Shkaqet dhe faktorët që ndikojnë në rritjen e njeriut


Rritja e njeriut gjithmonë varet nga faktorë gjenetike. Disa shkencëtarë besojnë se varësia e tillë është 80%. Ta themi thjesht, prindërit do të jetë e ulët në fëmijën i vogël. Por kjo nuk do të thotë se rritja e saj mund të ndikojë në njerëz. Në këtë rast, detyra kryesore do të jetë jo vetëm të ndërhyjnë me rritjen normale të njeriut, por të shpëtoj nga faktorët që mund të ngadalësojnë.
Alkooli dhe droga - janë armiqtë kryesorë të rritjes së duhur dhe të shëndetshme të trupit. Në qoftë se ju përdorni këto substanca gjatë drejtat e pubertetit, ajo në mënyrë të pashmangshme do të çojë në vonesa serioze në rritje. Dietë të pamjaftueshme dhe të varfërve është një tjetër frenim shkaku i rritjes. Nga ky artikull ne mësojmë shkaqet dhe faktorët që ndikojnë në rritjen e njeriut.Për të filluar, të llogaritur rritjen tuaj parashikuar. Është e kuptueshme që të gjitha llogaritjet tregojnë përafërt. Baza për këto llogaritje duhet të marrë lartësi në centimetra e të dy prindërve dhe vënien e tyre së bashku. Dhe në qoftë se ju jeni një vajzë, pastaj nga numri rezulton dhe zbres 13 në qoftë se djalë pastaj shtoni. Rezultati duhet të jetë i ndarë nga rritja 2. Get të supozuar të njeriut në një sërë plus - minus 10 cm. Fakt interesant. Një njeri që ka një figurë të pakta, duket gjithmonë më i lartë se në trup të plotë.

Një kusht i detyrueshëm për rritjen është dietë e duhur, dietë të ekuilibruar. Proteina të shpejtë. Produktet në të cilat një shumë e proteinave - kjo është produkte qumështi, soje, mish, peshk dhe pulave. Këto ushqime të kontribuojë në rritjen dhe zhvillimin normal të muskujve dhe shëndetin e kockave. Në karbohidratet anën tjetër të shpejtë të tilla si ëmbëlsirat, pijet joalkoolike, karamele ose pica do të ketë një efekt shkatërrues në muskujve dhe sistemit musculoskeletal.

Ushqime të lartë në kalcium të nevojshme për zhvillimin e shëndetshëm të eshtrave të trupit. Kjo spinaq, lakër dhe produktet e qumështit. Zink. Studimet e fundit kanë treguar yyazytsirnu mbi marrëdhëniet në mes mangësi zinkut në trup dhe rritjes së vonuar. Shumë zink në oysters, kikirikë, kungull, mish gaforre dhe qengji, embrion gruri.

Vitamina D. Praninë e kësaj vitamine në trupin e fëmijës lidhura direkt me zhvillimin e kockave dhe sistemit muskulare. Mungesa e vitaminës D të çojë në vonesa në rritjen e peshës kursimet sidomos në vajzave në adoleshencë. Ai është në alfalfa, kërpudha dhe peshk.

Sport - është duke lëvizur lart . Është e vërtetë se aktiviteti fizik gjatë pubertetit është veçanërisht e rëndësishme. Aktiviteti - është çelësi për rritjen e duhur dhe zhvillimin e organizmit. Për të nxitur rritjen e nevojshme për të kryer ushtrimet ku elementet janë hedhur. Ngarkesa të tilla trupi duhet të marrë të paktën 30 minuta. çdo ditë. Këtu janë disa këshilla për të ndihmuar të bërë sport produktive, emocionuese dhe të rregullt.

Vizitoni palestër. Disponueshmëria abonim paguar është një tjetër faktor motivues stërvitje.

Bëhuni një anëtar i ndonjë ekipi sportiv ose seksion. Fryma e konkurrencës është një motivues i mirë për të ushtruar. Klasat në ekipin janë më interesante se trajnimet individuale.
Duke ecur. Përdorni çdo moment të lirë për të zbatuar një shëtitje të relaksuar. Nuk ka rëndësi se ku ne do të shkojmë në shkollë, dyqan ose për të punuar. Kryesore të gëzojë atë.

Gjumi, atëherë rritet. Kjo është një tjetër faktor për rritjen e shëndetshme të trupit. Fakti që rritja ndodh gjatë gjumit. Si rezultat, më shumë një person fle, më shumë kohë për rritjen e organizmit. Prandaj, të rinjtë dhe gratë kanë nevojë për gjumë të përditshme në lidhje me 9-11hod. Sidomos ata që nuk kanë arritur ende 20 vjet. Ajo është e gjatë gjumit është kulmin prodhimi i hormonit të rritjes, përgjegjës për rritjen. Gjatë gjumit të shëndoshë në gjëndrra e hipofizës është sintezë normale të hormonit të rritjes.

Disa pyetje në lidhje me trupin e në rritje

Ndikimi i njeriut kafeinë gjatë? Pas studimit, studiuesit gjetën se kafeina mund të ngadalësojë rritjen e njeriut. Nga ana tjetër, ajo ndonjëherë shkakton çrregullime të gjumit. Për shkak se fëmijët ose adoleshentët të cilët kanë nevojë për të fjetur rreth 10 orë në ditë, duhet të vidyazykatysya përdorimin e produkteve të cilat kanë kafeinë. Kjo do të ndikojë në gjatësinë dhe cilësinë e gjumit.
A pirja e duhanit në rritje? Shkencëtarët vazhdojnë të studiojnë ndikimin e tymit të duhanit dhe nikotinës. Por sot është e sigurt të thuhet se fëmijët janë vetë duhanpirës ose duhanpirës pasiv Ngjitës më të ulëta se sa ata fëmijë që nuk e vë veten për të ndikuar duhanit. Ky është përfundimi në Universitetin Kolumbia.


Steroid ndikojnë në rritjen e? Po. Çdo steroid thjesht pengojnë rritjen e kockave në trupin e njeriut, veçanërisht në adoleshentët dhe fëmijët. Rëndësishmja efektet e tyre negative në trup. Steroid anabolic rritur presionin e gjakut rrit rrezikun e sulmeve në zemër, spermës pak. Kjo u vu re se fëmijët të cilët përdoren një aparat për thithje ilaçi steroide gjatë sulmeve të astmës me një mesatare prej disa centimetra ishin poshtë moshatarët e tyre, nuk e përdorin steroid. Siç mund ta shikoni, frenim rritja shkaku është faktorë të ndryshëm.

Kur njeriu pushon të rritet? Pas pubertetit, trupi ndalon në rritje. Kjo zakonisht ndodh ndonjëherë deri në 20 vjet më vonë.