Dobësimi i sistemit imunitar njerëzor


Sistemi imunitar i njeriut - një mekanizëm delikate të ndjeshme ndaj çdo ndryshim në trupin tonë dhe botës së jashtme. Prandaj, arsyet që shkelin grup e saj të aktivitetit. Për të filluar me, ne duhet të jetë në kushte të këqija mjedisore. Rrezatimi, ndotja e ajrit, ujit të varfër dhe të ushqimit - të gjitha të cilat ndikojnë negativisht në sistemin imunitar. Le të flasim për dobësimin e sistemit imunitar të njeriut.
Megjithatë, gjithnjë e më të dobësuar sistemin imunitar të njeriut ndodh gabime të përditshme veta.
- Kequshqyerja, dietë uria.


- Veshin Puna, stresi shpeshta, mbingarkesë fizike dhe mendore.
- Mungesa e gjumit.
- Pirja e duhanit, konsumi i tepërt i alkoolit.
- Vetë-mjekim dhe përdorimi i pavend i barnave (p.sh., antibiotikët).
- Transferimi i infeksionit në këmbë.

Arsyeja për shqetësimin e tij për dobësimin e sistemit imunitar dhe mund të jenë shenja të një rënie në aktivitetin e tij. Kryesore përfshijnë: lodhje kronike, lodhje, dhimbje koke, marramendje ose pagjumësi, dhimbje në muskuj dhe nyje. Pastaj trupi bëhet e ndjeshme ndaj çdo sulmeve infektive. Njeriu ftohjet tani dhe pastaj të sëmurë që zgjasin më shumë se dy javë. Ajo duhet alarmin në qoftë se një i rritur është i sëmurë më shpesh katër: një herë në vit, dhe fëmija shpesh gjashtë herë.


Recurring rifillimi dobësuar dhe herpes, sëmundje të lëkurës pustular (vlon, pyoderma), rinitit alergjike, probleme në traktin e tretjes gjithashtu sinjalizon SOS. Forcimi i imunitetit duhet një fillim prindërit moshës duhet të formojnë zakonin e të ushqyerit të shëndetshëm të fëmijëve, mënyrë racionale të ditës. E njëjta gjë vlen edhe për të rriturit. Ajo nuk duhet të pijnë duhan dhe mos harroni se alkooli - imunoshtypes. Prania e peshë të tepërt automatikisht transformon një person në rrezik për komplikime serioze të gripit dhe sëmundjeve akute respiratore. Është e rëndësishme për të kuptuar se drogat sintetike drejtpërdrejta immunomodulatory nuk shfaqen gjithmonë. Në mënyrë që të përmirësojë fuqinë e tyre imunitar përdoret vetëm në rast emergjence - gjatë pandemive dhe kur ju të hyjë në një rrezik, dhe vetëm me recetë. Adjuvants Gjithashtu, kujdes duhet të përdoren perime, të tilla si ekstrakt i Echinacea, xhinko. Por ndryshe sintetike tyre treguar për parandalimin e infeksioneve respiratore dhe kulmin e sëmundjes.


Në qoftë se shenjat e imunitetit të reduktuar duhet të kontaktoni tuaj mjeku-immunologist. Ai do të përshkruajnë gjak - imunohramu vlerëson përqendrimin dhe veprimtarinë e komponentëve të ndryshëm të sistemit imunitar të njeriut. Studimi merr në konsideratë numrin e qelizave (leukociteve, makrofagëve ose fagocitet), përqindja e tyre dhe aktivitetit funksionale, dhe zbulon IgG titri (Ig) Klasa A, M, G, E, komponentët e sistemit të komplementit.
Studimi dhe Konfirmimi i diagnozës fillestare mjeku do të rekomandojë produkte të veçanta për forcimin e sistemit imunitar. Asnjë emërim blerjen e tyre nuk është i rekomanduar.


Immunostimulators - droga mund të ndikojnë në metabolizmin e qelizave dhe indeve, aktivizon qelizat imune. Si rezultat, rrit rezistencën ndaj sëmundjeve infektive dhe jo-infektive. Shumë e shohin ato si zgjidhja. Megjithatë, sistemi ynë imunitar - një sistem i ndjeshëm dhe vetë-ndërhyrje në aktivitetet e tij mund të çojë në pasoja serioze. Për shembull, imuniteti dhe razlenytsya thjesht nuk duan të punojnë, apo më keq, do të veprojë kundër qelizave të veta dhe indet. Merrni adjuvants vetëm pasi kalon provimin nga një specialist dhe në indikacione reale klinike.