Dyshekët dhe jastëkët për një trup të shëndetshëm


Shëndetin tonë varet kryesisht në gjendjen e shpinë tonë. Shkelja vogël në shpinë është shumë e keqe për kockat dhe muskujt, etj, e gjithë kjo mund të çojë në sëmundjet e organeve të ndryshme dhe të gjithë trupin.
Për të mbajtur shëndetin tuaj të paprekur është e nevojshme për të siguruar pozicionin e saktë të shpinë gjatë gjumit dhe vetëm çdo gjë. Ne kemi nevojë për t'i dhënë trupit tuaj mund të pushoni plotësisht të rifillojnë funksionet e tyre jetësore. Për të arritur këtë lehtë, shumë e thjeshtë, të gjithë ju duhet të bëni është thjesht të përdorin dyshekë dhe jastëkë. Cilat janë dyshekë dhe jastëkë për shëndetin e trupit duhet të zgjidhen, do të jetë pikërisht këtë.Për të zgjedhur kujtesën e duhur dyshekë shkumë nuk keni nevojë shumë arsye, por në të njëjtën kohë dhe zgjedhje të vështirë. Ju mund të zgjidhni dyshek si vijon: shtrihem, prek çdo gjë si kjo dhe për të blerë këtë. Dhe ju mund të, natyrisht, dhe të dëgjoni këshillat e ekspertëve të cilët thonë se janë në këtë llogari. Në qoftë se ju të vini një dyshek të gabuar mund të shkaktojë parehati, me dhimbje të nervit shiatik, osteoarthritis, pagjumësi dhe shumë sëmundje të tjera. Por kjo nuk e ka bërë zgjedhjen e gabuar e dyshek, ju e dini mirë ata.

Çfarë është e rëndësishme për ne kur zgjedh një dyshek? Sigurisht - kjo është ngushëllim, ajo nuk është diskutuar edhe. Siç shtrihem, të jetë e rehatshme apo jo. Një dyshek komoditet varet kryesisht nga ngurtësinë e saj. Nëse dyshek nuk i përshtatet në ngurtësi e saj, por askush nuk do të fle - patjetër. Një ngurtësinë dyshek mund të përcaktohet nga struktura e saj dhe përbërës të saj. Sot nuk është një përzgjedhje e madhe e të dy dyshekë të butë dhe të fortë. Para se të zgjidhni dyshek ortopedike, e cila përputhet përkryer për shëndetin e trupit, patjetër duhet të marrin në konsideratë mosha, pesha dhe shëndetin.


Soft dyshekët janë të dizajnuara për:
- të moshuarit
- njerëzit që vuajnë nga hernie kurrizore
- për njerëzit e dobët.
Soft dyshekët janë të mira që ata mund të marrin formën e trupit, të promovuar gjumë të mirë. Në thelb dyshekë të butë bërë nga pëlhura natyrore. Por dyshekët nga materialet artificiale - vështirë. Në dyshekë të butë përdorur kryesisht burimet.

Medium-hard dyshekët destinuara për:
- Njerëzit të cilët çojnë një jetese aktive
- Njerëzit me peshë deri në 100 kg.
Këto dyshekët janë në gjendje të sigurojë gjumë të mirë, për të parandaluar sëmundjet e sistemit musculoskeletal.


Hard dyshekët janë të dizajnuara për:
- Njerëzit me më shumë peshë
- për trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të shtyllës kurrizore.
Këto dyshekët janë bërë kryesisht prej shkume, së pari ajo është e qëndrueshme, dhe së dyti zhezok të mjaftueshme, por ajo nuk shkakton ndonjë siklet.
Për shembull, me dy anë dyshekët janë universale, palët kanë shkallë të ndryshme të ngurtësinë, duke kombinuar të gjitha vetitë e butësi dhe fortësi. Dikush vuri osteokondroza, duhet të fle në anën e vështirë, dhe të tjera në çdo kohë që ju mund të qëndrojnë në anën e butë. Dhe ata që kanë hernie vertebral, krevat duhet të jetë rreptësisht në anën e butë.


Sot në prodhimin e dyshekëve duke përdorur teknologjinë më të fundit. Njësi të reja pranverë quajtur SmartSpring, ajo është e bazuar në teknologjinë japoneze, ajo është në gjendje për të siguruar mbështetjen e duhur për shpinë. Në përgjithësi, ofron një efekt të shkëlqyer mbi gjendjen e shpinë, dhe trupin e njeriut.
Sa për pillows, jastëk gjumi për të zgjedhur me shumë kujdes. Jastëk zgjedhur siç duhet pengon lakim të shpinë dhe nxit qarkullimin normal të gjakut dhe ushqen trurin me oksigjen. Më të mira dhe më efektive jastëkët ortopedike jastëkët janë ato të cilat kanë një formë drejtkëndëshe. Këto jastëkët janë të madhësive të ndryshme për të zgjedhur jastëkun e saj me permasa të, jastëk në thelb përputhet gjerësia e shpatullave.


Ndoshta të gjithë e dinë se trupi i njeriut gjatë gjumit kërkon një mbështetje të ngritura, për të shmangur shtrembërimin e shpinë. Është kjo rezistencë jep pillows ortopedike.
Duke zgjedhur pillows ortopedike duhet të vijë shumë përgjegjësi. Zgjidhni një jastëk që është e domosdoshme për çdo individ, dhe jo të gjithë të njëjtën gjë. Një jastëk i mirë duhet të ndihmojë trupin, relaksohuni. Të gjitha jastekë janë krejtësisht të ndryshme. Është e nevojshme për të vënë në dukje se ai nuk ishte më i gjerë dyshek tuaj.
Ka disa rregulla që duhet të i kushtoj vëmendje para se të blesh një jastëk. Nëse keni shpatullat e gjera, ju keni nevojë për një jastëk të lartë për të fjetur ishte i shëndetshëm. Tifozët që duan të fle mbi kurrizin tuaj, ekspertët këshillojnë blerë një jastëk të ulët sesa ata që duan të fle në anën. Nëse ju keni një dyshek të fortë, një jastëk duhet të jenë më të larta.


Është e rëndësishme që produkti vetë ishte i butë dhe elastik në të njëjtën kohë. Pillows duhet të jetë veçanërisht i përshtatshëm, të rehatshme. Muskujt e mbrapa dhe qafën relaksuar. Nëse çdo gjë është në rregull, atëherë të fle në një person i shëndoshë vjen.
Pillows duhet të jetë bërë e latex natyrore. Nëse jastëk shtrydhje, ajo duhet të shpejt të marrë formë.
Formë jastëk: shumëllojshmëri. Duke kërkuar për dikë që po vjen. Siç doli, ajo është e mirë për të zgjedhur një jastëk drejtkëndëshe.
Jastëk më të mirë duhet: të jetë "breathable," nuk do të humbasin formën e tyre pas larjes, nuk thithin aromat, dhe shumë cilësi të tjera pozitive. Një jastëk i mirë duhet të sjellë njerëzit ëndërr fun, dhe të shëndetshme dhe të gëzuar.


Ruaj për jastëk të tillë nuk është e nevojshme, për shkak se ëndrra për një njeri - është më e rëndësishme. Dhe të jetë jastëk gjumë të shëndetshëm për të zgjedhur cilësinë më të lartë. Deri më sot, këto jastekë ju mund të bleni kudo, madje edhe të bëjë një blerje në internet, ka një gamë të madhe të pillows. Dyshekët dhe jastëkët janë shumë të dobishme për shëndetin e njeriut, dhe për këtë arsye duhet të jetë në shtëpinë e të gjithëve.