Shkakton temperaturë e ulët e trupit


Ulur (nga 358 ° C dhe më poshtë) temperatura e trupit është zakonisht për shkak të lodhjes ose për shkak të një sëmundje. Çfarë arsye tjetër mund të ulet temperatura e trupit? Le të përballen me atë.
Sëmundje kronike.
Në qoftë se një person ka ndonjë sëmundje kronike, temperatura zvogëlohet trupi është një rëndim simptomë e këtyre sëmundjeve. Në këtë rast ju duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.

Shkeljet funksion tiroide.
Gjithashtu një prej arsyeve për temperaturë të ulët mund të jetë një sëmundje si hypothyroidism. Kjo tregon se në funksion të reduktuar të gjëndrës tiroide, i cili është i rëndësishëm për funksionimin e të gjithë organizmit. Ndryshimet për shkak të keqfunksionimit të gjëndrës tiroide mund të nxisë probleme me ekuilibrin hormonal në punën e shumë.Sëmundjet e veshkave gjëndra.
Uljen temperaturën e trupit të njerëzve dhe mund të shkaktojnë sëmundje të veshkave gjëndra. Në këtë situatë rëndimit mund të preventohet duke parandalimit. Ju duhet të pini shumë lëngje. Mirë për të ngrënë shalqi dhe pjepër. Ata janë të mirë çhelmoj trupin, e cila do të ndihmojë për të përmirësuar gjendjen e përgjithshme.

Vetë-mjekim.
Ndonjëherë temperatura mund të shkojnë poshtë dhe përmes vetë. Të gjitha barnat duhet të përdoret vetëm me recetë ose rekomandim gojore mjeku. Nuk ka nevojë për të lënë pas dore dozen e duhur.


Ftohjet, lodhje.
Shpesh lodhja dhe ftohjet shkaktojë temperaturë të ulët trupit. Gjithashtu, shkaku mund të bëhet i ulur. Në këtë rast, mirëmbajtjen e mirë parandaluese do të kryejë. Ne duhet të bëjmë një ushtrim pak me ushtrime për pjesët e trupit që janë të palëvizshme gjatë. Kështu, duke pasur parasysh një pushim, dhe ata marrin forca të reja. Lodhja, restaurimi nuk kompensohet kohë shumë të gjatë mund të çojë në lodhje.

Shtatzënia.

Të shkaktojë temperaturë të ulët e trupit mund të bëhet me barrë. Manifestime të shtatzënisë janë shpesh të ftohtë në këmbët, dhimbje koke, vjellje, humbje e oreksit, etj Kur shtatzënia është e nevojshme për të parë një mjek, edhe pse kjo nuk është një sëmundje. Uljen e temperaturës gjatë shtatzënisë mund të çojë në zalisur.

Gjithashtu shkakton rënie në temperaturën e trupit mund të jenë:
- Doza e lartë e ilaçeve (p.sh. kimioterapia)
- Gjakderdhje të brendshme,
- Hipotermia (p.sh., noti në ujë të ftohtë)

- Mungesa e vitaminës C (acidi Askorbik).

Më shpesh vërejtur ulur temperaturën e trupit pas infeksioneve virale apo bakteriale. Sëmundje të tjera, të tilla si gripi, sëmundjet e frymëmarrjes, trauma, etj, të çojë në sosje e funksioneve të trupit, veçanërisht sistemin nervor, gjithashtu vuan qendër në masë të madhe thermoregulatory. Lodhje, e cila nuk është kompensuar me një restaurim të çon në mbingarkesë sindromi, e ndjekur nga rritje lodhje.
Në çdo rast, nga një temperaturë të ulët (p.sh. temperatura e trupit është e ruajtur brenda një muaji) duhet të shpëtoj më të mirë për të kërkuar ndihmë nga një mjek. Ajo do të kontrollojë vlefshmërinë e një sëmundjeje më të rëndë dhe të vënë diagnozën.

Nëse arsyeja për rënie në temperaturën e trupit nuk është një sëmundje, dhe efektet e stresit apo sëmundje, ju duhet të ndiqni këto rekomandime: fle mirë, të marrë sedativë (Valerian ose Motherwort). Nëse mjeku do të rekomandojë, ju mund të përdorni përgatitjet komplekse Persen ose Tenoten. Për shërim të shpejtë pas sëmundjeve ndihmojë në mënyrë efektive tretësirë ​​xhensen siberian, xhensen, etj