Shkaqet e të drejtave të ulët imunitetit


Sëmundjet e shpeshta mund të prish askujt. Pllakat të ngurta, injeksione, mustardë, pushimi mjekësor vështirë të papritur askujt. Yyazytsirno, na sjell sistemin imunitar. Çka e shkakton drejtat e ulët e imunitetit?
Njerëzit shpesh konsiderohet si i sëmurë, nëse transferimi gjashtë ose më shumë ftohjet një vit. Në mënyrë tipike, ato janë rezultat i infeksioneve virale. Fëmijët sidomos bezdisshëm bloatware rinj. Tani pediatër i referohen një grupi të fëmijëve ", të cilat shpesh janë të sëmurë", pra "fëmijë i neveritshëm" dhe t'i çojë vëzhgimi të veçantë. Si ata më të vjetër, fëmijët fillojnë të sëmuren më shpesh. Por të rriturit nuk duhet të tolerojnë të ftohtë më shumë se dy herë në vit.


Për fat të keq, shëndeti i tillë i mirë mund të tani nuk pohapaty shumë. Statistikat tregojnë se mesatarja banor i vendit tonë është ftohjet sëmurë 3-4 herë në vit. Kështu ata që jetojnë në qytetet e mëdha të vuajnë më shumë. Mjekët thonë se faktet e tilla zymtë lidhur me dobësimin e imunitar të njeriut, e cila është një numër faktorësh.

Imuniteti: çfarë është ajo?
Imuniteti është i krahasueshëm me vijën e mbrojtjes së trupit tonë. Kjo mbrojtje kundër baktereve agresive huaj, viruset, parazitët, dhe indeve të donatorëve dhe qelizat e veta të cilat janë transformuar si rezultat i proceseve patologjike.

Si rezultat i pushtimit të ndonjë agjentët e huaj, të quajtura antigjene, quhet menjëherë përgjigje qelizore imun. Ajo është shprehur në fagocitet prodhimin e qelizave, detyra kryesore e të cilit - e kapjes dhe neutralizim antigjenin.
Megjithatë, kjo linjë e mbrojtjes të sistemit imunitar të njeriut nuk është i vetmi. Ka edhe imuniteti humoral, e cila neutralizon antigjenin duke përdorur molekulat e veçanta kimikisht aktive ose antitrupa. Ata janë në trupin e proteinave të serumit të gjakut, ose imunoglobulinave.


Por kjo nuk është e gjitha. Strategjia e tretë e mbrojtjes - një të ashtu-quajtur imunitet jo-specifike. Ky lloj pengese që formon lëkurën e njeriut, mukozës dhe enzimat media të veçanta të lëngshme që shkatërrojnë mikroorganizmave.
Nëse përkundër të gjitha përpjekjeve për të reduktuar virus imunitetin ndërhyrje njerëzore ende hyn në trup, kjo nuk do të thotë se ai ka fituar. Një sistem të fortë imunitar prodhon në një situatë të tillë, një proteine ​​të veçantë celular quajtur interferon. Ky proces është shoqëruar me shumë temperaturë të njohur të lartë.

Pra, natyra i ka dhënë mundësi të shumta për mbrojtje nga agresioni i baktereve dhe viruseve. Megjithatë, ne nuk cituar aksidentalisht incidencës banorët statistikore të qyteteve të mëdha. Në mënyrë tipike, një sistem të fortë imunitar nuk është krenaria e tyre. Ka shkaqe të ndryshme imunitet të ulët, promovimin e sëmundjeve të zakonshme.

Arsyet për uljen e efektivitetit të sistemit imunitar
Global shkakton imunitet të ulët lidhur me stilin e jetës famëkeq, përkatësisht:
• Që nga kequshqyerja. Në dietë yndyrë shpesh dominuar produkte të rafinuara, karbohidratet carcinogens të thjeshta.

• Mungesa e aktivitetit fizik. Trupi i njeriut e krijuar nga natyra një mënyrë të tillë që ajo kërkon aktivitet të rëndësishëm fizik. Të gjitha mekanizmat dhe sistemet punojnë si duhet vetëm nëse një person ndjek këtë kusht.
• Me ndotjes. Ndotesve në ajër, kimike shtëpiake, ujë chlorinated, nitratet dhe aditivëve të tjera në ushqim janë duke na sulmuar çdo ditë. Nga faktorë agresive të përfshijë edhe rrezatimi elektromagnetik dhe zhurma në rritje.
• stresi të vazhdueshëm, ankthi, lodhje kronike, mungesa e gjumit. Kjo mbingarkuar punuar efektet ditë dhe përgjegjësitë familjare.

• Me varëshme, ose më mirë, pirjen e duhanit dhe alkoolit.
• sëmundjet parazitare. Në disa raste një efekt negativ mbi sëmundjet e sistemit imunitar si infektimi parazitare ose giardiasis.
• Si microflora zorrëve. Për shkak të mungesës së Lacto - ose bifidobacteria imuniteti zvogëlohet.
• Përveç kësaj, sot shumë shkencëtarë kanë tendencë të besojnë se imuniteti ynë ndikon në sterilitet. Shishe Kypyachenыe dhe nipples për bebe, sapun antibacterial për duart, një antibiotikët dobët kollë nuk i japin imunitet "tren". Luftimi numrin minimal të mikrobeve patogjene vetëm rrit atë.

• Dobësimi i sistemit imunitar të lidhur me jetën rafynyrovannostyu moderne. Lokalet ndezur, rroba të ngrohta, ka draftet, makina të rehatshme - e gjithë kjo çon në faktin se, duke qenë jashtë në shi, ne shpejt zastudzhuyemosya.

Shenjat e imunitetit të dobët
Shenjat që tregojnë se diçka nuk është imun ndaj procedurës së përfshijnë:
Ftohjet • shpeshta;
• rëndim të sëmundjeve kronike;
• rritje të qenët i përgjumur, dobësi, lodhje;
• nervozizëm, nervozizmi, agresiviteti;

• parregullsi në gastrointestinal traktit, kapsllëk, fryrje, kolltuk;
• Gjendja e pakënaqshme dhe pamjen e lëkurës, lëkurë, thatësi, inflamacion.

Një nga këto shenja apo të gjithë së bashku, ata duhet të jetë një sinjal se ju duhet të marrë masa parandaluese dhe për të ndihmuar sistemin imunitar. Ka shumë mënyra për të forcuar mbrojtjen imunitar të trupit.