja. Pasi ai u ndal veshur ajo ishte mu.

Kjo marrëdhënie është mjaft e shpjegueshme. Objektet metalike në kontakt me lëkurën mund të shkaktojnë aromë karakteristike, si jonet metalike të depërtojnë në trup.
Ky fenomen, që ra fjala, e përdorur në trajtimin e mangësi hekuri. Pacientët në duar vetëm të jap topa metalike nga të cilat ata janë të pasuruar me hekur.
Çfarë duhet të bëni kur shije hekuri në gojën tuaj?
Me këtë pyetje ende nevojë për të parë një mjek, sepse pa barazim minimale diagnostike përfundimet shumë të vështirë.
Ajo yyazytsirno se testi më i thjeshtë i gjakut zbulon shkakun shije të pakëndshme dhe pastaj të vendosë për veprimet e mëtejshme do të jetë shumë më e lehtë.