Vaksinimi parandalues ​​për të rritur imunitetin


Shkaqet kryesore të sëmundjeve përfshijnë infeksionet e ndryshme dhe viruset. Pasojat e tyre mund të jenë shumë serioze. Kjo është arsyeja pse të gjitha vendet e zhvilluara i kushtojnë vëmendje të konsiderueshme në parandalimin e sëmundjeve infektive.
Mjekësia moderne Arsenal ka një numër të vogël të metodave që janë në gjendje për të mbrojtur trupin nga infeksionet. Dhe mjekët kryesorë të armëve - vaksina profilaktike për të rritur imunitetin apo vaksinim. Të dhënat e përmbajtura në vaksinat dhe se si ata janë duke na mbrojtur?

Imunizimi për forcimin e sistemit imunitar


Efekti i vaksinimit është i bazuar në faktin se trupi i njeriut pas antigjenike depërtimit "të huajt", të fillojë të prodhojë antitrupa. Pra, është formimi i imunitetit të fituara, e cila nuk lejon "qelizat armiqësore" shumohen në trup.

Komponentet kryesore aktive e vaksinave - ymmunohenы. Kjo strukturë e ngjashme me komponentët e patogjeneve dhe janë përgjegjës për zhvillimin e sistemit tonë të imunitetit.
Vaksinimi parandalues ​​ndihmon njerëzimi neyyazytsirno të luftuar në mënyrë efektive infeksionet. Në botën e sotme pothuajse u zhduk li, poliomelitit, fruthit, fruth i keq, qindra herë ulur incidencën e rubeolës, difterisë, kollës së mirë dhe sëmundjeve të tjera të rënda infektive. Vaksinimi kundër disa prej tyre ofrojnë imunitet gjatë gjithë jetës, në mënyrë që ata bënë vitet e para të jetës së fëmijëve.


Vaksinat parandaluese janë përzgjedhur jo vetëm bazuar në vendin e tyre të prodhimit. Vaksina e importuara për të rritur imunitetin nuk është gjithmonë më mirë dhe "të pastër". Pavarësisht nga vendi i prodhimit, ato përmbajnë preservatives, qëllimi i të cilit - për të siguruar sterilitetin e drogës edhe në rastet e formimit të microcracks në paketë gjatë anijeve dhe magazinimit paketave të publikuara mnohodoznыh primare.

Sipas ekspertëve, vaksina të dobishme për fëmijët e imunitetit si një lloj "informata shtesë". Duke filluar nga dita e katërt të jetës dhe të vitit të katërt-pestë të jetës së tij trupi është "Studimet imunologjike" që mbledh informacion në lidhje me antigjenit dhe botë microbial. Sistemi imunitar është konfiguruar për edukimin e fëmijës, si dhe vaksina si një metodë për marrjen e informacionit të transferohen lehtë dhe me efikasitet ajo në fëmijëri. Disa prej tyre ju mund të bëni fëmijët vetëm tre vjet më vonë trupi reagon shumë dhunë.


Sipas vëzhgimeve afatgjata, vaksinimi nuk është gjithmonë efektive. Vaksinat mund të humbasin pronat e tyre për shkak të magazinimit të pahijshme. Por edhe ata ishin të ruajtur siç duhet, nuk është gjithmonë yyazytsirnist se stimuluar sistemin imunitar nuk do të ndodhë. Sipas statistikave, në 5-15% të rasteve të "përgjigje" ndaj vaksinës nuk lindin.
Kundërshtarët e vaksinimit parandalues ​​duhet të jenë të vetëdijshëm se pasojat e infeksioneve mund të jenë shumë më serioze se zakonisht "fëmijë" sëmundje të. Po, fruthit mund të jetë një komplikim i insulinë-e varur e diabetit mellitus, dhe pas rubeolës mund encefalit (inflamacionin e trurit).


Ajo që ne pryvyvaemsya për forcimin e sistemit imunitar?
• vaksinat Live. Ky mjekim në bazë të mikroorganizmave plogeshti që kanë humbur aftësinë e tyre për të shkaktuar sëmundje, por në gjendje të shumohen dhe të stimulojë përgjigje imune. Ky grup përfshin vaksinimin kundër rubeolës, fruthit, gripit, poliomielitit dhe të tjerët. Në pronat pozitive të vaksinave të gjalla përfshijnë faktin se mekanizmi i veprimit të ngjashme me tendosje "egër", ata mund të pryzhyvlyatsya në trup dhe për të ruajtur imunitetin afatgjatë. Për doza të vogla të mjaftueshme të vaksinës, vaksinimi është bërë zakonisht një herë. Disavantazhet e vaksinave të tilla - byokontrolya kompleksitetit, ndjeshmëri ndaj temperaturave të larta, nevoja për të siguruar kushtet e veçanta të ruajtjes.

• çaktivizohet vaksina (të vrarë). Kjo produkteve që përmbajnë patogjene ose pjesë krejtësisht të veçanta të vrarë. Pobyvayutsya patogjenët duke përdorur metoda fizike (temperaturën, rrezatimin, dritë ultravjollcë), metoda kimike (alkooli, formal). Të përfshijë vaksinën inaktivuar kundër murtajës, encefalit, llojin tifoid, sëmundje meningococcal, hepatitit A.
• Vaksina kimike. Ky mjekim e krijuar nga komponentet antigjene që janë nxjerrë nga qelizat mikron. Ky grup përfshin vaksinimin kundër hepatitit B, difterisë, kollës së mirë, rubeolës.

• Recombinant (byosyntetycheskye, vaksina vektoriale. Kjo është një ilaç që është prodhuar nga teknologji recombinant nga inxhinieri gjenetike. Gjenet mikroorganizmave virulent përgjegjëse për procesin e sintezës së antigjeneve mbrojtëse futur në gjenomin e mikroorganizmave të padëmshme, të tilla si qelizat maja. Kur kulturuar ata prodhojnë dhe të grumbullojë antigjenet përkatëse. Për të përfshijë vaksinën kundër rekombinant rotavirus, hepatit B, virusi herpes simplex.

• Associate (vaksinat polivalent. Ky mjekim përmban komponentë nga vaksinat të shumta. Në këtë grup përfshijnë vaksinë DTP (adsorbed pertusis-difterisë-tetanusit) tetravaktsyna (kundër paratifoide A dhe B, tifoide dhe tetanozit toksoid lloji) ADP- Vaksina (difterisë-tetanosit toksoid).