Ndihma e parë për thyerje


Shumë prej jush ndoshta manifestuar veten në një situatë të bie dhe thyerje e blu apo të shikuar ngjarjen. Ndonjëherë kjo dukuri të pakëndshme është shpesh në dimër në shtigje të rrëshqitshme. Shpesh, këmbësorët, duke kërkuar në anët apo në kërkim në dritare, jo duke kërkuar në këmbët e tij dhe nuk vini re se në këtë vend portier nuk spërkatën gjurmët rërë, e cila u largua në këmbë në këmbë. Dhe problemi është, pista rrëshqitshëm një person bie dhe thyen krahun e tij ose këmbën.
Shumë të njohur dhe të ndryshme situata. Summer. Festat dhe fëmija bëhet nga këndi në kënd të lojës, i mërzitur, duke hipur në një slitë rul "dhe ju lutem bie dhe thyen një klavikul! Ka shumë situata dhe, në kohë, duke qenë afër, është e nevojshme për të ndihmuar, dhe shumë prej tyre nuk e kuptojnë. Pra, çfarë ju duhet të dini dhe të bëni për të lehtësuar dhimbjen për sa kohë që fëmija merr në duart e mirë mjekët? Si për të kryer ndihmën e parë për thyerje të mos shkaktojë dëm të mëtejshme për viktimën? Pra vazhdimisht analizuar, piketa, ndihma e parë në situata të tilla.Frakturë. Çfarë është ajo dhe se si ajo mund të identifikohet
Para se ju të zbatojë për ndihmë, ju duhet së pari të kuptojnë se të plagosur viktimën. Së pari ju duhet të dini se çfarë është prishur në bazë të përkufizimit të tyre mjekësore.
Thyerje thyer integritetin kockave. Atje ai ishte në vjeshtë, gunga, trarëve hekuri compression, pllaka apo mekanizmave. Si rezultat - përkulem kockave. Kockat mund të shkatërrohet pjesërisht ose plotësisht. Kur kocka plotë thyerje janë shkatërruar plotësisht dhe formuar fragmente. Në rast të dëmtimit të pjesshëm të kockave është e ndarë, dhe për këtë arsye nuk është një thyerje e pjesshme. Në mënyrë të pavarur mund të përcaktohet vetëm lloj thyerje - të hapura, të mbyllura - me inspektim vizuel.

Nëse lëkura nuk është dëmtuar - një thyerje të mbyllur, në qoftë se plaga është gaping, nga e cila zgjatet copa të kockave dhe kockave - është një thyerje e hapur.
Viktima Thyerje vuan nga dhimbje të forta. Në vend të frakturë është formuar ënjtje, dhe thyerje të plotë të mbyllura - klikoni fragmentet e kockave.
Rregullat bazë të të cilave duhet të jetë i parë (domedychnoyi) ndihmë:

Veprimet tuaja në thyerje të hapura:
1. Kryesorja në këtë rast viktima - qetë. Ajo duhet të vihet në një sipërfaqe të sheshtë në mënyrë që ajo vë pa tension. Mos harroni! Ushtrimi në kockave plagë ose hequr mbeturinat të dukshme (fragmente) nuk mund të jetë!

2. plagë gaping është e nevojshme për të imponuar një peshqir të pastër, shami apo fashë sterile, që përdorin mjetet në dispozicion.
3. Në rast të gjakderdhjes rëndë, ndalesa e tij e parë duke përdorur tërheqje-salcë. Nëse të kuqe të gjakut dhe pulsating, kjo arterial gjakderdhje. Ajo ndalon ngutshme (shtypur) arterie mbi plagë. Rrip gërshet mund të bëhet nga një shami apo shtrembëruar. Ajo është imponuar në 10-15cm mbi plagë. Mos harroni! Kapëse për ndaljen e gjakut imponohet vetëm në 1-1 0,5 orë! Peredavlennya ndryshe nga anijet thyer gjak plotësojë indet, dhe kjo çon në nekrozë. Pas 1-1 orësh 0,5 kapëse për ndaljen e gjakut duhet të jetë 4-5 minuta të liroj. Kjo do të rivendosë indet mbushur me gjak. Por mos harroni të shtypni venë apo arterie në vendin e gjakderdhjes rëndë. Imponuar tërheqje tjetër duhet të jetë pak më lart ose më poshtë në pikën ku fashë ishte mbrapa. Jetë i sigurt për të regjistruar mbulesë mbreh kohë në letër dhe për të dërguar këtë viktimë e hyrjes. Këto të dhëna duhet të jetë një mjek për veprime të mëtejshme. Kur rrjedhje gjaku nga një plagë po aq të errët të kuqe është gjakderdhje venoz. Nëse ajo gjithashtu aplikohet një fashë për ndaljen e gjakut, por më poshtë plagë në 1-1 0,5 orë dhe hyrja është për mjekët.

4. Vendi duhet të bllokoj frakturë dhe butësisht të hedhur nga autobusi. Si autobus mund të jetë bordi, shkop, ombrellë, çantë, etj kallam gomave imponuar veshje. Vendin leshi frakturë Levy, me gomë të jetë e mundur në kontakt me vendin e thyerje. Pastaj gomave është aplikuar në të dy anët e thyerje dhe peshqir fikse, shami apo fashë.
5. Pasi të keni bërë ndihmën e parë për viktimën, veprim tuaj të ardhshëm duhet të jetë i emergjencave menjëhershme ose në mënyrë të pavarur për të ofruar atë në spital për të marrë ato ndihmë profesionale.

Nëse pas shqyrtimit të viktimës, ju kuptoi se ajo e mbyllur frakturë, ju keni për të përfunduar të gjitha hapat e listuara më sipër, përveç aty ku mbivendosjes tufa. Në rast se klavikul coptuar apo dore, atëherë ju rri krah të plagosur, për të siguruar paqe - në shall, shall. Ju gjithashtu mund të lënduar krahun prybyntuvaty fort lidhen) në trupin e viktimës.


Mos harroni! Ngjarja kryesore në ndihmë të parë për thyerje - të mos merrni humbur në një moment të vështirë, por më tepër për të vepruar shpejt fokusuar pikërisht dhe me kujdes, në mënyrë që pacienti të vërtetë ndjerë lehtësim pas traumave.

Gjithmonë të jetë i vëmendshëm për dhimbje të tjerëve! A nuk të kalojë nga! Gjithmonë të qëndrojnë Njeriu!