Sigurimi i ndihmës së parë për vdekjen e papritur


Vdekja e papritur e një personi mund të vijë si pasojë e shumë arsye të ndryshme. Fillimin e vdekjes së papritur - një humbje e vetëdijes kundër sfondit të mungesës së zemrës, ajo mund të karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme kryesore:
- arteriet karotide dhe impuls të tjera të mëdha nuk është i dukshëm;
- Kardiak nuk dëgjuar;
- nxënësit Dilated nuk reaguar në dritë;
- Frymëmarrje pushuar (p.sh. gjoks fikse, asnjë tingull, nuk ka lëvizjet e frymëmarrjes, madje edhe më e dobët).
Sigurimi në kohë i ndihmës së parë për vdekjen e papritur do të japë një shans për të shpëtuar jetën e njeriut edhe në identifikimin e karakteristikave të mësipërme.Një numër masash për të siguruar ndihmën e parë për vdekjen e papritur
Së pari, në këtë situatë është e nevojshme për të përcaktuar me saktësi praninë e mendjes së viktimës. Kur një person "bie" në agoni të zakonshëm, ndihma ajo nuk do të punojë - ajo vetëm ka nevojë për një zë të vogël ngritjen për të apeluar në viktimës, ose prekje lehtë shkundur ose majë të butë potopala faqet. Nëse e gjithë kjo nuk ka sukses, vetëdija e viktimës nuk është kthyer, ju duhet të telefononi menjëherë një ambulancë dhe ardhjen e saj për të filluar shumë veprime sjellja ringjalljen për të shpëtuar jetën e njeriut.


Për të sjellë në jetë viktimën, ai duhet të bëjë CPR. Para kësaj procedure duhet së pari të kontrolloni udhë ajrore.
1. Kjo duhet të përfundojë viktimën në një sipërfaqe të sheshtë në anën e pasme. Megjithatë, ndihma e parë duhet të fillojë, bazuar në arsye lëndimit - që është, në qoftë se një person ka rënë nga një lartësi, kjo është thyerje mjaft e mundshme e shpinë, kështu që lëvizja shtesë në këtë rast viktima kundërindikuar, pasi lëvizja e fragmenteve të trupit e rruaza mund të zhvendoset prapa dhe shtrydh trurin, vetëm përkeqësohet gjendjen e tij. Nëse një person qëndron përballet me poshtë pozicion, por butësisht të përpiqen për ta kthyer atë përsëri, vetëm për t'u kthyer së bashku me kreun bust dhe qafë pa shtrembëruar, se një.


2. Pasi ju të saktë vënë viktimën, të jetë i sigurt për të kontrolluar qenët i qartë udhë ajrore e tij. Person shumë shpesh pa ndjenja bie në rrënjë të gjuhës dhe laring refuzon një qasje e ajrit në mushkëri.
Nëse ne të siguresave viktimën, të bëjë manipulimin e mëposhtme: të vënë një dorë mbi ballin e viktimës, një hedhin pak prapa kokën e tij dhe nga ana tjetër në këtë pikë për të marrë nofulla të ulët, dhe butësisht shtyjnë atë mbi. Mos harroni se kjo është në çdo rast e pamundur të bëjë me lëndimet e kokës dhe qafës.


3. Pastaj, me kujdes të inspektojë gojën, hiqni të gjithë atë trup të huaj (kjo mund të jetë protezat, etj). Pastaj gishtin tregues për të përfunduar një pecetë, shami dhe të pastër gojën e clots pështymë, gjakut të viktimës.

4. Ju tani mund të procedojë drejtpërsëdrejti për të ndihmuar, performancës frymëmarrje artificiale. Ajo mund të bëhet në disa mënyra - "gojë më gojë", "nga goja hunda", "goja nga hundës dhe gojës." Metoda më efektive është konsideruar frymëmarrje "sy për sy". Për këtë shpëtimtar bën frymë më thellë, një dorë butësisht hedh kokën e viktimës, dy gishtat e nga ana tjetër ai clamped pasazhe të hundës, buzët fort grabs goja e tij (që ju mund të vënë atë në një pecetë, pecetë) dhe e bën tym ngadalshëm (më shumë se 2 sekonda). Nëse ndihma e parë është dhënë të saktë, atëherë manipulimi i gjoksit të viktimës fillon të zgjerohet, kjo do të thotë se ajri lëviz drejtë, hyn në mushkëri. Nëse gjoks është fikse, dhe stomaku është i fryrë, veprimi shpëtimit pothuajse e saktë, dhe ajrit jashtë stomakut. Në këtë rast exhalations rekomandohet si ngadalë të jetë e mundur, dhe çdo gjë duhet të shkojë. Frymëmarrje artificiale duhet të kryhet disa herë një cikël prej 4-5 sekonda, dhe viktima mund të fillojnë të marrin frymë të tij, jeta e tij do të shpëtohet ''.