Pikat tensioni Shkaqet e muskujve


Marrë si një muskulaturë tërë është konsideruar i vetmi organ i madh i trupit. Sistemi përfshin rreth 200 muskuj çiftëzohet (të vendosura në të djathtë dhe të majtë anët e trupit), të kontabilitetit për 40-50% të peshës totale të trupit. Muskujt - nga të mëdha të vogël, prej kockave të organike - të marrë pjesë në të gjitha lëvizjet e trupit. Ata rrethojnë organet tona të brendshme, të ndihmojë në ruajtjen e sjellje, zbritur, ata kontribuojnë në ruajtjen e temperaturës së trupit. Çka e shkakton pikë tensionin e muskujve?
Kur muskujt janë të dëmtuar dhe nuk mund të duhet të kryejë funksionet e tij, sistemi që ata mbështesin dhe ndikuar edhe të fillojnë të mos punojnë në fuqi të plotë. Përfundimi është i thjeshtë; kur muskujt nuk kryejnë funksionet e tyre, ajo ndikon në gjithë trupin. Megjithatë, deri më tani muskujt janë shpesh të "fëmijëve të braktisur" mjekësinë konvencionale. Jo specialiteti mjekësor nuk u përqendrua me të vërtetë në trajtimin e muskujve. Ata shpesh nuk i kushtoj vëmendje dhe madje mund të konsiderojnë të parëndësishme, trajtimin e përgjithshëm të lëndimeve.Kur kjo ndodh trauma (thyerje, ndrydhje apo zhvendosja), trajtimi është e drejtuar kryesisht për të goditur dëmtuar përbashkët ose gilcë. Si rezultat, trajtimi i njëanshëm nga njerëz të panumërt të plagosur, u kthye në operacion pothuajse normale, por jo të plotë. Një numër i lëvizjeve ata mbetën edhe pse pak, por ende e kufizuar, ka pasur disa mpirje të lehtë. Nuk është bërë pjesë e fundit e trajtimit shkakton dhimbje - shërimin e muskujve. Muskujt - udhëheqësit është që të sigurojë stabilitetin dhe gjendjen e levizjes së nyjeve. Kur kocka ose të përbashkët të dëmtuara, muskujve, përreth, ju gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje se ata patën të njëjtën gjatësi dhe forcën që kishin para se të lëndimit. Atletët e dinë si asnjë tjetër që dhimbja edhe vogël muskulor dhe mpirje në rastin e injoruar ata mund të çojë në sëmundje kronike, inflamacion, reduktimin e lëvizshmërisë. Dhe pas një kohë mund të ndjekin një traumë të fortë si rezultat i faktit se nuk luffs trajtimin e duhur.


Muskujve përbëhet nga kasetat ndara (fibra) indet e muskujve ndodhet paralel me njëri-tjetrin. Këto kaseta ndërveprojnë kur kontrata e muskujve. Tensioni i muskujve apo trauma mund të çojë në kufizimin e operacioneve të një ose më shumë prej këtyre filmave, rezultati është ajo që ne e quajmë një komplot të tensionuara apo tyazhom shtrënguar. Pika e tensionit është vetëm zona e zënë. Nëse ju imagjinoni veten si reduktim muskulare vrull të gjithë muskujve, kurrizit i tendosur është diçka e një të veçantë muskujve kasetë mykrospazma. Mosfunksionim të muskujve të shkaktuara komplot intensive të mbetet derisa zona e tensionuar do të jetë i qetë.


Struktura muskulor është fleksibile, elastike, elastike dhe të fortë. Ju ndjeni kur muskujt janë në rregull, sepse lëvizjet e tua të butë, të lehtë, të pakufizuar. Ju mund të lehtë të mbahem në të, ju mund të mos hezitoni të ngrihen, shtrirje dhe të kthehen. Nyjet lëvizin lirshëm, pa kufizim apo siklet. Kur muskujt janë të shëndetshëm, ju nuk mendoni rreth tyre. Lëvizja sjell asgjë, por fun dhe eksitim të këndshëm. Kur ju prek ju ndjeni muskujt e butë. Është e lehtë për hetim dhe kockave, të cilët janë nën to. Muskujt e shëndetshëm nuk janë të ndjeshme për të prekur dhe të mos lënduar.


Kur ka një pikë tensioni i muskujve, ata janë të ngjeshur, humbasin elasticitet dhe fleksibilitet janë të vështirë për të prekur, në qoftë se muskujve është sandwiched një kohë të gjatë ajo zvogëlon furnizimin me gjak, dhe ajo bëhet më e lirshme. Pastaj ju mund të ndjehen të, të thellë, e shurdhër, sindromi konstante dhimbje dhemb quajtur herpes dhimbje. Çdo pikë e tensionit ka modelin e vet të parashikueshme e dhimbje, të cilat mund të luhet duke klikuar në pikën shkakton dhimbje. Mjaft interesant është fakti se dhimbja nuk është ndjerë shpesh në këtë faqe interneti është një pikë dhimbje. Shkaktuar nga kjo pikë e dhimbjes njohur si dhimbje të largët dhe ajo ndjeu në një farë distance nga pika e shkaktuar dhimbje. Është shumë e rëndësishme për të kujtuar kur zgjedhin një foto për të përcaktuar muskujt, e cila shkakton dhimbje në trupin tuaj.


Zakonisht gjithçka fillon me ndonjë formë të dëmtimit mekanik apo tendosje të muskujve. Njerëzit në mes 30 dhe 50 vjet, duke çuar një jetese aktive, ka shumë të ngjarë të rritet në pika të tensionit, si rezultat - dhe që vuajnë nga herpes dhimbje. Megjithatë, jo vetëm sportive mund të shërbejë kauzën e pikave të shkaktojë dhimbje. Pikat mund të formohet nga fakti se ju ostupylysya në shkallët, u ul një dyluftimi në ajër gjatë një kërcim, duke fjetur në një pozitë të pakëndshme, shumë larg shtrirë për të goditur një katran tenisi, ulur në një kompjuter të vendosura paarsyeshme, edhe duke luajtur në mënyrë aktive futboll pas pushimit dimëror, angazhuar entuziazëm në kopshtarisë për ditën e parë të ngrohtë të pranverës, mbante një kuti të plotë të librave deri në shkallëzat që gjatë ulur në listën aeroplan të arsyeve për aktivizimin e pikave të tensionit pafund, si mundësitë e pafundme e lëvizjes.


Dëmtimi mekanik muskujve mund të ndodhë si rezultat i cili peretruzhdenyya apo mbingarkesë. Muskujt Peretruzhdenye ndodh shpesh kur ajo ende e kryen të njëjtin veprim përsëri dhe përsëri. Testimi i pabesë në otbyvanyy njëqind topat e tenisit në një rresht - një shembull peretruzhdenyya mirë. Ditën tjetër bërryl sëmurë. Çfarë ka ndodhur? Vetëm muskujt e gjatë e parakrah kryer të njëjtin veprim që tendosura shumë më i madh i tyre se zakonisht. Ata ranë, ata formuan zonën e ngushtë dhe tension pikë. Dhimbje nga këto pika dhe i është dhënë për bërryl.