Sa njerëz mund të jetojnë pa gjumë


Në lidhje me këtë çështje nuk ka kryer një numër të vogël të eksperimenteve. Dhe vënë eksperimente të tilla në vetvete si shkencëtarë, dhe njerëzit vetëm shumë interesante.
Menjëherë unë do të thonë se përgjigja do të papritur shumë shumë, por duket se dikush vetëm neyyazytsirnym! Pra, sa njerëz mund të jetojnë pa gjumë?

Gazetar Arseniy Marvin ishte në gjendje të mbajë katër ditë pa gjumë. Dhe ai mund ta bëjë këtë vetëm nga kolegët e tij, i cili i dha atij për të fjetur. Arseniy pranon se pa ndërhyrje nga jashtë, trupi i tij vështirë se do të zgjaste më shumë se dy ditë.


Një tjetër interesant ishte showman Peter Tripp. Në vitin 1959 ai u vënë mbi ta eksperiment. Rezultati i saj - 5 ditë pa gjumë. Ndoshta ai do të kishte qëndruar më gjatë në qoftë se jo për hallucinations tmerrshme.Duhet të theksohet se rivendosja e gjumit normal, pasi këto maratona "pa gjumë" zakonisht merr kohë shumë pak. Njeriu në gjumë në fillim për një ditë dhe pastaj fle është normale.
Në vitin 1965, Randy Gardner amerikan vendosur për të vënë rekordin botëror dhe probodrstvoval 264 orë radhazi. Megjithatë, si në rastin e mëparshëm, pasi që të nesërmen ajo filloi të shoqërojë hallucinations. Përveç kësaj, disa ditë të eksperimentit, ishte e humbur dhe memorie nuk është e mjaftueshme edhe për të duhet të mbani mend se çfarë u tha një moment më parë fraza.

Pas gati 11 ditë pa gjumë, Randy u dërgua në spital, ku ai flinte vetëm 14 orë. Pastaj u zgjua dhe ndjerë të freskëta dhe të shëndetshme.
Rekord tjetër i takon amerikan Robert McDonald. Trupi i tij ishte aq i guximshëm që mund të mbajë rreth 19 ditë (kohën e saktë të 453 orë)!
A mendoni se çfarë do të ndodhë nëse unë fle 16 vjet? Në vitin 1979, James Tsiperovich pësuar vdekje klinike, pasi gruaja e tij u përpoqën për të helmuar atë. Atëherë ai nuk mund të fle deri në vitin 1995! Jo për një të dytë! Mjeku nuk ka gjetur tek ai asnjë anomalitë. Për më tepër, duket se Jakobi gjithashtu pushuar për moshën.

Në përfundim, dua të kujtoj se gjumë të shëndetshëm - një nga çelësat për shëndet të mirë. Pra, nuk e kryejnë eksperimente të tilla në vetvete, por duhet të kërkojë gjumë të rregullt dhe të zgjoheni në të njëjtën kohë.
Në të ardhmen e afërt në blog do të jetë disa artikuj interesante në gjumë. Që të mos humbasë ato, të regjistroheni për përditësime.