Arsyet letargji dukshme vdekje


Letargji ose vdekje imagjinare - shtet gjumë, në të cilën frymë ndalesa, duket mungesë të plotë të reflekseve dhe palpitations. Metodat konvencionale diagnostike e bëjnë të pamundur për të identifikuar ndonjë shenjë të jetës. Për të përcaktuar vdekja janë atribute të besueshme dhe Orient. Ndër shenjat orientuese mund të quhet rënie në temperaturën e trupit, të zbehtë e lëkurës, mungesa e frymëmarrjes, norma e zemrës, norma e zemrës. Të gjitha këto karakteristika mund të shihet në vdekjen e dukshme. Shenjë e besueshme e vdekjes janë kufoma ngurtë dhe njollat. Le të shikojmë shkaqet e letargji dukshme vdekjes.


Vdekja imagjinare (letargji) mund të ndodhë për shkak të arsyeve të mëposhtme:
Gjakderdhje.
Një humbje e madhe e gjakut shkakton rënie në rrjedhjen e gjakut dhe, për këtë arsye, funksioni i zemrës dhe frymëmarrjes shtypur në masë të madhe, dhe të gjejnë vetëm shumë e vështirë.

Stroke.
Sepse goditje është shkatërrimi i qendrës së frymëmarrjes, dhe mund të manifestuar simptoma të njëjta.
Shoku elektrik.
Me goditje elektrike apo rrufeja janë tkurrje të shpeshta - kjo quhet vibrim ventricular. Në këtë shtet, frymëmarrja bëhet i ngadalshëm dhe së shpejti.

Helmim.
Kur helmimi me cianid, kloroform, pilula të ndryshme gjumi, Belladonna manaferrat gjendjen e gjumit letargjik.

Fluide aspiratë.
Kur mbytja ujë njeri merr në fyt, duke shkaktuar reduktuar muskujt e qafës. Tjetër ndalesa frymë, dhe pas - arresti kardiak.
Epilepsi dhe konfiskimet tjera.
Shkaku mund të jetë epilepsi e dukshme me vdekje ose konfiskimet etiologji të ndryshme.
Droga.
Si rezultat i përdorimit të sasive të mëdha të alkoolit apo drogave të jetë e mundur fillimin e paralizë të qendrës së frymëmarrjes. Pas furnizimit të fortë përkeqësimin e muskujve të zemrës me oksigjen vjen dështimin qarkullimit të gjakut, dhe ka simptoma të ndryshme vdekja e dukshme.


Hipotermi.
Nga hipotermi të rënda të pushojë për të vepruar pothuajse të gjitha funksionet vitale të trupit. Ka shkelje të sistemit kardiovaskular, spazma e enëve të gjakut, humbja e vetëdijes që shkon në letargji.
Sapolindur.
Sapolindur mund të paraqesin simptoma të ngjashme - një frymë shumë të rralla, duke shkaktuar mungesën e gjakut për të siguruar oksigjen, një gjendje tjetër që quhet apnea e gjumit, është një frymëmarrje e përkohshme ndaluar. Gjumi në shumicën e rasteve të vëzhguara në mesin e foshnjave të parakohshme, dhe kërcënuese për jetën.


Është i vdekur burri?
Për shembull, personi i vdekur mund të jetë një donator i një organi të brendshme, por si nuk e dini - se ai ishte i vdekur ose në një gjendje të letargjisë. Për të përcaktuar gjendjen e metodës kryesore është studimi i potencialeve elektrike - electroencephalography trurit dhe qarkullimit cerebral. Nëse, pas rezultateve negative të hulumtimit, kjo është një vdekje e vërtetë. Problemi është se organet duhet të hiqet nga donatori, ndërsa ata janë ende në gjendje të zhyttyediyalnomu.


Njerëzit nuk janë varrosur të gjallë.
Në të kaluarën e afërt ka pasur raste ku njerëzit ishin varrosur në një gjendje të vdekjes dukshme. Në ditët e sotme varrimin e një personi të vdekur kalojnë 1-2 ditë pas vdekjes, kufomë kur të gjitha shenjat janë tashmë të dukshme.

Letargji dhe efektet e mbetur.
Kur një person është në një gjendje të gjumit letargjik, ai nuk e kishte vërejtur shenja të jetës. Megjithatë, ai merr frymë dhe trupi i tij është rrjedhjen e gjakut, dhe kjo është e mjaftueshme për të siguruar një numër të mjaftueshëm të qelizave nervore të oksigjenit. Pas zgjimit të njerëzve mbetet nuk ka efekte mbetura.


Nëse ju papritur zbuloi një njeri pa ndonjë shenjë të jetës, ai duhet urgjentisht të bëjë frymëmarrje artificiale "gojën me hundë", dhe duhet të shpejt të thirrur një ambulancë. Mbani mend, ju mund të varet në jetën e njeriut.