Gjumi është i rëndësishëm për nevojë fiziologjike e njeriut


Gjumi zë një të tretën e jetës njerëzore dhe procesi është një proces mbrojtëse dhe tonik i energjisë qelizave të trurit pas një syçeltësi aktive.
Por shumë shkencëtarë thonë se nganjëherë aktiviteti i trurit nuk bie gjatë gjumit, por rritet edhe më e lartë se sa kur zgjuar, dhe arriti në përfundimin se gjumi është një proces fiziologjik nevojë fiziologjik aktive për gjumë është e rëndësishme për njerëzit.
Megjithatë, të gjitha reagimet refleks janë reduktuar gjatë gjumit dhe gjumi personi nuk i përgjigjet stimujve të jashtëm, por në qoftë se ata nuk kanë forcë të madhe.


Në trupin tonë janë qeliza që janë përgjegjës për fillimin e procesit të bie në gjumë, ajo astratsytы - qelizat lëshuar nga adenosine substancave, të ndihmuar njerëzit flenë.
Në këtë drejtim, përfundimet në vijim ishin që personi gjatë syçeltësi adenosine akumulon, dhe vetëm gjatë gjumit ajo shpenzon, dhe në të njëjtën kohë adenazyn pengon neuronet që stimulojnë lëvore cerebrale që lejon një person që të jetë i gëzuar.
Ajo mund të konkludohet se paraqitja do të fle në qoftë se astortы grumbulluar adenosine dhe në këtë mënyrë të jetë në gjendje për të rregulluar gjumin, si gjumi është një nevojë e rëndësishme fiziologjike për njerëzit.


Por shumë shkencëtarë thonë se nganjëherë aktiviteti i trurit nuk bie gjatë gjumit, por rritet edhe më e lartë se sa kur zgjuar, dhe arriti në përfundimin se gjumi është një proces fiziologjik nevojë fiziologjik aktive për gjumë është e rëndësishme për njerëzit.
Në trupin tonë janë qeliza që janë përgjegjës për fillimin e procesit të bie në gjumë, ajo astratsytы - qelizat lëshuar nga adenosine substancave, të ndihmuar njerëzit flenë.
Në këtë drejtim, përfundimet në vijim ishin që personi gjatë syçeltësi adenosine akumulon, dhe vetëm gjatë gjumit ajo shpenzon, dhe në të njëjtën kohë adenazyn pengon neuronet që stimulojnë lëvore cerebrale që lejon një person që të jetë i gëzuar.


Kështu, ne mund të konkludojmë se paraqitja do të fle në qoftë se astortы grumbulluar adenosine dhe në këtë mënyrë të jetë në gjendje për të rregulluar gjumin.
Gjumi është i ndarë në disa faza, e para është kur dielli perëndon dhe эpyfez ose gjëndër pineale fillon për të prodhuar melaninës hormon, i cili ka tendencë për të prodhuar në dritë të ulët, dhe ajo është përgjegjëse për shtetin qenët i përgjumur.
Kur një person qëndron në shtrat, ai është në këtë kohë, muskujt fillojnë të çlodhur, frymëmarrje dhe norma e zemrës ngadalëson, dhe, në përputhje me rrethanat, pulsi bëhet më e vogël, dhe kjo zvogëlon trurin, ajo rrit punë.

Në atë kohë, ditën e përshpejtuar beta - impulse të kalojë për të alfa dobëta - impulseve, dhe që është filluar të ndryshojë si alfa beta - impuls, njeriu bëhet i pavlefshëm ndjeshme e quajti fazën e parë të gjumit, dhe kjo kohë në tru.
Faza e dytë përfshin kohën në mes të fazës së parë dhe zgjat të paktën 15 minuta, dhe faza e tretë lejon një person për të zhytet në një gjumë të thellë dhe në këtë fazë personi nuk i përgjigjet zhurmës tipike por foshnja qan zgjim i tij.

Faza e tretë merr rreth 7% të kohës totale të gjumit, në këtë fazë, fle frymë më thellë zvogëlohet dhe bëhet më i thellë dhe më i ngadalshëm

Dhe faza e katërt zgjat rreth 30 minuta, por shikimet janë duke lëvizur prapa dhe me radhë, dhe ky fenomen quhet faza gjumit REM. Këtu në këtë kohë ka ëndrrën e parë kur mbaron ëndrra, personi shkon prapa në fazën e dytë dhe më pas i tërë procesi fillon përsëri, kjo detyrë është rreth pesë herë aza natë.
Dream Faza e katërt është quajtur edhe fazën paradoksale ose REM gjumë, për shkak të faktit se është rrotullimi i syve, por paradoksalisht ajo është quajtur nga aktiviteti i trurit në këtë pikë, por ai nuk është në gjendje të lëvizë të tyre, dhe në këtë fazë ëndrrat personi.

Të gjitha fazat zgjat vetëm rreth 90 minuta dhe pastaj të fillojë përsëri dhe të përsëritur siç e kemi përmendur, periudha të tilla për një natë është pesë, dhe kështu merr një ëndërr, si një nevojë të rëndësishme fiziologjike për njerëzit.

Por gjatë pas 90 minuta numri i ëndrrave ul, dhe periudha e gjumit "të shpejtë" të zgjatur, rezulton se në fazën e parë, 90 minuta, 80 minuta e gjumit bie pagjumë
Faza e katërt merr 30 minuta, dhe ëndrra në mëngjes. Gjumi duhet të zgjasë të paktën 8 orë dhe 15 minuta, në qoftë se ajo nuk është ndërprerë, dhe këtë herë, shkencëtarët besojnë, është një sasi e madhe e kohës e nevojshme për një skuqje të plotë të trupit.

Melaninës, e cila është prodhuar gjatë natës, duke shkaktuar ulje të estrogjenit, por nëse një person fle pak ose torturuar vazhdimisht nga pagjumësia, melaninës prodhuar pak, dhe një shumë të estrogjenit, dhe një sasi të madhe të estrogjenit, duke çuar në mundësinë e sëmundjes së kancerit të gjirit.
Ndikojnë shumë keq në cilësinë e gjumit pijeve alkoolike, dhe në qoftë se personi e përdor rregullisht, ajo mund të shpejt të plotësoni në harresë alkoolike nervor, por zgjuan shpejt dhe mund të fle nuk është më.

Pronat shumë të mira hipnozës janë banane, ata kanë shumë melatonin dhe aminoacidet - triptofanit dhe magnez në to shumë, dhe kjo ndihmon në heqjen e lodhje mendore dhe relakson muskujt.

Rasti më ekstrem me çrregullime të gjumit, pagjumësi është ilaç mund të marrë drogë si permetazyn (fenerhan) dhe diphenhydramine (NITOL), por këto barna janë të dobët excreted mëngjes sindromi hangover shkaku.
Nëse ju nuk ndihmojnë ndonjë ilaç, ju duhet të kërkoni ndihmën e mjekëve dhe të hetojnë shkakun e sëmundjes, dhe për të kryer një analizë të plotë të trupit tuaj, sidomos sistemi hormonal, dhe pastaj të caktohet përgatitjet nxisë pagjumësi ose eliminimin e shkaqeve të saj, duke pasur parasysh se nevoja fiziologjike për gjumë është e rëndësishme për njerëzit.