Faktet pazakontë e lefties jetës


Duke u lënë dorë ka qenë e vështirë në të gjitha kohët. Left-bujari ka qenë gjithmonë, në të mirë, vetëm një bug, që duhet luftuar, dhe në rastin më të keq, kjo ishte provë e posedimit dhe të dënohet me vdekje.
Në ditët e sotme mëngjarash qëndrim të bëhen më tolerantë, edhe pse jo gjithmonë ata kanë mundësinë për të ndjehen plotësisht në këtë botë e drejtë e askujt. Megjithatë, lefty është një popull shumë interesante dhe të talentuar, dhe ky numër tregon faktet e mëposhtme:Sipas sociologëve, lefties Ka rreth 3-5%. Më shumë rreth 5% e njerëzve janë ambydekstramy, se dy duart njëlloj të tyre, dhe 90% e mbetur - e drejtë-handers.


Ata zakonisht kanë të krijimtarisë të mirë dhe të përkryer manifestohet në letërsi, muzikë, filozofi, arkitekturës, sportet individuale. Lefty ishte Leonardo da Vinçi, Isak Njutoni, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Mozart, Beethoven, Pele dhe shumë përfaqësues të tjerë të shquar të epokave të ndryshme të njerëzimit.
Lefty janë shumë delikate dhe natyra e ndjeshme. Ata janë të ekspozuar shpesh në të djathtë me duar ndikimin emocional dhe stresi.
Në mesin e grave me dorën e majtë janë më pak se meshkujt.
Kohëzgjatja e jetës së tyre, sipas burimeve të ndryshme, më të shkurtër se sa e drejtë e askujt për 9 vjet.

Disa 2.500 lefties janë vrarë çdo vit, për shkak të papërshtatshmërisë së shumë mallrave të konsumit dhe të prodhimit të "levorukoy" jetën e tyre.
Shumica lefties mund të shihet në Australi, Evropën Lindore, Azinë Jugore. Pak prej tyre në Afrikë, Veriore dhe Evropën Perëndimore.
Midis tyre, shpesh ju mund të takohen probleme të tilla si stuttering dhe aftësinë e dobët për të lexuar.
Shumica e këtyre njerëzve të ndodhë në mesin e binjakeve identike.
E drejtë e askujt përdorni dorën tuaj të majtë është shumë më pak e zakonshme se mëngjarash përdorin dorën e djathtë.

Në gratë e moshës mbi 40 vjeç, shanset që të ketë një shumë më të mëngjarash, se një grua në 20 vjet.
Në-handers majtë, për shkak të një komunikimi më të shpejtë në mes të majtë dhe të djathtë hemisferat, norma baud më të shpejtë se sa të drejtë-handers.
Në rast të lëndimit të dorës së majtë, këta njerëz shumë më të shpejtë të fillojë drejtë e askujt të përdorimit të dorës së dytë.
Pothuajse të gjithë mëngjarash si një fëmijë ishin pereuchyvaemы, por, në lëndime morale dhe fizike, kjo masë nuk jep. Shumë mësuar si rezultat në të djathtë dhe dorën e majtë ende ka mbetur një top.

Dëshira e prindërve për të retrain fëmijët e tyre dhe t'i bëjë ata të gëzojnë, si gjithë të tjerët, dora e djathtë mund të sjellë jo vetëm dëmin moral fëmijën, por nuk i japin atij mundësi për të zhvilluar më tej krijimtarinë e tyre.
Shanset e një foshnje në prindërit e drejtë e askujt dorën e majtë, e 2%. Në rast se ata janë të atin ose nënën, atëherë yyazytsirnist rrit në 17%. Nëse të dy prindërit janë lënë dorë, atëherë rritet shans për 46%.
Lefty - kjo nuk është një diagnozë, por një person që ka të drejtat e njëjta, mundësitë dhe talentet, si dhe e drejtë e askujt.

Ata kanë ditën e tyre në kalendarin e festivale ndërkombëtare. Ajo është 13 gusht.