Dora e djathtë Numb
Mpirje e djathtë - një dukuri mjaft të zakonshme, por pak t'i japë atij një vlerë të duhur. Por ndonjëherë mpirje - një shkak sëmundje shumë të rënda dhe të lënë atë pambikëqyrur thjesht nuk mund.
Dora e djathtë Numb - pse?Mpirje Shkaku kryesor në dorën e djathtë dhe gishtat e dorës së tij të djathtë - një nervore hequr në fytyrë. Shumë shpesh ndodh me punë të rëndë, ose shtypni zgjatur në tastierë. E njëjta gjë ndodh në pianistët, kohë të gjatë nuk do të heqë duart pushim. Megjithatë, kjo mpirje kalon shpejt, e ka vetëm për të dhënë duart e një tjetër.


Nëse sulmi mpirje vazhdon për më shumë se 3 minuta dhe kjo ndodh shumë shpesh, është e nevojshme që të vizitoni një mjek, sepse kjo gjendje është e lidhur shpesh me sëmundjet e enëve të gjakut. Nuk mund të shkaktojë anemi dëmshëm dhe madje edhe tumoret e trurit.
Në diabet mund të jetë mpirje në dorën e djathtë. Kjo quhet nevropati dhe kërkon një qasje shumë serioze ndaj trajtimit. Kjo mpirje të gishtave dhe është shoqëruar me gishtat e mpirje.
Sëmundje Raynaud-së - është një tjetër arsye mpirje e gishtat e dorës së tij të djathtë. Kjo, së bashku me mpirje në njerëzit atje cianozë dhe zbehje shumica gishtat. Kjo sëmundje në vetvete nuk mund të kalojë dhe kërkon një trajtim të gjatë dhe të kujdesshëm.

Një tjetër arsye duart mpirë - ajo nevropati ulnar nervore. Kur sëmundja është e mpirë e drejtë vetëm 4 dhe 5 gisht ose dorë të majtë.
Fundi, një shkak i zakonshëm i mpirje e djathta - një sindromë dorës tunel, në të cilën ngjeshja e nervore që kalon përmes një dore vogël kanalit.
Dora e Numb drejtë çfarë duhet të bëjmë?Nëse dora e djathtë është mpirë nga puna zgjatur kompjuter, ju duhet të bëni disa pushim dhe mpirje do të kalojë në vetvete. Por kjo nuk është gjithmonë. Nëse mpirje të shkaktuara nga inflamacion nervore, atje thjesht nuk mund ta bëjë pa ndihmën e një mjeku. Mënyra e vetme për të trajtuar problemin.

Shpesh shkaku i dhimbje të ulët mbrapa dhe mpirje ndodh, sidomos i qafës së mitrës. Në këtë sëmundje disi arrijnë të shërohen, por për të lehtësuar gjendjen e tij me anë të masazh, të ngrohtë ose vitaminë është mjaft e mundshme.
Për çdo gjendje patologjike në organizëm patjetër duhet të merren seriozisht, përndryshe ju mund të humbasë disa sëmundje serioze, dhe pasojat mund të jenë shumë serioze.