Prindërit adoleshente dashuri për të bërë


Kujtuar veten në një moshë të re pothuajse të gjithë prej nesh është në gjendje të sjellë disa shembuj se si serioze dhe në të njëjtën kohë të jetë dashuria naiv e parë, më saktë - dashuri. Ky lloj ndjenjë për më djemtë dhe vajzat do të ketë pasoja, si dashuri "budallaqe dhe naive" adoleshente që prindërit të bëjnë në këtë situatë dhe se sa serioz pasojat mund të jetë eksperienca e parë e tillë?
Shumë psikologë kanë tendencë të besojnë se rregullisht alternative në dashuri me 13-16 vjeç nuk është vetëm e natyrshme, por edhe të domosdoshme për zhvillimin e plotë të dy djemve dhe vajzave. Dashuria adoleshente lejon djemtë dhe vajzat për të fituar përvojë të vlefshme në ndërtimin e marrëdhënieve, por çfarë të bëjmë në rrethanat aktuale, prindërit e fëmijëve? Nuk është sekret që gjatë kësaj periudhe shumë të rritur të aftë prej druri të copëtuar dhe të komplikojë marrëdhëniet e tyre me një adoleshent që pa ndryshim të çojë në probleme të tjera që kanë të bëjnë me fëmijën e tyre. Po, adoleshentët gjatë dashuria e parë shpesh bëjnë gabime, por në këtë mënyrë ata formuan shije dhe sjellje me seksin e kundërt, që daton sërë aftësi dhe për të ruajtur marrëdhënie. Dashuria adoleshente lejon në terma shumë të thjeshtë për të fituar përvojë të çmuar të nevojshme kur të vijë koha për ndjenjat serioze dhe çfarë të bëni nëse përvoja e tillë nuk do të shkojnë mjaft mirë, si prindër të ndihmuar një fëmijë në një situatë të tillë, duke mos e bërë një gabim fatal?Është e habitshme që disa prindër bëjnë përpjekje të fuqishme në çdo mënyrë për kafshim këtë lloj të marrëdhënieve fëmijët e tyre me seksin e kundërt. Në mënyrë tipike, baballarët dhe moms këta fëmijë justifikojnë kujdesin e tyre sjellja e fëmijës, thonë ata, asgjë hutuar nga të gjitha llojet e pakuptimta, është fëmija më i mirë fokusohet energjinë e saj në të mësuar atë në fillim, kjo është e gjitha absurditet dhe stuff. Pa marrëzi, jo vogëlsira dhe pa marrëzi. Një sjellje e tillë mund të çojë në probleme shumë serioze në të ardhmen: një person i thjesht nuk ka përvojë në trajtimin me njerëz, ai bëhet i palexueshëm lidhur mund të konvertohet edhe një misogynist ose cholovikonenavysnytsyu. Mbështetje për të rritur në këtë periudhë të jetës së një të riu është një domosdoshmëri. Është e rëndësishme të besuar marrëdhënie me fëmijën gjatë që kur ai e parë fillon të ndjehen këto ndjenja. Megjithatë, ajo do të jetë e vështirë për të kapërcyer tjetërsimin e fëmijës, nëse ky lloj i besimit u krijua më parë - kjo duhet të kujdeset më parë.


Dashuria adoleshente rrallë përfundon me një fund të lumtur, e cila është mjaft e natyrshme. Por si rezultat i marrëdhënieve të tilla është mjaft i aftë për të duke u bërë mjaft serioze, ndonjëherë tragjike, përpjekje aq të rralla vetëvrasëse në mesin e adoleshencë, arsyeja për të cilën është dashuria pashpërblyerë? Dhe një rol të madh ka luajtur nga sjellja teen në një situatë të tillë, se si ata zgjodhën taktikat e duhura në një fëmijë të tillë të vështirë për fazën e tyre të jetës. Sigurisht, për të dhënë këshilla të përgjithshme në këtë çështje komplekse - një detyrë e përbuzës, secili rast individual është individuale dhe të llogaritur paraprakisht rezultatin e dashurisë adoleshente nuk është e mundur. Megjithatë, secili prind duhet të marrë të gjitha përpjekjet e mundshme për të zbutur e pashmangshme dhe e bëjnë zhgënjimin e dashurisë së parë nuk është aq tragjike. Pra, thonë kashtë podstelym në vende të bien më yyazytsirnoho.


Familjaritet me objektin. Ju mund të konsideroni fat nëse prindërit ishin në gjendje për të përcaktuar me saktësi që e duan fëmijën njihen me të. Unobtrusively mund të ofrojë adoleshent ftoj objektin e simpatitë e shtëpisë së tij, dhe duhet të shmanget organizojë "nusja" sy për atë edhe pse është ende e nevojshme. Ndoshta në njohje personale rezulton se subjekti i psherëtin nuk është aq e keqe, në çdo rast, ajo do të lejojnë prindërit për të parë se kush ishte shkaku i përvojat e tyre Çad. Ajo gjithashtu do të jetë e dobishme për të shqyrtuar rrethit të brendshëm të fëmijës të dinë se kush janë miqtë e tij kanë të paktën disa ide në të cilat rreth rrotullohet adoleshent. Sigurisht, prindërit në këtë situatë duhet të mbështetet në disa truket dhe të jenë të durueshëm.


Kritikët kundërshtojnë. Nga ky gabim, të jetë i sigurt për të mbajtur edhe në qoftë se mangësitë e dukshme subjekt i fëmijëve psherëtin për të rritur dukshëm. Përkundrazi, prindërit mendojnë se adoleshenti zgjedhur si dashuri të ngrohtë, ata duken shumë larg nga ideale, megjithatë, në qoftë se në mënyrë të hapur të kritikojë mangësitë dashurën (i dytë), ju mund të armiqësohet me një fëmijë. Është e nevojshme për të folur hapur me fëmijën tuaj, butësisht të përpiqen për të gjetur se çfarë ajo tërheq një të zgjedhur, nuk e kritikojnë dhe të qeshur, madje edhe në qoftë se këto konsiderata sinqerisht naiv.


Përvoja vet. Ata prindër me fat që janë mjaft me fat për të krijuar një marrëdhënie mirëbesimi me fëmijën tuaj, shumë i dobishëm për të të treguar atë në lidhje me dashurinë e tij të parë të pakënaqur. Megjithatë, kjo do të pavlefshme udhëzim dhe simbol. Vetëm tregoni birin ose bijën e emocioneve me përvojë, ndjenjat, emocionet - kjo mund të jetë e dobishme për shkak se adoleshentët kanë tendencë për të marrë mbërthyer në "probleme" të tyre, ata shpesh të gjeni se problemet e tyre vetë, dhe përvojat e tyre unike në histori nuk ka ndodhur. Ne duhet të bëjmë të qartë për adoleshenti se çdo gjë që ndodh tek ai - është e natyrshme dhe madje edhe të zakonshëm.


Rritja e vetë-respekt. Mos kërko nga dobësitë në subjektin e fëmijës psherëtin, por e vetë-respekt e tij është e nevojshme për të rritur çdo mënyrë që mundemi. Kjo do të mundësojë atë jo shumë të idealizoj tij të dashur, por i jepni besimin dhe herët a vonë detyrojë atë që të përdorë rivleresimin dhe ndarje pa dhimbje.