Dhunim i temperaturës së trupit në trup


Ashtu si tregues të tjerë numerike të shëndetit, standardet e temperaturës trupore kanë gabimin e tyre. Temperatura nuk duhet të jetë mbi të gjitha të njëjta, dhe numri "366" - kjo është vetëm shifra mesatare. Temperatura mund të shkojnë 36-37 gradë, në varësi nga shkalla e metabolizmit të individit, moshës dhe gjinisë. Po, fëmijët temperatura është zakonisht më e lartë se ajo e njerëzve të moshuar gra të nxehtë, dhe ata që "punojnë" presion nën 110 në 70 frigorifer ata që është i afërt me standarde 120 në 80. Çfarë temperatura bazuar abuzimit trup në trup?


Megjithatë, pasi ajo nuk ishte 36 gradë - një limit më të ulët për njerëz absolutisht të gjithë të shëndetshëm. Nëse ajo është e prishur, ne duhet alarmin, shkoni te mjeku dhe i nënshtrohen një ekzaminim të hollësishëm. Kur temperatura e trupit bie nën 35 vjeç duhet të telefononi "ambulancë", për shkak se, duke filluar nga 33 gradë, të gjitha proceset në trupin e njeriut është krejtësisht e thyer.

Besohet se shkaku më i zakonshëm i hipotermi është hipotermi, por personi mesatar rrallë ngrijnë aq shumë sa që temperatura e tij e trupit ra nën një pikë kritike. Nëse kjo ka ndodhur të gjithë, të themi, rënia në ujë të akullt, mënyra më e mirë është që të zbatohet menjëherë në spital për të parandaluar komplikimet e rrezikshme, të tilla si, për shembull, pneumoni. Spitali është e ngrohtë viktima duhet shumë delicately, e vënë atë në neharyachu - jo më shumë se 38 gradë - pereodyahty banjë në rroba të thatë dhe të japë një të ngrohtë (jo të nxehtë!) Të pijshëm.


Rënie e mprehtë në temperaturën e trupit dhe çrregullim mund të ndodhë në përgjigje të disa ilaçeve. Shpesh kjo ilaqet kundër depresionit dhe qetësuesit, por fajtori mund të jetë çdo të drogës, në vend, janë alergjik në të. Në situata të tilla, hipotermi ndodh shpejt, ajo është e theksuar, duke përparuar dhe është e shoqëruar zakonisht ulet presion. Dobësi, konfuzion, palpitations dhe gulçim - e gjithë kjo do të detyrojë menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore.

Shkaku më i zakonshëm i shkeljeve dhe hipotermi është një dobësim i trupit. Zakonisht kjo ndodh pas një sëmundjeje të gjatë ose të rëndë, sidomos një i shoqëruar nga ethet. Këto efekte "famshme" pothuajse të gjitha infeksionet bakteriale (bajame, sinusit, bronkit, pneumoni), të cilat nuk ishin në fund të trajtimit apo pas së cilës një person shumë shpejt mori nga shtrati. Hipotermi tillë vjen me djersitje e harlisur, dobësi, zhurma në vesh, në rritje rrahje zemre. Ajo zgjat 3-4 ditë pas sëmundjes, dhe është vetë. Nëse jo, atëherë ju duhet perevirytysya mjekun, si për shërim mund të kanë nevojë për mbështetje serioze.


Uljen e temperaturës është edhe lodhje - mendore apo fizike. Për shkak të lodhjes dhe mungesë të ushqyesve trupi bie në animacion pezulluar, nga të cilat vetëm mund të çojë restaurimin e jetës normale. Nëse nuk ndërmerret asnjë veprim urgjent, ajo mund të dëmtojë ndonjë organ vital, duke përfshirë edhe zemrën. Temperatura Horse Racing, në veçanti, dhe poshtë mund të provokojë gjëndër tiroide sëmurë. Rregullimin pothuajse të gjitha proceset në trup, korrespondon në temperaturën e cila është reduktuar, zakonisht kur gjëndrës tiroide prodhon sasi të mjaftueshme të hormoneve. Hipotermia në këtë rast zgjati, por jo i fortë, i shoqëruar nga qenët i përgjumur, letargji, nervozizëm.