Mpirje e gishtat e dorës së majtë
Disa ditë më parë ndjeva mpirje në gishtat e dorës së tij të majtë. Presioni i gjakut 110/60 është normale për mua. Lëvizja e majtë të kryhen si më parë. Dhimbja nuk do të ndjehen të, përveç letargji të përgjithshme. Sepse ajo që mund të onemet dorën? Çfarë masash duhet të merren?
Nevoja për të parë një mjek, neurolog, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur. Simptomat janë të ngjashme me neurit ulnar nervore, si dhe mund të jetë gjithashtu një sinjal në goditje trurit. Për më tepër, mpirje e gishtat e dorës së majtë mund të jetë për shkak të vrull ishemike, sëmundje degjenerative disk qafës së mitrës.


Mirëdita. Gjatë tri ditëve të ndjeni një ndjesi shpimi gjilpërash lehtë në gishtin e vogël, sikur memec. Tani këto ndjesi të njëjta u shfaq në gisht unazë. Sepse çfarë është ajo?
Duket ulnar pezmatim nervi nervore, në mënyrë që të krijojë një diagnozë të saktë, ju duhet të shkoni në neurolog mjekut.
Kohë e mirë. Për rreth disa muaj ndihen mpirje pak gishtin dhe gisht unazë e dorës së tij të majtë ndjeshmërisë humbur pjesërisht. Nga gishtin e vogël jashtë ndjenjë të pakëndshme në të gjitha duart në gjatësi sup. Gishtat nuk duket ndryshuar, por pothuajse gjithmonë të ftohtë. Nuk kërkojnë mjekësore. Mund të ndodhë kjo në vetvete ose kumtoj sëmundje të rënda? Këshilla se si për të trajtuar? Falemnderit.

Me sa duket, problemet lidhur me ulnar nervore. Sa më shpejt që kërkojnë kujdes mjekësor për të parandaluar atrofi të muskujve. Shko në pritje për një neurolog mirë specialist ose neurokirurg.
Brenda një muaji, unë të ndjehen të mpirë gisht pak dhe gisht unazë në dorën e majtë. Mpirje është ndjerë tepër. Gishtat janë si pambuku. Ankesat zemra dhe rruaza qafës së mitrës atje. Mjeku urdhëroi injeksione të shtrenjta për të parë rezultatin. Dhe çfarë është rezultati të jetë?
Arsyet për mpirje të gishtave mund të vendosen në veçanti inflamacion radiale nervore dhe osteokondroza. Për të bërë një diagnozë, ju duhet të shkoni te mjeku. Është e paqartë se në bazë të cilit Sondazhi u përjashtuar abuzimin e qafës së mitrës. Nuk ka gjetje për të dhënat e MRI në situatën tuaj nuk e bëjnë. Para se trajtimi është i nevojshëm për të vendosur diagnozën, por bazuar në një mesazh në letrën tuaj, kjo nuk është bërë.