Efektet e rrezikshme e privimit kronike gjumit


Për fat të keq, fenomeni i privimit kronike e gjumit janë të përhapura. Njeriu modern merr përdorur për të dhe nuk jepte rëndësi. Dhe absolutisht e padobishme. Cilado qoftë arsyeja ishte mungesa e gjumit, kjo është rezultat i të qenët i përgjumur vazhdueshme. Nëse mungesa e gjumit bëhet kronik, ajo duhet të jetë një arsye për shqetësim. Efektet e rrezikshme e privimit kronike e gjumit nuk do të marrë kohë, ata podsterehut të drejtat në punë, duke shkaktuar dëme për jetën e tij personale, mund të shkaktojë depresion dhe shpërthime papritur e zemërimit.
Pse nuk kemi nënvlerësojnë nevojën për gjumë të plotë?


Shumë njerëz të cilët janë dukuri e njohur të mungesës kronike të gjumit, nuk e pranojnë veten dhe të tjerët se ajo ndikon në disponimin e tyre dhe të performancës. Të tjerët e perceptojnë gjumë qetësues si një luks. Ata e dinë se për të përmirësuar shëndetin e tyre, edhe në qoftë se vыspyatsya dhe do të ndjehen si një koritë thyer në qoftë se ata nuk kanë kohë të mjaftueshme për të fjetur. Dhe të gjithë, sepse një gjumë të shëndoshë - në mënyrë të përsosur për të përmirësuar kujtesën dhe të rritur aktivitetin e trurit.
Shumë njerëz janë të gabuara në besuar se pas një jave punë e vështirë dhe mungesa kronike e gjumit mund të kompensojë mungesën e gjumit gjatë fundjavës. Megjithatë, ju nuk mund të arrijë deri, si dy ditë - shumë të shkurtër një periudhë kohe për të marrë off lodhje kronike.


Pasojat e rrezikshme e privimit gjumë
Njeriu i cili neglizhon pushim të plotë, shpesh ndjehet si një mjegull. Cilat janë arsyet për këtë ndjenjë?
• mungesa e gjumit çon në proceset e ngadalshme rozuyazykah. Hulumtuesit studiuar të qenët i përgjumur fenomen, arriti në përfundimin se mungesa e gjumit për shkak të një reagim Reduktimi dhe koncentrim. Si pasojë e mungesës së gjumit një person ndjen se ai të përqëndrohet më shumë dhe më e lehtë për të bërë një gabim. Kjo parandalon problemet e performancës lidhur me arsyetim logjik apo qasje gjithëpërfshirëse, me nevojën për të marrë vendime të rëndësishme.

• pasojat e rrezikshme e mungesës së gjumit - dobësimin e kujtesës. Gjatë gjumit, informacioni i ri do të përfshihet për një njeri në kujtesën e tij afatshkurtër. Kështu fazat e ndryshme të gjumit karakterizohet role të ndryshme në përpunimin e të dhënave. Në qoftë se ëndrra e njeriut është inferiore, ciklet e rëndësishme të përpunimit të informacioni janë ndërprerë. Kjo është arsyeja pse shteti i fjetur ne mend keq, nuk mund të përqendrohen dhe të përqëndrohet.
• Përkeqësimi i të mësuarit. Për shkak të mungesës së gjumit ne përkeqësohet aftësinë për të mësuar, se ka disa arsye. Që ne nuk mund të përqëndrohen, është e vështirë për të thithur informacion të ri, respektivisht, ne nuk mund të mësojnë në mënyrë efektive. Përveç kësaj, sleepiness përkeqësimit të kujtesës, si një element i rëndësishëm i procesit të të mësuarit.


Pasojat më të rrezikshme të privimit gjumë
Mungesa e gjumit të plotë mund të ndikojë jo vetëm humor, kujtesës, proceset mendore të njeriut, por në punën e tij, studimi, jeta, si ngadalësimi sleepiness Kauzës në normën e reagimit.
Shumica e të papriturat në rrugë kërkon vendime të menjëhershme. Çdo vit, shoferët faji lodhur janë pothuajse njëqind mijë aksidente, shoferët rreth një e treta të paktën një herë ra në gjumë në timon.
Kështu, efektet e sleepiness në krahasim me alkoolin. Pra, të marrë pas timonit nuk mund vetëm pas pirë, por pas detyrës së natës, shumë orë të punës së vështirë.


Si sleepiness ndikon në shëndetin mendor dhe humor?
Mungesa e gjumit ka efekte serioze në humor. Nuk flinin, ai bëhet agresiv dhe nervoz, është e vështirë për të përballuar stresin emocional.
Mungesa kronike e gjumit herët a vonë do të shkaktojë depresion. Shkencëtarët nga Universiteti i Teksasit Veriut gjetur se njerëzit të cilët kanë probleme me pagjumësi, 10 herë më shumë gjasa të vuajnë nga neuroza dhe stresi.
Depresioni dhe gjumit deficitet janë të ndërlidhur në mënyrë që profesionistët shpesh është e vështirë për të përcaktuar se cila prej këtyre fenomeneve shkakton probleme. Njerëzit që vuajnë nga depresioni, gjumë të dobët, por për shkak të mungesës kronike të gjumit nuk mund normalisht të ndjehen.


Nëse sleepiness është një problem?
Gjithkush është për të përcaktuar se sa kohë ai ka nevojë për të shpenzuar në gjumë të plotë. Mënyra më e mirë për të përcaktuar këtë kohë është për të vlerësuar shëndetin e tyre. Kur njerëzit derdhur, kjo nuk do të ndjehen të aksioneve fjetur është shteruar energjinë e saj vetëm në fund të ditës, natyrisht, me përdorim të moderuar. Është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje për marrëdhëniet e tyre me njerëz të tjerë, miqtë dhe kolegët. Nëse keni konflikte të përsëritura me të afërmit, eprorët, ndoshta, arsyeja është një mungesë e gjumit.