Ëndrrat dhe ëndrrat në jetë


Mezi zgjuar, ju Brad të raft librash për Dream ose për kompjuterin tuaj - të kërkoni kuptimin e internetit vegim nate. Gjumi, që duan për të zgjidhur - këtë fenomen një herë në jetën time hasur secili. Interpretuar ëndrrat njerëzit kanë provuar në Egjiptin e lashtë dhe Greqisë. Paraardhësit tanë e panë në ëndërr mesazhin e perëndive që gjoja në këtë mënyrë komunikojnë me të zgjedhur - priftërinjtë dhe shikuesve. Fusha e ëndrrave ka qenë gjithmonë e fshehur në një atmosferë të misticizmit. Shkenca moderne afrohet kësaj çështjeje në mënyrë racionale, duke mohuar mundësinë e kontaktit me forcat më të larta përmes ëndrrave. Por në disa mënyra shkencëtarët pajtohen me njerëzit e lashtë: një ëndërr që ne mund të marrin informacion nga nënndërgjegjeshëm për të të jetë në gjendje për të interpretuar dhe zbatuar në dobi të trupit dhe shkakun. Cilat janë ëndrrat dhe ëndrrat në jetë?


Kur themi se ne kemi parë të gjitha këqija natën, ky është një ekzagjerim i dukshëm. Dreaming pjesë në vetëm një ose dy orë në natë. Siç e dimë të gjithë, por duket se njeriu fle gjatë gjithë kohës e njëjtë - në gjumë fakt ka disa faza, secila prej të cilave trurit si të gjithë trupin, duke punuar në disa programeve. Shkencëtarët somnolohy lëshojnë në pesë fazat e gjumit. Fillimisht marr një sy gjumë, ne të bien në gjumë dhe ne vetëm të kthehet në realitet - të tilla si sinjal SMS. Nëse asgjë nuk pengon lëvizjen ëndërr për fazën e dytë - gjumë të lehta (rreth 20 minuta), kur shkëputur vetëdijen gradualisht. Prapa kjo është faza e tretë - gjumë të thellë, pastaj i katërt - gjumë më të ngadalshëm të thellë. Në këtë kohë frymëmarrje dhe rrahje zemre të ngadalësuar, ëndrrat që ne nuk e mbani mend.


Në thellësitë më të mëdha personi është 20-30 minuta, e ndjekur nga një lloj "vjen" - kundërt lëvizje në fazën e dytë. Ajo do të jetë e logjikshme të supozohet se ndjekur zgjim, por kjo nuk është: kalimi në fazën e pestë - gjendja e të ashtuquajturit paradoksale, gjumit REM. Paradoksi është se ne vazhdojmë të fle, por trupin tonë, truri në të njëjtën kohë, të veprojë si në qoftë se gjumë të gjatë. Është në këtë periudhë të shkurtër - vetëm 10-15 minuta! - Një person e sheh më qartë ëndrrat që kujton zgjohen. Si cikli përsëritet disa herë gjatë natës, kemi krijuar katër ose pesë ëndrrat. Në këtë kuptim, njerëzit nuk janë shumë të ndryshme nga shumica e kafshëve, të cilat kanë fazat e gjumit dhe të ëndrrave. Mos harroni, një whines qen dhe putrat tërhequr në një ëndërr - dhe pastaj befas zgjoheni.


Faunës, sipas psikologëve, ëndrrat duhet të punojnë jashtë aftësitë e trurit të fituara gjatë zgjuar - ato që ndihmojnë për t'i shpëtuar kërcënimit. Pra, disa imitues brendshme. Në rastin e të na marrë një dhuratë nga evoluimin e aftësisë për të menduar, ëndrra fituar një mori funksionesh të tjera. Ato ndihmojnë për të kuptuar veten e tyre, të mësojnë në lidhje me frikën dhe dëshirat e fshehura, të shohin mundësitë e fshehur. Për psikoanaliste, preparyruyuschyh identiteti i studimit të ëndrrave ka qenë prej kohësh një element i rëndësishëm i terapisë. Për shembull, në pritje të themi se frika kokë-ligji ose, ëndrra rënie çdo gjë dhe të shkojnë deri në fund të botës, tryvozhymosya nga fakti se rreth burrave në punë goxha erërat stazherka. Këto ankthi formuluar në mënyrë të ndërgjegjshme - vetëm maja e ajsbergut, maskë, roli, kredibiliteti të cilat ne jemi të gatshëm të besojnë. Por analistët duke u përpjekur për të marrë në afërsi të pandërgjegjshme tonë, duke përfshirë edhe me anë të ëndrrave.


Pohimi Frojdit që ëndrrat janë përmbushja maskuar e dëshirave shtypura mund të konfirmohet shembuj nga jeta e çdo personi. Megjithatë, kuptimi i ëndrrave nuk ka fund, sepse struktura e tyre kombinon fenomenet e ndryshme mendore - për shembull, ide kreative, frikën, piktura e natyrës, peisazhet, kujtime. Fëmija mund të vërtetë të ëndërrojnë karamele pambuku apo nget kalë, Evën nëse prindërit vidyazykaly atë në këto kënaqësitë. Ndërsa rritemi memorie më të vjetër dhe të trurit janë të ngarkuar mjetet e komunikimit masiv, imazhe, përvojat që i japin ëndrrat tona dhe vignettes shumta. Ndanë nga turma kryesore e pastrukturuar vetëm mund të specialistit.


Megjithatë, ju mund të përpiqet të bëjë analizë e vetvetes. Për shembull, për të mbajtur një ditar të ëndrrave, dhe nëse ata plotësojnë histori të ngjashme, mendoni se çka nënndërgjegjeshëm dëshiron të tregojë. Në qoftë se Frojdi ishte i njohur me hulumtimet aktuale në Neuroscience, ai mund të ketë rishqyrtohet teorinë e tij të ëndrrave. Sot interpretimi i ëndrrave nuk është i kufizuar neuroza, dëshirat e fshehura dhe frikën. Sinjalet përmes ëndrrave mund të paraqesin pothuajse të gjitha autoritetet nuk janë në gjendje për të arritur ne gjatë ditës.