Teknikat lindore të ruajtjes të shëndetit


Në vitet e fundit në vendin tonë, dhe ndoshta në botë, ka një rritje të interesit në Lindje, e saj të kulturës, zakoneve, traditave, praktikave. Për shembull, shumë njerëz u bë i interesuar në filozofinë e Feng Shui, duke e parë atë si një mundësi për të bërë jetën më të harmonishme.
Njerëzit janë duke u përpjekur të heqin qafe e varur negativ të energjisë në qoshet e errëta të këmbanave, orendi të zgjedhura nga materialet natyrore, var piktura që përshkruan ujë për të tërhequr fat, të gatshëm për të përdorur qirinj aromatike


Pas një kohe ne u bë modë teknikat orientale dhe ruajtjen e shëndetit, veçanërisht masazh orientale. Vetëm theksohet se ajo kërkon një njohuri të thellë dhe një qasje të veçantë.

Nuk është sekret se shkrimi më i vjetër, që tregon përdorimin e teknikave masazh, ai na ka arritur nga Lindja. Atje ai filloi praktikuar në shekullin e 25 para Krishtit Sages lashtë Lindore besonin se shëndetit - një energji jetësore dhe vitalitet - kjo është shëndeti, por është ende një sekret i jetëgjatësisë. Për të ruajtur shëndetin për të jetuar në harmoni me vetveten dhe me natyrën, ai duhet të dëgjoni instinktet e tyre dhe të merren me sëmundjet e tyre. Por roli kryesor është luajtur nga energjia e qi, ose, si ki japoneze. Ai ishte nga të ardhurat e saj dhe varet shëndetësor. Shpenzimet dhe rivendosjen e energjisë duhet në mënyrë të barabartë, por në aspektin e ritmin e jetës moderne e bëjnë të lehtë. Nëse kinezët e lashtë mund të përballojë për të ruajtur shëndetin gjatë ditës për të rimarrë qi energjisë, sot për shumë njerëz është një luks. Kjo është arsyeja pse ne aq shpesh dëgjojmë për mungesën e energjisë, e cila shkakton plakjen e hershme.


Pse mungesa e energjisë? Lashtë kineze besohet se humbja e energjisë dhe sëmundjet janë shtatë emocionet: frika, zemërimi, gëzimi, trishtimi, frika, hidhërimi, rritje reflektim. Marrëdhënia në mes të emocioneve të njeriut dhe shëndetin e tij është e qartë. Sigurisht, mjedisi ynë i brendshëm është duke u përpjekur për parandalimin e sëmundjeve veten e tyre, dhe në fazat e hershme është e mundur, por me rritjen e ajo ka nevojë për ndihmë shtesë për të ruajtur shëndetin. Teknika Lindore e quajti atë "kanale hapjes". Ju mund ta bëni këtë është përmes masazh. Për kinezët, marrëdhënia është pika dukshme aktive të trupit dhe organet e tij.


Në pikën e jetëgjatësi
Aktualisht, teknikat masazh Lindore praktikohet në fuqi në më shumë se 1.000 pikë, shumica e të cilave janë të vendosura në sipërfaqen e fytyrës dhe kokës. Këtu ju mund të gjeni pikën e "ndihmës së parë" për të ndihmuar njerëzit të marrë përsipër, të hapur sytë tuaj.
Pika më e popullarizuar në trupin tonë - Tszu-san-li. Për të gjetur atë, ju duhet të ulen në një karrige, vuri duart mbi kupë, dhe gishti i unazës do të jetë në këto pika. Ata janë quajtur "pikë jetëgjatësi" ose "pikë njëqind sëmundje." Masazh tyre ndihmon të rritur vitalitetin e njeriut, t'i jepte besimin, përballen me tension stresi për të arritur stabilitetin e brendshëm. Përveç kësaj, masazh Tszu pikë-san-li ndihmon trajtimin e shumë sëmundjeve, të tilla si dobësi seksuale, hiccups, gastrit, kapsllëk, mbajtjen urinar.


Gisht masazh Shiatsu
Në vitet e fundit fituar popullaritet dhe teknika të tilla lindore të shërimit dhe ruajtjen e bukurisë si shiatsu masazh. Shumë e konsiderojnë teknika e tij e performancës origjinale dhe të pazakontë. Kryerja e një bllok masazh një gisht fuqishëm lakuar, zakonisht - i madh.
Kryesore masazh rregull Shiatsu - jo për të kryer përpara lëvizjet, vetëm për shkak se. Një tjetër rregull - gjetjen e një seyza pozicion. Ajo nuk është aq e lehtë. Ne duhet të bie në gjunjë dhe pastaj ulem në mënjanë pesë supet vypryamyvshy mbrapa dhe të relaksuar dhe qafën. Në drejtësi duhet theksuar se të kalojë gamën e plotë të masazh në këtë pozicion nuk është e lehtë.


Terapia Su-Jok
Nën këtë drejtim, këmbët dhe duart e njeriut janë terma që korrespondojnë me të gjitha organet. Kjo shpjegon emrin e kësaj praktike Lindore: "Su" - një furçë, dhe "Jock" - një ndalesë. Kështu, duart tona dhe këmbët mund të krahasohet me një hartë mikroskopike të strukturës së brendshme të personit. Në qoftë se trupi ka disa probleme në këmbë apo të dorës sinjalet tona të pranuara, dhe pika të bëhet e dhimbshme. Prandaj supozohet se ilaç më të mirë për njerëzit - një lëvizje. Në më shumë lëviz, krahët e punës dhe këmbët, pikat më pak të dhimbshme të shfaqet.

Për të aplikuar metodat terapi Su-Jok duhet të jetë e njohur, si parashikuar organeve njerëzore në duart e tij dhe këmbët. Pllaka gozhdë masazh në gishtat dhe gishtave konsiderohet e dobishme për trurin. Dhe masazh për këto zona duhet të jetë një ndjenjë e ngrohtësi, por në këtë rast masazh të ketë një ndikim pozitiv në trup.

Dush Japanese tallash
Shumë e dobishme për ruajtjen e shëndetit mund të jetë tallash dhe dush japoneze. Dhe ata që besojnë se ata nuk kanë asnjë lidhje me masazh, gabim. Në fund të fundit, një nga llojet më të mirë të masazh - masazh me ujë. Për të rregulluar një edhe Japanese, duhet të jetë tallash përziera pishe, gjethe dhe bimëve të ndryshme aromatike, ngrohur përzierjen në një temperaturë prej 60c dhe zhytur në qafën e saj, të mbajë për 15 minuta. Në një kohë më të gjatë për të qenë në një palë të tillë mund të jenë, si ju mund të vetëm zvarytysya dhe depozitat yndyrë të fillojnë të tërhiqen së bashku me lëkurë. Japanese besojnë se dush shkatërron bakteret e dëmshme dhe rejuvenates lëkurës.