Ujë të pastër për të pirë në shtëpi


Pirja e ujit është jetike për çdo person përdorim të përditshëm, gatim dhe procedurat e higjienës personale. Uji duhet të jetë jo vetëm i pastër, por plotësisht i sigurt për shëndetin e njeriut. Ujit të pijshëm mirë karakterizohet me transparencë të saj, nuk përmban ndonjë sedimenteve dhe rërë, pa erë dhe shije të tokës. Ajo duhet të jetë freskuese dhe e këndshme në shijen e tyre. Për disa dekada, është përdorur gjerësisht për trajtimin e ujit të pijshëm në shtëpi.
Filtra shtëpiake


Metoda më e besueshme, efikase dhe moderne të trajtimit të ujit të pijshëm për të trajtimit të ujit instalimin konsiderohet filtra shtëpiake, zgjedhja është shumë e ndryshme. Ka rrjedhin filtra drives filtër, i cili në një shumëllojshmëri të madhe të prodhuesve të ndryshëm.
Disqet elektrike janë formuar pots janë të lira dhe shumë i përshtatshëm për t'u përdorur. Fishek i cili shërbeu veprimet e mandatit të tij të zëvendësohet lehtësisht me një të re. Seeping nëpër filtrin, uji pastruar.

Filtra rrjedhin janë të lidhura direkt me rubinet dhe ujit filtrimit kryer nën presionin e drejtpërdrejtë të ujit. Këto filtra janë bërë në formën e bashkangjitur të veçanta ose të ngulitura direkt në ujë. Disa prej tyre kanë pastrimi fishek automatike, edhe pse shumë ende janë kaseta lëvizshëm. Filtra rrjedhin pastrojë me ujë jo vetëm nga papastërtitë mekanike, metalet e rënda dhe substancave të dëmshme, por edhe të ndihmojë për të hequr viruseve të dëmshme dhe baktereve.

Në rajone të ndryshme të ujit mund të ndryshojnë në përbërjen dhe përmbajtjen e kripërave dhe papastërtitë, kështu filtra zhvilluar tani për një lloj të caktuar të ujit. Fishekë zëvendësim pastrojë ujin nga bakteret, i poshtër, klor, hekur dhe mangan, kështu zbutjen e fortësisë së ujit dhe pasurimin e fluorit saj përbërjen. Në mënyrë që të pastrohen në mënyrë efektive filtër të ujit është e nevojshme për të siguruar fishekë në kohë të ndryshojë, pasi ata kanë burime të kufizuara, e cila përmban informacion mbi paketën. Ju duhet gjithashtu rregullisht lani tas dhe enë, filtër, të ruajtur ujin e filtruar kohë për të shmangur infeksionin nga mikrobet. Nuk rekomandohet të gjatë për të mbajtur filtrin në ujë pas filtrimit ajo duhet të jetë e thatë dhe të pastër, sepse lagështi është një mjedis i favorshëm për patogjene jetës.


Zierje
Vlimit është mënyra më e volitshme e cila lejon për pastrimin efektiv të kërkuar ujë të pijshëm në shtëpi. Uji vlim duhet të jetë rreth 15 minuta, për të ndihmuar të mbrojtur veten dhe të dashurit nga patogjene të sëmundjeve të rënda. Ujë të vluar ju lejon të bëni më të butë dhe të qartë atë e kripës depozituar në muret dhe në fund të enës. Pas valë e ujit që është në fund, është e rekomandueshme që të thahet.
Para përdorimit të ziera me ujë duhet të jetë një qëndrim pak, ju mund të mbani atë në një enë të mbyllur për të shmangur pluhurin dhe patogjene. Që ujë të zier shpejt në zhvillim mikrobet për të mbajtur atë kohë nuk është e nevojshme. Dobësitë e kësaj metode të ujit të pijshëm është se nën ndikimin e klorit dhe temperaturë të lartë rrit përmbajtjen e papastërtive të dëmshme të natyrës organike që nuk shtoni shëndetin e trupit tonë.


Creaming
Mbrojtur ujit të pijshëm në shtëpi metodë për të ndihmuar në mbrojtjen. Për ta bërë këtë, të marrë një enë të vogël të pastër, mundësisht një bankë ose një tenxhere, të mbushur atë me ujë dhe jo plotësisht të mbyllur kapakun, të lënë për 5-6 orë. Gjatë kësaj kohe, uji do të zhduket klorit dhe kimikateve dhe kripë do të vendosen në pjesën e poshtme. Përdorni 2/3 vetëm mund të mbrojë ujë, pjesa tjetër është e nevojshme për të derdh. Pohojnë ujit të pijshëm është më kjo kohë nuk është e rekomanduar, si ajo kërcënon zhvillimin e baktereve patogjene në të.


Freeze
Pastrimi në ujë të pijshëm në shtëpi mund të bëhet përmes ngrirjes së saj të pjesshëm. Ajo vuri në dukje se acar e parë është uji më i pastër dhe të freskët, pastaj ujë të kristalizuar që përmban papastërti të ndryshme dhe kripë. Për të kryer një operacion të tillë e merr ujin zgjidhet që është derdhur në një tas dhe vënë në frigorifer. Është e rëndësishme për të llogaritur kohën që uji është i ngrirë rreth gjysma e saj të ngrirë përdorur pastaj për pije dhe gatim.

Vini re se shkrihet me ujë duke kaluar nëpër disa ndryshime strukturore që krijojnë një efekt shërimi. Në kohën zyyazykay e vitit në ujë të pastër të pijshëm, duke përdorur forcat natyrore, shpenzimet ngrijë në të pastër jashtë. Uji i tillë ruan vetitë shëruese për disa kohë pas shkrirjes.

Ujë në shishe
Replace me cilësi të ulët rubinet uji mund të shishe, e cila është një gamë të madhe në çdo dyqan raftet. Cilësia e ujit të tillë varet nga shkalla e pastrimit, përputhje me termat dhe kushtet e magazinimit, si dhe përbërjen e plastikës nga të cilat bërë paketimin. Është e njohur se ekspozimi ndaj diellit direkt është shkatërrimi i pjesshëm i plastikës, gjatë të cilave prodhohen substanca të dëmshme natyrës kancerogjene që ndikojnë në shëndetin e njeriut.

Shumica e prodhuesve të përdorin ujë të zakonshëm tap, e cila është një para-pastrimin, dezinfektimin dhe multi-nivel filtrim. Cilësia e këtyre proceseve varet nga integritet dhe ndershmëri nga prodhuesit. Para se të blesh një ujë të tillë duhet të sigurohemi se nuk ka dëme dhe të anketuarve në shishe, dhe prania në të e ujit të pastër dhe transparente pa ndonjë sedimenteve. Të jetë i sigurt për shëndetin e tij, duhet kohë për t'u kujdesur për cilësinë e ujit të përdorur për të pirë rregullisht.