Plakje e trupit të njeriut


Aging - një proces fiziologjik që është e natyrshme në të gjitha organizmat e gjalla. Plakjen e trupit të njeriut atje për vite me rradhë dhe në përgjithësi karakterizohet nga:

 • ulet reaktivitetin - përgjigjet për ndikimin e mjedisit;

 • Humbja graduale e mundësive kompensuese që shtrihen në funksion rishpërndarjen e indeve të dëmtuara dhe të organeve të paprekur në mes të sistemeve.


 • Biologët thonë se plakjes në fakt fillon me kohën kur personi ndalon në rritje. Kjo është zakonisht 25-30 vjet. Pyetja se si për të ndaluar plakjen, të rëndësishme për shkencën në përgjithësi dhe për çdo individ.


  Shkaqet e plakjes së trupit të njeriut


  Identifikuar shkaqet e plakjes popullit kërkonin që nga lashtësia. Aktualisht, ka disa teori në lidhje me fillimin e moshës së vjetër. Sipas pikëpamjeve shkencore të faktorëve kryesorë që kanë një ndikim negativ në trupin e njeriut janë:

 • stresi të rënda ose të zgjatur;

 • emocionet negative;

 • Aktiviteti i rëndësishëm mendore dhe fizike dhe, rrjedhimisht, lodhje kronike;

 • Ambienti i pafavorshëm për mjedisin;

 • dietë të paekuilibruar, një dietë përfshirë ushqime me preservatives, aditivëve kimike;

 • zakone të këqija (pirja e duhanit, alkooli, droga);

 • aktiviteti i ulët fizik.


 • Teoria më popullore lidh plakjen e parakohshme të akumulimit të radikaleve të lira, të cilat janë molekulat e paqëndrueshme në të cilën ka më shumë elektrone. Radikalet e lira janë shkaku i shumë sëmundjeve, duke përfshirë sulmet në zemër, tru, kanceri dhe kështu me radhë. D.

  Si për të ngadalësuar plakjen?


  Sot mundësia për të parandaluar procesin natyror gjenetik nuk ekziston, por i ngadalshëm procesin e plakjes është realist. Shtyjë plakjes periudhë është e mundur në qoftë se mjekët ndiqni këto rekomandime dhe psikologë:


 • Të mbajë një mënyrë jetese të shëndetshme, të heqë dorë nga zakone të këqija.

 • Qëndro fizikisht aktiv.

 • Bilanci ushqimin, pasuron ushqime dietë e pasur me antioksidantë (perimet e tyre më të madhe, fruta dhe manaferrat), dhe vitamina dhe minerale komplekset.

 • Konsumoni shumë ujë të pastër.

 • Racionale organizojë rutinë e përditshme, inteligjente alternuara periudhat e punës dhe të pushimit.

 • Quite një shumë kohë për të shpenzuar jashtë.

 • Stimulojë mendjen përmes leximit, lojra intelektuale, etj

 • Për të treguar aktivizmit shoqëror nëpërmjet komunikimit me familjen, kolegët, miqtë dhe bashkëpunëtorët.

 • Kujdesi Ushtrimi pamja kozmetike, e cila është veçanërisht e rëndësishme për femrat. Cosmetology moderne, kirurgji plastike lejojë sy për të humbur më shumë se një duzinë vjet.